20 jaar fietsparadijs Limburg, ook Tongeren viert mee!

 

Het knooppuntfietsen – en dus ook het Fietsparadijs Limburg – bestaan 20 jaar. Tijdens de viering hiervan ondertekende de stad Tongeren samen met de overige Limburgse gemeenten het kwaliteitscharter toeristisch fietsroutenetwerk Limburg. Met de ondertekening van het charter gaat de stad Tongeren akkoord om in de toekomst te blijven investeren in haar fietsroutenetwerk.

Het nieuw toeristisch seizoen vangt binnenkort aan. Daarom werd onlangs nog een grondige controle van het Tongerse fietsroutenetwerk uitgevoerd. Momenteel wordt het 75 kilometer lange fietsnetwerk dat Tongeren rijk is, gereinigd. Struiken en bomen langs de tracés worden gesnoeid, picknickplaatsen worden netjes opgesmukt en de nodige herstellingen aan het wegdek worden uitgevoerd. De stad Tongeren hecht immers veel belang aan het systematisch controleren en goed onderhouden van haar fietsroutenetwerk.

 

Vorig jaar nog, namen we het Tongerse fietsroutenetwerk extra onder de loep en brachten we een aantal verbeteringen aan waaronder een verbinding met het centrum. Wij opteerden voor een toeristische fietsroute langs de belangrijkste bezienswaardigheden van onze stad. Verder investeerden we , i.s.m. het Regionaal Landschap Haspengouw, in de inrichting van een nieuwe picknickplaats ter hoogte van het uitzichtspunt aan de Dassenburcht in Kolmont (knooppunt 139).

Met zo’n 140.000 fietsers die we op jaarbasis in Tongeren mogen verwelkomen is het inzetten op een kwalitatief fietsroutenetwerk prioritair. Daarnaast is onze stad de ideale uitvalbasis om Haspengouw per fiets verder te verkennen. Het aanbieden van een kwalitatief fietsroutenetwerk moet een bezoek aan onze regio nog aangenamer maken.

Vanaf 1 april kan je bij het toeristisch infokantoor van Tongeren opnieuw terecht voor het huren van fietsen en vespa’s. Koop de fietskaart ‘Fietsroutes in & rond de oudste stad van België’ aan bij de dienst Toerisme of download de routes op je fiets-gps via http://www.gis3700.be/fietsen/

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley