Ontdek de schat van Vlieg in Tongeren!

Het Toeristisch Onthaal Tongeren introduceert een digitale schattenjacht in het centrum van Tongeren  voor kinderen vanaf 10 jaar. Met gebruik van een tablet of smartphone ontdekken ze op een speelse en leerrijke manier de geschiedenis van onze stad.

Kinderen kunnen op zoek gaan naar De schat van Vlieg in Tongeren. De schatten van Vlieg is een actie in samenwerking met Cultuurnet Vlaanderen en loopt tijdens de zomermaanden juli en augustus 2015.  Vlieg wil drempelverlagend werken met als doel kinderen en gezinnen effectief aan te zetten tot cultuurparticipatie. En dat kan deze zomer ook in Tongeren! Kinderen vanaf 10 jaar kunnen namelijk op een interactieve en leerrijke manier de historische plekken in de stad ontdekken door op schattenjacht te gaan met een tablet of smartphone.

 

De start van de schattenjacht is het Toeristisch Onthaal Tongeren, gelegen in de Gasthuiskapel en is ongeveer 1,5 km lang. Je kan de zoektocht naar De schat van Vlieg doen via je eigen tablet of smartphone of je kan een tablet uitlenen bij het Toeristisch Onthaal Tongeren (voor het gebruik van de tablet wordt een waarborg gevraagd van 50€ cash). Bij elke schat hoort een opdracht. De verschillende opdrachten leiden naar de plaats waar de schatkist verborgen ligt. Wie de schatkist kan vinden maakt kans op een leuk gadget!


Download de app!

De digitale schattenjacht kan gespeeld worden via de Ojoo-applicatie. Gebruikers van een Iphone-toestel(iOs) kunnen Ojoo gratis downloaden via de iTunes App Store. De app is eveneens gratis beschikbaar in Google Play (Android) via volgende link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.GamesWithAttitude.Ojoo 

 

Meer info over de schattenjacht van Vlieg?

Contacteer het Toeristisch Onthaal Tongeren via onderstaande gegevens:
Stad Tongeren - Dienst Toerisme
Via Julianus 2
3700 Tongeren
[t] 012 800 070
[e] info@toerismetongeren.be

 

PS: Neem ook eens kijkje op de website van De bende van Vlieg via http://www.uitmetvlieg.be/

 

Schattenjacht

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley