Herinrichting Nieuwe Steenweg

De Nieuwe Steenweg wordt heringericht. Er komen vrijliggende fietspaden, nieuwe riolering en een rijweg in asfalt. Vorige week werden de plannen voorgelegd aan de buurtbewoners.

 

Voor dit dossier werkt de stad Tongeren samen met het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse Gemeenschap en Infrax.

 

De Nieuwe Steenweg is nu een smalle weg die dagelijks veel verkeer te verwerken krijgt. Voor fietsers en voetgangers is er weinig ruimte. De aanpak van deze openbare weg is dan ook noodzakelijk voor een betere doorstroming van het verkeer en voor de verkeersveiligheid van alle weggebruikers. Autobestuurders zullen in de toekomst vlotter kunnen rijden en voor de fietsers komen er vrijliggende fietspaden.

 

Naast vrijliggende fietspaden komt er ook een nieuwe riolering en een vernieuwde rijweg in asfalt. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen de Hasseltsesteenweg en de Bilzersteenweg. De huidige riolering wordt vervangen door een stelsel van gescheiden riolering. Bestaande grachten worden geherwaardeerd en zullen enkel nog fungeren als RWA-afvoer.

 

Er komt ook een fietstunnel onder de Bilzersteenweg, ter hoogte van de Groenstraat naar Nieuw-Tongeren. Fietsers kunnen hierdoor op de meest veilige manier Bilzersteenweg dwarsen. Fietsers die kiezen voor de tunnel, moeten zich immers niet op de drukke Bilzersteenweg wagen. Anderzijds zullen de auto’s bovengronds vlotter kunnen passeren.

 

De kostprijs van dit project wordt geraamd op 5,7 miljoen euro.

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley