Nieuwe speeltuin De Motten wordt vernieuwd

De speeltuin De Motten wordt vernieuwd. Er komt onder meer een nieuwe glijbaantoren. Tegen de zomervakantie zou de speeltuin kaar moeten zijn. De stad heeft voor deze vernieuwing een budget van 100.000 euro voorzien.

 

De glijbaantoren van speeltuin De Motten werd afgebroken om veiligheidsredenen. Er komt nu een nieuwe in de plaats. Ook een aantal andere speeltoestellen zijn verouderd of aan vervanging toe. In het verkeerspark en aan de roeivijver staan eveneens vernieuwingen op stapel. In het verkeerspark kunnen een aantal gocarts wegens intensief gebruik niet meer hersteld worden. Er zijn intussen zeven nieuwe gocarts en acht peuter-driewielers besteld. Ook de verkeerslichten en belijning van het parcours worden helemaal vernieuwd.
Op de roeivijver worden tegen de zomer twee nieuwe waterfietsen in gebruik genomen.

 

FINSE PISTE

De Finse looppiste op De Motten krijgt bovendien een nieuwe toplaag. Ook in het skatepark - eind 2014 nog volledig vernieuwd - worden de mogelijkheden voor een vernieuwing van de toplaag bekeken. De technische ploeg van de stad Tongeren staat in voor het onderhoud van de speeltuigen op De Motten. Daarnaast worden het volledige park en alle toestellen vier keer per jaar gecontroleerd en geïnspecteerd door een externe firma.

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley