Septemberkermis pakt uit met uniek initiatief

Tijdens de kermisweek strijken 120 attracties en kraampjes neer in Tongeren. De Ambiorixstad is dan klaar voor een week vol fonkelende lichtjes, vrolijke muziekjes, overheerlijke geuren en uiteraard veel plezier en vermaak. Tongeren is op zijn best tijdens evenementen. Dit jaar is er een nieuwe actie, uniek voor Limburg: op maandag 14 september wordt de kermis een pretparkdag. De bandjes worden verkocht aan 15 euro en zijn verkrijgbaar in het administratief centrum Praetorium (onthaal - gelijkvloers). Snel zijn is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt.

 

Tongeren kermis biedt voor elk wat wils, spectaculaire attracties worden afgewisseld met kraampjes, lunaparken en nostalgische klassiekers. Voor de liefhebbers van snelheid en spanning raden we de Air-Maxx, de Breakdance of de Shaker aan. De botsauto's staan op hun gekende plek. Kleine kinderen vermaken zich in de vele draaimolens, de buggy's of de draak. Ongeveer 350 12-jarigen openen de kermis op zaterdag. 18 foorkramers bieden hen een gratis rit of smoutebollen aan op hun attractie of frituur. Nieuw dit jaar is dat de kinderen hun kaart thuis toegestuurd krijgen. Het vuurwerkspektakel op zaterdag wordt verzorgd door vuurwerkmeester Kris Degrijse van 'Arts of Fireworks'.

Maandag 14 september van 16 uur tot 21 uur is het all inclusive day. Het principe is simpel, wie een polsbandje van 15 euro koopt, mag onbeperkt gebruik maken van de 40 bewegende attracties. Op dinsdag 15 september trakteren de foorkramers een 100-tal personen met een beperking op een namiddag kermisplezier. Dit initiatief wordt volledig door de foorkramers zelf gedragen en bekostigd. Na afloop ontvangen de deelnemers een kleine attentie van het foorcomité.

 

Traditiegetrouw is er op woensdag de familiedag met fikse kortingen op alle attracties. Op donderdag 17 september organiseren de Tongerse marktkramers een jaarmarkt in het stadscentrum. Alle stadsdiensten zijn gesloten op donderdag 17 september. Ook het containerpark, de bibliotheek en de dienst Toerisme zijn die dag gesloten.


Zaterdag 19 september kan je kuieren langs de kraampjes tijdens de Kermisbraderie van 10u-18u.

 

kermis bandje

 

 

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley