Kunst in de wolkjes

Kunst in de wolkjes is een project in samenwerking met de provincie Limburg, de stad Tongeren en GO! Pentagoon Academies Borgloon, Hoeselt, Riemst en Tongeren  met de intentie kinderen aan te sporen een creatief pad te bewandelen.

 

We maken kennis met het werk van René Magritte. Zijn denkwereld wordt gebruikt als uitgangspunt om samen met de kinderen nieuwe kunstwerkjes te creëren.

Alle kunstvormen komen in lesmap als leidraad aan bod: beeld, nieuwe media, woord en muziek.

Deze bevat simpele en direct toepasbare opdrachten voor het basisonderwijs. De lesjes, die max 2 uur beslaan, zijn aangepast aan de leeftijd van de leerlingen en dienen als houvast voor de leerkrachten die op zoek zijn naar creativiteit en specifieke technieken. Deze bundel zal voor hen een aanzet zijn om op een losse, speelse manier om te gaan met muzische vorming.

Het is een kunst-op-school programma met net dat tikkeltje meer. Aan de basis ligt het gedachtegoed om vanuit een artistieke visie de kunst meer plaats te geven in de maatschappij, in het bijzonder binnen het basisonderwijs.

De leerkrachten van Pentagoon Academies zullen  scholen op loacatie inhoudelijk ondersteunen.

 

In samenwerking met de scholen GBS De Herk Henis, GBS De Zevensprong Piringen, Basisschool Picpussen Tongeren, Basisschool Sint-Lutgart Tongeren, VBS Nieuwland Borgloon, GVB Jeugdland Tongeren, en het GO! Atheneum Tongeren zullen de projecten  resulteren in een toonmoment.

 

Zaterdag 26 september zijn er gratis workshops, straatanimatie en een expo van 14.00 tot 17.00 uur in het centrum van Tongeren, Praetorium en Grote Markt.

Zondag 4 oktober om 15.30 uur vindt er een modeshow plaats door de Middelbare Graad van de Pentagoon Academies in het Centrum van Tongeren.

 

Kunst in de wolkjes

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley