Negen volwassen vrouwen leerden fietsen

In Tongeren hebben open school vzw (het vroegere basiseducatie), de stedelijke sportdienst en het sociaal huis De Semper de handen in elkaar geslagen en samen een eerste fietscursus voor allochtone vrouwen georganiseerd.

Vlaanderen heeft een fietscultuur. Praktisch elke Vlaming leert vroeg of laat fietsen. In andere culturen is fietsen niet zo evident. Het gebrek aan fietsen en goede wegen in de landen van herkomst, zorgt dat veel nieuwe Tongenaren niet goed kunnen fietsen.  

 

Fietsen is plezant en goed voor de gezondheid. De meeste allochtone vrouwen  willen ook graag fietsen, maar als volwassene leren fietsen is niet gemakkelijk. Voor je kan starten met fietsen moet je eerst de onderdelen van een fiets en de basisregels van het verkeer kennen. Het fietsen zelf vergt techniek. Om deze redenen blijft de fiets voor heel wat allochtone vrouwen onbereikbaar. Daarom hebben open school vzw (het vroegere basiseducatie), de stedelijke sportdienst en het sociaal huis De Semper de handen in elkaar geslagen en samen een eerste fietscursus georganiseerd. 9 vrouwen namen deel aan 2 theorielessen en 6 fietslessen. Ze kunnen nu allemaal fietsen.  En het belangrijkste is: ze genieten ervan!

Foto © www.tongeren-vandaag.be

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley