Elektrische fietsen voor stadspersoneel

De stad Tongeren heeft twee witte elektrische dienstfietsen aangekocht. De fietsen zijn uitgerust met een dubbele draagtas en voorzien van het logo van de stad Tongeren.  Het stadspersoneel kan deze fietsen gebruiken voor iets verdere dienstverplaatsingen.

 

De stad Tongeren heeft de ambitie om tegen 2020 klimaatneutraal te zijn. Daarom stelt het stadsbestuur alles in het werk om zo weinig mogelijk CO2 (koolstofdioxide) uit te stoten. Door korte dienstverplaatsingen met de fiets te doen zetten we opnieuw een belangrijke stap in die richting.

 

In 2014 werden er reeds vier witte dienstfietsen gekocht.  Dit is alvast een milieuvriendelijke en praktische oplossing voor korte dienstverplaatsingen. De twee elektrische dienstfietsen die nu aangekocht werden, zijn de ideale oplossing om ook de iets verdere dienstverplaatsingen op een milieuvriendelijke manier te kunnen doen.  Een fietsende werknemer is fitter en gezonder. Fietsen is niet alleen goed voor de gezondheid maar ook voor het milieu en de portemonnee. Bovendien moet je nooit zoeken naar een parkeerplek. Kortom, wij gaan voor gezonde werknemers in een gezonde stad.

 

Marco’s Vélo Shop uit Tongeren leverde de fietsen. Kostprijs: 4 598 euro. De fiets heeft een Li-Ion batterij met 2 000 oplaadbeurten, is uitgerust met 8 versnellingen en heeft een autonomie van 70-120 km.

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley