Dynamische parkeerverwijsborden in Tongeren

Er komen dynamische parkeerverwijsborden in Tongeren. Bezoekers kunnen dan snel en eenvoudig zien welke de dichtstbijzijnde parking is en hoeveel parkeerplaatsen er nog beschikbaar zijn. De borden worden eind dit jaar geplaatst.


De verkeershinder op de Ring en in de binnenstad worden veelal veroorzaakt door bestuurders die op zoek zijn naar een parkeerplaats. Om het zoekverkeer te reduceren en om meer helderheid te brengen in het parkeeraanbod en hoe deze makkelijk te bereiken worden dit jaar dynamische parkeerverwijsborden geplaatst. Het schepencollege heeft de zopas de opdracht hiervoor goedgekeurd. Eerstdaags kan het contract worden afgesloten.

 

Met het plaatsen van deze dynamische parkeerverwijsborden kunnen we bezoekers snel en op een eenvoudige manier tonen waar de dichtstbijzijnde parkings zijn en hoeveel plaatsen er beschikbaar zijn. Het schepencollege heeft de opdracht voor levering, plaatsing en onderhoud gegund aan de Tijdelijke Handelsvennootschap Fabricom-Flow. Eind 2015 zal de parkeerverwijzing operationeel zijn.

 

Het parkeerverwijssysteem start op de voornaamste invalswegen (N20 Luikersteenweg, N79 Sint-Truidersteenweg, N20 Hasseltsesteenweg, N730 Bilzersteenweg, N79 Maastrichtersteenweg). Op de Ring wordt de bezoeker vervolgens doorverwezen naar de dichtstbijzijnde parkings.

 

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley