B-Classic

UNIEKE MUZIEKBELEVING

Het tiendaagse muziekfestival B-Classic Festival van Vlaanderen haalt vijftig topmuzikanten uit binnen- en buitenland naar Tongeren. Samen zorgen deze toptalenten voor een unieke en creatieve vorm van musiceren. B-Classic Festival van Vlaanderen loopt van 26 juni tot en met 5 juli.

 

Elke festivaldag wordt uit de aanwezige muzikanten een nieuw ensemble samengesteld. Dat repeteert overdag de muziek die u dezelfde avond al kunt horen, zien en beleven: tijdens een boottocht, een fietstocht, een wandeling of op een bijzondere concertlocatie. Pressure cooking met een onherhaalbare chemie en een intense kijk- en luisterervaring.

TOPMUZIKANTEN

U ziet tal van nationale en internationale topmuzikanten aan het werk, zoals jazzgitarist Philip Catherine, sopraan Sumi Hwang (winnares Koningin Elisabethwedstrijd 2014), strijkkwartet Malibran, kamermuziekensemble Oxalys, accordeonist Philippe Thuriot en multi-instrumentalist Dick van der Harst.

 

CEREMONIEMEESTER RICK DE LEEUW

Rick de Leeuw kruipt in de huid van de muzikanten. Overdag hangt hij bij hen rond. Hij observeert en absorbeert. Voor ieder concert zal hij zijn indrukken met u delen en een vertaling geven van wat de muzikanten in petto hebben. Na het concert deelt u uw eigen indrukken met Rick.

 

POP-UPRESTAURANT
Tijdens het festival kunt u iedere middag lunchen vanaf 12u en dineren vanaf 17u in een pop-uprestaurant, samen met muzikanten en Rick de Leeuw. Alles wordt met hand, hart en ziel gemaakt door MUNA.CO met verse ingrediënten van Haspengouw of fairtrade van ver. MUNA.CO werkt samen met diverse sociale partners om kwetsbare groepen te laten proeven van kunst en cultuur, hun competenties te versterken en hun netwerk te verbreden.


Praktisch:

Tickets: CC De VELINX - Boekhandel De Standaard of 0497 42 79 60

Meer info: http://www.b-classic.be/

 

Philip catherine

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley