Ronde van Limburg in Tongeren

Zondag 14 juni is Tongeren opnieuw de start- en aankomstplaats van de ‘Ronde van Limburg’. De start van de karavaan wordt omstreeks 12.30 uur gegeven op de Grote Markt. De aankomststreep ligt op de Eeuwfeestwal, waar we rond 17.00 uur weten wie Mathieu Van Der Poel opvolgt. De renners passeren er in totaal vijf keer, met in volle finale drie lokale ronden van elf kilometer.

Er zullen ongetwijfeld weer heel wat kleppers aan de start staan. Z krijgen een vernieuwd en nog selectiever parcours voor de wielen geschoven.

Het rennerspark ligt naast de Sint-Truidersteenweg en de Rode Kruislaan. Een unieke kans, als u uw wielerhelden van dichtbij wil bewonderen.


Download hier de affiche.

 

Omleiding

Zowel voor, tijdens als na de wedstrijd zijn er omleidingen voorzien.

Er is een kleine omleiding van 6.00 tot 15.30 uur en van 18.00 tot 20.00 uur. Tijdens deze kleine omleiding worden de Pliniuswal, Eeuwfeestwal, Elisabethwal, St-Truidersteenweg (tot aan Legioenenlaan) en Romeinse Kassei (van Rode Kruislaan tot St-Truidersteenweg) volledig afgesloten voor alle verkeer.

De grote omleiding gaat in om 15.30 uur en loopt tot 18 uur. Tijdens deze omleiding is alle verkeer verboden op het plaatselijke parcours (Sint-Truidersteenweg, Burchtstraat, Kolmontstraat, Overrepenstraat, Hasseltsesteenweg (Nieuwe Steenweg tot Eeuwfeestwal), Pliniuswal en Eeuwfeestwal.

 

Ronde van Limburg

Foto: Henri Savenay

Ronde van Limburg

Foto: Henri Savenay

 

Klik hier voor grote kaart.

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley