Erfgoedparel krijgt herbestemming als woonproject

De Chocoladefabriek in Nerem wordt vanaf 2016 een woonproject met 70 woongelegenheden. Ondertussen wordt het monumentale gebouw opengesteld voor tijdelijke evenementen.

 

Het woonproject is een mix van 44 lofts, 12 nieuwbouwappartementen en 14 woningen. Zo vindt iedereen er een thuis. De verkoopsplannen, de technische informatie en de prijzen zijn beschikbaar vanaf augustus. Dan start ook de verkoop.

 

De typische kenmerken van de Chocoladefabriek worden volledig in ere hersteld, gaande van het grote glasraam tot de kleinste details van de trapleuning. Toekomstige bewoners kiezen hun eigen woonformule al naargelang ze van een lege box willen vertrekken of toch al graag een badkamer, een keuken en slaapkamermuren hebben staan. Een unieke vorm van co-creatie om de identiteit van het monumentale gebouw te versmelten met de eigenheid van de bewoners. Daarnaast is er plaats voor een kleine commerciële ruimte en zijn er in het torengebouw 2 kantoorruimtes of ateliers voorzien.

 

Wie alles wil weten van de tijdelijke evenementen of nieuwsgierig is naar het woonproject kan terecht op de drukbezochte Facebookpagina www.facebook.com/dechocoladefabriek  of op de website http://www.dechocoladefabriek.be/ .

 

Chocoladefabriek Nerem

Chocoladefabriek Nerem

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley