Infosessie: 'Inbraken? Eén-dag-niet'

'Op een gure herfstavond zegt Yannick tegen zijn moeder dat ie even naar de buurjongen gaat voor een schooltaak.  Oké maar niet te laat hé.
Yannick trekt zijn jas aan en wandelt over de straat in zijn wijk.  Ha, Ben’s vader is er ook.  Ik zie zijn oude Volvo staan.  Ho, en Fientje moet ook al thuis van zijn school, moeders Renaultje is er ook.  En daar komt onze pa aangereden met zijne Ford, zal maar voort maken.
Ding dong, Hey Ben, ben hier voor ons schoolwerk.  Kijk daar Yannick, een oude Mercedes.  Tiens die heb ik nog nooit gezien.  Ja, Ben die staat er al even met een rare man erin. En daar lopen twee gasten.  Zie die komen van Lientjes buur.  Die hebben precies inkopen gedaan.  Hé dat is raar, met dit weer staat haar voordeur open.  Hola dit zijn inbrekers.  Vlug Ben filmen en straks posten op facebook.  Zie daar, lientjes mama komt ook kijken.  Jongens hebben jullie ook iets gehoord?  Neen maar wij hebben wel twee mannen zien lopen naar die Mercedes.  Kijk ze stappen in en vertrekken. Yannick ik ga de buren verwittigen. Wij hebben vandaag toch een inbraak gezien, dat moet iedereen toch weten.  Kom we gaan eens dichter.  Kijk mensen hier zie je op het filmpje de openstaande deur, waar net twee inbrekers zijn geweest.  En hier ligt nog een handschoen van één van de dieven.  Even bestuderen, grote handen en geen voering erin.  Beste mensen wij glippen even binnen om te zien hoe de binnenkant van het huis eruit ziet.  De buren zijn er ook al.  Wij gaan nu binnen.  De hal ziet er proper uit met enkele modderige voetstappen op de trap.  We gaan de trap op en zien nu de slaapkamers.  Ha, alles overhoop en daar op het bed lege doosjes van de juwelen.  Even eentje laten zien…Voila Yannick het staat er allemaal op.  Nu kunnen wij dit filmpje posten.
Oh nee, mijn huis, mijn juwelen.  Sorry Martha maar ze hebben net ingebroken.  Kom maar kijken wat wij allemaal gezien hebben.  En het huis loopt vol met de buren die de misdaad aanschouwen.  Martha zit in haar sofa lichtjes te huilen.  Haar dierbare juwelen zijn weg.
Enige tijd later heeft er iemand toch het idee om de politie te waarschuwen…

Dit kon een verhaaltje voor onze kinderen zijn, maar het komt meer voor dan lief.'

De diefstalpreventiedienst van de Politiezone Tongeren-Herstappe geeft u graag meer info hierover op donderdag 12 november om 19u00 in de Ambiorixzaal van het Praetorium, Maastrichterstraat 10.
Inschrijven via e-mail: technopreventie@stadtongeren.be

 

13 november 2015 één-dag-niet.  Zeg neen tegen inbraken.
http://www.1dagniet.be/

 

Eén-dag-niet affiche

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley