Nieuwe dienstregeling De Lijn

Vanaf 1 juli 2015 past De Lijn Limburg haar aanbod aan. De dienstregeling wordt dan nog beter afgestemd op de schooluren en de situatie op de weg.

 

In Tongeren zijn er wijzigingen op de volgende lijnen:

Lijn 27 Tongeren-Heers
Op schooldagen vertrekt rit 2 zes min. later - dus om 7.43 uur - aan Heers Weg naar Waremme.

Lijn 23a Sint-Truiden-Tongeren bediening Wellen
Op schooldagen zijn ritten 112 en 12 aangepast. De bus kan enkele minuten vroeger of later aan de halte komen.

Lijn 61 Maaseik-Vroenhoven-Tongeren
Op schooldagen vertrekt rit 33 tien min. vroeger (om 15.35 uur) aan de halte Lanaken Sparrendal. Deze rit rijdt niet verder na de halte Lanaken Cultureel Centrum.
Rit 35 vertrekt één minuut later (om 15.49 uur) aan de halte Lanaken Cultureel Centrum. Deze ritten zullen voortaan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (schooldagen) rijden.

Lijn 62 Maastricht-Vroenhoven-Tongeren
Op schooldagen rijdt rit 5, met vertrek aan Maastricht Station om 7.26 uur, via de haltes Tongeren Legioenenlaan, Tongeren Rode Kruislaan en Tongeren TIO.

Lijn 74 Tongeren-Liège
Omdat heel weinig reizigers er gebruik van maakten, rijden ritten 15 en 30 niet meer op schooldagen. Deze ritten vertrokken respectievelijk om 8.41 uur aan Tongeren Station en om 16.30 uur aan Tongeren Vormingscentrum.

T1 Nerem-Sluizen-Mal-Tongeren-'s Herenelderen-Membruggen-Genoelselderen
Rit 7, met vertrek aan Nerem Kremerstraat om 7.41 uur, bedient ook Tongeren Station.

 

T2 Rutten-Koninksem-Tongeren-Berg-Ketsingen-'s Herenelderen
Deze lijn volgt voortaan, wegens eenrichtingsverkeer in Dijk, permament de volgende reisweg: Albertwal, Luikersteenweg, Schaapsweide, Rutterweg, Wijkstraat, Dirikenlaan, Dijk en zo terug naar de Albertwal. De haltes Wijkstraat, Clarastraat en De Motten worden aan één zijde van de weg bediend.

T3 Herstappe-Lauw-Koninksem-Tongeren-Nerem-Vreren-Diets-Heur
Deze lijn volgt voortaan, wegens eenrichtingsverkeer in Dijk, permanent de volgende reisweg: Albertwal, Luikersteenweg en Wijkstraat. De halte De Motten wordt niet meer bediend. De vraagafhankelijke haltes worden voortaan bediend door een aantal vaste ritten. Reserveren is dus niet meer nodig voor de haltes Herstappe Kerk, Lauw Kraaibornstraat nr. 69 en Lauw Kraaibornstraat.

T3 Avondlijn
Deze lijn ligt voortaan, wegens eenrichtingsverkeer in Dijk, permanent de volgende reisweg: Albertwal, Luikersteenweg en Wijkstraat. De halte De Motten wordt niet meer bediend.

Belbus 738 (Tongeren zondagbediening)
De halte De Motten (richting Wijkstraat) wordt verwijderd. Halte De Motten (richting sportpark) is voortaan zowel op- als afstaphalte.

Meer info via http://www.delijn.be/

 

 

 

 

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley