Nieuwe souvenirs te koop bij toerisme Tongeren

Vorige week opende de stad Tongeren haar nieuw toeristisch infokantoor. De gerenoveerde Gasthuiskapel zal voortaan de uitvalsbasis zijn voor elke bezoeker die onze stad wenst te verkennen.  De dienst Toerisme maakte van de gelegenheid gebruik om ook enkele nieuwe gadgets te lanceren.

 

De Tongerse charme en de gastvrijheid van Haspengouw starten voortaan in de Gasthuiskapel.  Het onthaal in dit nieuwe bezoekerscentrum gebeurt zonder meer klassevol.  In korte tijd evolueerde  de dienst Toerisme van een ambtelijk infoloket naar een veelzijdig hedendaags servicepunt.  Met de opening van de Gasthuiskapel wordt er een stap voorwaarts gezet in het streven naar een kwalitatief toeristisch onthaal met commercieel karakter. Een persoonlijke begeleiding door de onthaalmedewerkers en het presenteren van informatie op een interactieve en eenvoudige manier via enkele technologische nieuwigheden maken dit mogelijk. Maar ook de verkoop van souvenirs en streekproducten blijft een belangrijk element bij het onthaal van onze toeristen. Net zoals duizend jaar geleden de bedevaarders in de kapel reeds souvenirs kochten, kunnen bezoekers er vandaag de dag terecht voor producten die het bijzonder verhaal van de oudste stad van België vertellen.

 

Tongeren heeft alle troeven in handen om het toerisme in onze stad naar een hoger niveau te tillen en om de economische impact ervan te vergroten. Het toerisme in Tongeren genereert namelijk een aanzienlijk economisch surplus voor onze stad. De stad hecht daarom veel belang aan haar beeldvorming en probeert via de producten in de toeristische shop haar eigen identiteit een persoonlijke  toets mee te geven. Zopas ontwikkelde de dienst Toerisme in samenwerking met het merchandisingbedrijf Martoz enkele nieuwe gadgets. Striptekenaar Chris Van Brussel, tevens ook de architect die meewerkte aan het renovatieproject van de kapel, ontwierp speciaal voor deze gadgets enkele originele figuren waaronder een karikatuur van onze stadsheld Ambiorix. De stripfiguren zijn overigens levensgroot terug te vinden in het interieur van de kapel.  Er werd gekozen voor kleinschalige gebruiksvoorwerpen die binnen ieders budget passen: ontbijtplankjes, notitieboekjes, puzzels, pennen, potloden, magneetjes…  Een overzicht van de nieuwe gadgets en prijzen kan je hieronder terugvinden:

 

Notaboekje met elastiek

€ 5

Balpen

€ 2

Bladwijzer

€ 2

Coaster

€ 2,50

Kleurpotlood

€ 3

Ontbijtplankje

€ 5,30

Potlood

€ 2

Presse-papier

€ 10

Puzzel

€ 9

Spiegel

€ 4,50

Sleutelhanger

€ 4,50

Magneet

€ 3

Pillendoosje

€ 7,50

 

Meer info:

Stad Tongeren – Dienst Toerisme

Via Julianus 2

3700 TONGEREN

Tel.: 012 80 00 70

info@toerismetongeren.be

souvenir toerisme - klein

Foto: Henri Savenay


 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley