Pieter Cilissen wint EK Boccia

Uitgeweken Tongenaar Pieter Cilissen heeft vorig weekend met zijn team het EK Boccia (Boccia European Team and Pairs Championships) gewonnen in het Engelse Guildford (Surrey Sports Park). In de finale van BC3 Pairs werd Spanje met 7-1  verslagen!


Er hebben 14 landen deelgenomen. De top 8 van BC1/BC2 Teams, BC3 Pairs en BC4 Pairs in Europa was er present. Door het behalen van deze gouden medaille is het Belgisch pair rechtstreeks geplaatst voor de Paralympische Spelen van Rio in 2016.  Naast de Belgen zijn ook Engeland en Slowakije geplaatst.

Het Belgische team bestond uit: Julie Lamberechts (Lokeren - MGJ Sport), Pieter Cilissen (Sint-Pieters-Woluwe - Wapper) en Kenneth Verwimp (Westerlo - IE-Sport).


Boccia is een (gemengde) paralympische sport die sterke gelijkenissen vertoont met pétanque. Deze sport wordt zowel individueel als in pairs (2 tegen 2 met reservespeler) en teams (3 tegen 3) gespeeld. Op de Spelen van London 2012 pakte het toenmalige pair – bestaande uit Pieter Cilissen, Kirsten De Laender en Pieter Verlinden, nog de bronzen medaille.

 

 

Pieter Cilissen

Foto: http://www.tongeren-vandaag.be/

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley