Reuze ontbijtpicknick

We gaan er voor! Wil u dat we deze zomer in Tongeren met z'n allen naar een gratis reuze ontbijtpicknick gaan? Breng dan van 20 tot 28 maart uw afgedankte elektro-apparaten naar één van de vele inzamelpunten.

 

De gemeente die in de actieweek van Recupel het grootste aantal kilo's apparaten inzamelt, wint de ontbijtpicknick.

 

Nog te vaak worden elektroapparaten in de huisvuilzak aangetroffen. Zo kunnen schadelijke componenten het milieu vervuilen. Kostbare, herbruikbare grondstoffen gaan bovendien definitief verloren. Kiezen voor het Recupel-circuit is een duurzame oplossing. Recupel garandeert een maximale recyclage: meer dan 90% van het gewicht van het elektro-afval wordt gerecupereerd. De afvalberg wordt dus herleid tot een restfractie van minder dan 10%.

Breng daarom uw afgedankte elektro-apparaten naar één van de Recupel-ophaalpunten. U kunt er, indien het apparaat nog werkt, mee terecht in een Kringwinkel of hergebruikcentrum. Werkt het apparaat niet meer, dan raakt u het gratis kwijt in het containerpark of de elektrozaak (indien u er een nieuw toestel koopt). Tijdens de actieweek van 20 tot 28 maart nemen deelnemende elektrohandels ook kleine afgedankte elektrotoestellen terug zonder aankoopverplichting.

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley