Eerste beton gestort van ondergrondse parking in de Vermeulenstraat

Op woensdag 27 mei 2015 werd de eerste beton gestort van de bouw van een ondergrondse parking en een woonproject in de Vermeulenstraat.

 

Start werkzaamheden

Op vrijdag 28 februari 2014 ging de bouw van start. De parking werd vanaf 28/02/2014 dan ook gesloten.

 

Vlot parkeren
Het project koppelt de ontwikkeling van wonen in de binnenstad aan comfortabel parkeren aan de stadsrand. Q-Park zal de nieuwe parkeergarage in de Vermeulenstraat uitbaten. Heldere vormgeving en gebruiksgemak vormen de basis van de Q-Park-filosofie. Schuinparkeren en éénrichtingsverkeer in de garage zorgen voor een vlotte verkeersafwikkeling.

 

Woonproject

De compactheid, de nabijheid van de Wallen en de directe toegang tot het stadscentrum vormen een belangrijke meerwaarde. De parking bestaat uit drie bouwlagen.

Het woonproject werd 'Intra Muros' gedoopt en bestaat uit 16 nieuwe flats. Zo biedt de stad een antwoord op de vraag van vaak jonge gezinnen die in het stadscentrum op zoek zijn naar een kleinere woning. De ondergrondse parking in de Vermeulenstraat zal goed zijn voor zowat 250 plaatsen.

Wonen in de binnenstad van Tongeren zorgt voor een dynamiek die ook het handelscentrum versterkt. De stad werkt nauw samen met privé-initiatieven om hier projecten rond uit te werken. Investeringen in de publieke ruimte en stadsvernieuwingsprojecten zorgen voor een opwaardering van de binnenstad. Het project in de Vermeulenstraat is hier een uitstekend voorbeeld van. Naast de centrale ligging zijn de zuidelijke oriëntatie en de inplanting midden in een omsloten groene oase belangrijke troeven van 'Intra Muros'. De tuinmuren in de Vermeulenstraat bakenen het gebied af - vandaar de naam. De privétuintjes op het gelijkvloers grenzen aan een park. Een verhard pad verbindt de Vermeulenstraat met de woningen, het park en de parking. Het woongebouw bevat twaalf appartementen en vier dakappartementen. Opmerkelijk zijn de 'hangende' terrassen. De gevels zijn opgetrokken met een rood-bruin genuanceerd metselwerk. De zichtbare dakbedekking van het hoofdgebouw bestaat uit natuurzink.

storten beton 3

storten beton 4

 

 

storten beton

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley