Tongeren, digitale gemeente

Uit een onderzoek van RCA Group rond de digitalisering van gemeenten scoort Tongeren goed! We hebben een eigen website www.tongeren.be, een digitale nieuwsbrief (die wekelijks verstuurd wordt), een eigen facebookpagina, een twitterprofiel en social webcare. Enkel aan een responsive website (geschikt voor mobiele toestellen) moet er nog gewerkt worden. Met facebook staat Tongeren in de top 3 van Limburg! We halen een mooie tweede plaats met 5.935 facebookfans na Genk. Ook op twitter staan we in de top 10.


Maar Tongeren gaat nog verder met de digitalisering en lanceert nieuwe geo-sites. Eerder kon u al kennismaken met www.gis3700.be  ,  het ‘Online geoloket’ boordevol geografische informatie. Door het grote succes van deze site worden de nieuwe geo-sites voor mobiliteit( thema: parkeren), het geheugen van Tongeren (thema’s: archeologie en archief) en de toeristische dienst (thema: fietsen) gelanceerd. 

 

Elke geo-site heeft een extraatje. Zo heeft de site van het archief (www.gis3700.be/archeologie)  een blog om je op de hoogte te houden van de laatste nieuwe vondsten in Tongeren en andere verhalen uit het verleden. Op de mobiliteitspagina (www.gis3700.be/parkeren)   brengen we alle parkeerplaatsen in beeld, tonen we u waar er fietsenstallingen zijn of waar er hinder is door werken. Wil je dit weekend het Haspengouws landschap verkennen? Wij stippelden enkele fietsroutes voor u uit (www.gis3700.be/fietsen) .

Volg ons op facebook & twitter.

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley