Nieuwsberichten 2015

 • Eerste Hulp Bij Duurzaam Bouwen - Gratis bouwadvies aan huis
  EHBDB - klein
  Gaat u bouwen, verbouwen, renoveren of uw woning verbeteren? Wil u uw woon- en leefcomfort verhogen en tegelijk uw portemonnee sparen? Dan heeft Eerste Hulp Bij Duurzaam Bouwen de oplossing. U krijgt gratis, objectief en onafhankelijk advies van een bouwspecialist die -bij renovatie- zelfs aan huis komt.
 • Win 750 euro met de Ambi.pas
  Ambi.pas - klein
  Wie in de maand januari in Tongeren winkelt met zijn ambi.pas maakt kans op een extra aankoopcheque ter waarde van 750 euro. Wekelijks wordt op maandag één winnaar geloot.
 • Waterlek in Henis en Riksingen
  watergroep
  Door een waterlek zitten de inwoners van Henis en Riksingen sinds zondag zonder leidingwater. Medewerkers van De Watergroep zijn met man en macht bezig om het lek te detecteren en te herstellen.
 • Dienst Burgerzaken uitzonderlijk gesloten van 13u tot 14u op maandag 26 januari 2015
  praetorium
  De dienst Burgerzaken is op maandag 26 januari uitzonderlijk gesloten van 13u tot 14u wegens opleiding.
 • Elektrische fietsen voor stadspersoneel
  fietsen - klein
  De stad Tongeren heeft twee witte elektrische dienstfietsen aangekocht. De fietsen zijn uitgerust met een dubbele draagtas en voorzien van het logo van de stad Tongeren. Het stadspersoneel kan deze fietsen gebruiken voor iets verdere dienstverplaatsingen.
 • Zet je woning op energiedieet
  duwolim-lening (klein)
  Investeren in isolatie, nieuwe ramen of een zuinige verwarming brengt snel extra budget op. Heb je niet de reserves voor dakisolatie, beglazing of een verwarmingsketel? Met de Duwolim-lening kan het wel.Je leent aan een rentevoet van 2 %. Sommige mensen lenen zelfs aan 0%. Zonder verborgen kosten. En mét gratis deskundig advies. Voor alle Limburgse eigenaars.
 • Nico Schoefs wint soldenbudget
  Nico Schoefs
  De eerste weekwinnaar van de actie 'Win met je Ambi.pas een soldenbudget' is gekend. Nico Schoefs (45) uit Tongeren mocht bij Herenmode Hauben (Viséweg in Mal) een pakket t.w.v. 750 euro aan Tongerse aankoopcheques in ontvangst nemen.
 • Waterlek in Henis en Riksingen is opgelost
  watergroep
  De watergroep meldt dat de waterproblemen in Henis en Riksingen opgelost zijn. Wie nog hinder ondervindt, neemt best contact op met De Watergroep. Het betreft dan vermoedelijk een probleem met de huisaansluiting. Doordat iedereen nu water gebruikt, kan de waterdruk nog enige tijd niet optimaal zijn.
 • Enkele gezinnen zonder water in Vreren
  watergroep
  Door een waterlek op Waals grondgebied (Paifve) zitten enkele gezinnen van Vreren zonder water, De Watergroep neemt persoonlijk contact met hen op.
 • Herinrichting Nieuwe Steenweg
  Nieuwe Steenweg
  De Nieuwe Steenweg wordt heringericht. Er komen vrijliggende fietspaden, nieuwe riolering en een rijweg in asfalt. Vorige week werden de plannen voorgelegd aan de buurtbewoners.
 • An Noelmans wint als tweede een soldenbudget van 750 euro
  An Noelmans
  An Noelmans (35) is de tweede weekwinnaar van de actie 'Win met je Ambi.pas een soldenbudget'. Zij won dankzij haar aankopen bij speelgoedhandel Intertoys (Maaastrichterstraat) en mocht een pakket t.w.v. 750 euro aan Tongerse aankoopcheques in ontvangst nemen.
 • Nieuwe toestellen voor skatepark De Motten
  skatetoestellen
  Skaters en boarders kunnen in het skatepark van De Motten hun hart weer ophalen. Er werden zeven nieuwe toestellen geplaatst.
 • Wat moet u weten over het afval in 2015
  huisvuilzakken - klein.jpg
  Limburg.net staat in voor het afvalbeheer in onze stad. Van donderdag 26 februari tot en met zaterdag 7 maart 2015 opent de stad Tongeren een afhaalpunt in Julianus Shopping, Via Julianus 18. Elke Tongenaar kan tijdens deze periode zijn tegoedzakken komen afhalen en zijn GFT-sticker kopen.
 • Door het venster van den tram - de VELINX
  Door het venster van den tram - klein
  Een schone ode aan Wannes Van de Velde door Lucas Van den Eynde en Tiny Bertels op vrijdag 30 januari 2015 om 20.30 uur in het CC de VELINX.
 • Belettering van de bibliotheek
  bibliotheek - klein
  Aan de voorzijde van de bibliotheek (Albertwal) werd een grote belettering aangebracht zodat voor iedereen duidelijk is dat niet enkel het cultureel centrum maar ook de bibliotheek gevestigd zijn in de VELINX.
 • Zwerfvuilactie 'Straat.net' 2015
  Zwerfvuil in de vuilbak
  De intercommunale Limburg.net organiseert in samenwerking met OVAM en de stad Tongeren van 20-22 maart 2015 weer de grote zwerfvuilopruimactie Straat.net. Scholen, sport-, jeugd-, buurt- en andere verenigingen worden uitgenodigd om de handen uit de mouwen te steken.
 • Drie nieuwe combi's voor politie
  combi's politie - klein
  Sinds vrijdag 23 januari 2015 heeft de politiezone Tongeren – Herstappe drie nieuwe interventievoertuigen in gebruik. Het betreft hier drie voertuigen van het type Volkswagen Transporter Combi-kort.
 • De Frivole Framboos – Delicatissimo
  De frivole framboos - klein
  Op donderdag 5 februari 2015 om 20.30 uur is 'De Frivole Framboos' terug in het CC de VELINX met een nieuwe Nederlandstalige voorstelling. Vorig seizoen waren ze voor het eerst te zien in de VELINX, een passage die beloond werd met een staande ovatie.
 • Nieuwe bomen voor Sint-Antoniusveld
  Bomen Sint-Antoniusveld - klein
  Midden deze week worden er nieuwe bomen geplant in de woonwijk Sint-Antoniusveld (Armand Meesenlaan en Jules Frèrelaan). Onlangs werden de hoogstambomen geveld om plaats te maken voor een kleinere boomsoort.
 • Tongers 'Hotel Caelus VII' valt in de prijzen
  Caëlus 2
  Deze maand maakte Tripadvisor, de wereldwijde reiswebsite, zijn winnaars binnen de diverse categorieën bekend. De broers Laurent & Corné Meertens, die Boutique Hotel Caelus VII 3 jaar geleden opstartten, naast hun Brasserie Bazilik in Tongeren vielen dit jaar in maar liefst 3 categorieën in de prijzen.
 • Michèle Dochez wint als derde een soldenbudget van 750 euro
  Michèle Dochez
  Michèle Dochez (40) is de derde weekwinnaar van de actie 'Win met je Ambi.pas een soldenbudget'. Zij won dankzij haar aankopen bij Grand Café de Casque (Grote Markt) en mocht een pakket t.w.v. 750 euro aan Tongerse aankoopcheques in ontvangst nemen.
 • Busrit in Tongeren kost vanaf februari 1 euro
  De Lijn - klein
  Vanaf 1 februari 2015 kost een tienrittenkaart van De Lijn voor verplaatsingen binnen Tongeren 10 euro. U betaalt dus 1 euro per rit. Het stadsbestuur past het verschil bij.
 • (H)eerlijke maaltijd in dorpsrestaurants
  VDS_3148
  Op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 maart kunt u in de dorpsrestaurants opnieuw genieten van een menu die volledig samengesteld is met fairtradeproducten. Er is bovendien een leuke quiz, waarbij u een mooie geschenkmand met streekproducten kunt winnen.
 • Erosiewerken in Sluizen
  erosiewerken Sluizen-klein.jpg
  In de Diepenstraat in Sluizen worden 2 waterbufferende drempels geplaatst. Deze drempels moeten het water (en de modder) dat tijdens hevige regenbuien van de akkers via de Diepenstraat naar de Millerweg stroomt opvangen.
 • Happy Eco Baby blijft in Tongeren
  Happy Eco-baby- klein
  In 2014 werd de wedstrijd 'Win je winkel' uitgeschreven. Vicky Jossa kwam met het meest originele idee. Met haar Happy Eco Baby, een speciaalzaak in ecologische babyproducten, wist ze een nieuw publiek aan te spreken. • Sofie Daerden wint soldenbudget
  Sofie Daerden - klein
  Sofie Daerden (23) uit Rijkhoven is de vierde weekwinnaar van de actie 'Win uw soldenbudget met de ambi.pas'. Zij wint een bedrag van 750 euro.
 • Bedeeldagen tegoedzakken
  huisvuilzakken - klein.jpg
  Van donderdag 26 februari 2015 tot en met zaterdag 7 maart 2015 opent de stad Tongeren een afhaalpunt in Julianus Shopping, Via Julianus 18. Elke Tongenaar kan tijdens deze periode zijn tegoedzakken komen afhalen en zijn GFT-sticker kopen.
 • Attends, attends, attends,... in de VELINX
  Attends attends attends - klein
  Zaterdag 7 februari om 20.30 uur
  Jan Fabre laat zich graag inspireren door zijn 'krijgers van de schoonheid'. Dit vertaalde zich in een reeks soloprojecten, zowel danssolo's als theatermonologen. Deze solovoorstellingen zijn in de eerste plaats bedoeld als een ode aan de performer.
 • Nieuwe actie ambi.pas: win carnavaleske bedragen
  Carnaval - klein
  De ambi.pasactie voor februari staat in het teken van carnaval. Elke week kunnen ambi.pasgebruikers knotsgekke bedragen winnen, de ene keer 999 euro, een andere keer 1111 euro. Nieuw bij deze actie is dat de winnaar het bedrag uitbetaald krijgt in ambi-punten.
 • Galaconcert - Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht
  Galaconcert - klein
  Op donderdag 12 februari 2015 om 20u kun je in de VELINX genieten van het Galaconcert van de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht onder leiding van Kapitein Kapelmeester Matty Cilissen. De muziekkapel krijgt het gezelschap van jong talent, de dwarsfluitiste Loes Leemans en het Pentagoon Jazzcombo.
 • Jeff’s Bloemen en Plantenshop wint etalagewedstrijd ‘Vikingen’
  Winnaar Vikingen etalagewedstrijd - klein
  De winnaar van de etalagewedstrijd is bekend. De stad organiseerde deze wedstrijd naar aanleiding van het Vikingfestival dat plaatsvond van vrijdag 30 januari tot en met zondag 1 februari 2015. De etalages van de deelnemende handelaars werden versierd met diverse elementen van de Vikingen.
 • Lieve Gielen wint carnavalesk budget
  Lieve Gielen
  De eerste weekwinnaar van een 'Carnavalesk' budget is bekend. Mevrouw Lieve Gielen (52) uit Tongeren wint een bedrag van 811 euro dankzij haar aankopen bij Maroquinerie CD (Maastrichterstraat).
 • Nieuw: budgetspel vanaf nu uit te lenen in het Sociaal huis De Semper
  Budgetspel-klein
  Scholen en welzijnsorganisaties willen jongeren zo goed mogelijk voorbereiden op zelfstandig leven. Het budgetspel richt zich op leerlingen uit het 5de, 6de en 7de jaar secundair onderwijs en kan gratis uitgeleend worden bij het Sociaal huis De Semper alsook bij de opvoedingswinkel.
 • 20 jaar Laïs
  LAìS -  klein
  zaterdag 14 februari 2015 om 20.30 uur in CC de VELINX
  Laïs bestaat twintig jaar! Jorunn, Nathalie en Annelies brengen een overzicht van hun beste songs.


 • Tongeren wint FairtradeLimburg-toffee
  Uitreiking - klein
  De fairtrade trekkersgroep van de stad Tongeren heeft de FairtradeLimburg-toffee in de categorie fairtradegemeente, trekkersgroepen gewonnen. De uitreiking vond afgelopen maandag plaats in de Hotelschool van Hasselt.
 • Kom jij ook bloedgeven?
  Bloedgeven.jpg
  Ook jij kan iemand zijn leven redden. Dagelijks hebben mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig. Na een ongeval, bevalling of operatie bijvoorbeeld. Ben je tussen 18 en 66 jaar oud en in goede gezondheid, aarzel dan niet om bloedgever te worden!
 • Tongeren en Sint-Truiden promoten samen Haspengouw
  Tongeren en Sint-Truiden - klein
  Toerisme Tongeren (oudste stad van België) en toerisme Sint-Truiden (grootste monumentenstad van Limburg) promoten samen Haspengouw. Het doel is beide steden op de Euregionale toeristische kaart plaatsen als dé ideale bestemming voor een kort meerdaags verblijf.
 • Lente Opendeur in Tongeren
  Lente opendeur - klein
  Op zondag 1 maart 2015 kan je de lente voelen in Tongeren. De winkels zijn open van 13u tot 17u.
 • Voorstelling DNA-onderzoek Tongenaren
  DNA-onderzoek
  Einde 2012 werden van tientallen Tongenaren en van mensen afkomstig uit Tongeren DNA-stalen genomen. De resultaten van dit onderzoek worden 24 februari 2015 gepresenteerd door het team van dr. Larmuseau in het auditorium van het Gallo-Romeins Museum. • UiTdatabank: Wie invoert haalt er veel UiT
  UiT databank
  Surf naar www.UiTdatabank.be en maak je activiteit gratis bekend. Op 5 minuten is je activiteit ingevoerd en wordt ze automatisch gepubliceerd op tal van communicatiekanalen.
 • Kopen in Tongeren = gratis parkeren
  ambi.pas - klein.jpg
  Goed nieuws voor ambi.pasgebruikers,vanaf vandaag (16 februari 2015) krijgen de gebruikers van de Tongerse pas bij elke aankoop een gratis parkeerticket voor één uur. De tickets zijn cumuleerbaar, een hele dag gratis ondergronds parkeren kan dus voortaan.
 • Elke Hubrechts wint 911 euro
  Elke Hubrechts
  Elke Hubrechts (33) uit Lauw wint als tweede een 'Carnavalesk' budget. Zij wint 911 euro aan punten op haar ambi.pas dankzij haar aankopen bij Brasserie Intermezzo.
 • Investeren in verkeersveiligheid: veilige fietsoversteekplaats in Overrepen
  Veilige oversteekplaats in Overrepen - klein
  Het kruispunt van de Hasseltsesteenweg, Lerestraat en Sint-Laurensstraat in Overrepen wordt dit jaar heringericht. De werkzaamheden starten na het bouwverlof.
 • Evenement 'Keunsem Vrugger'
  Keunsem vrugger - klein
  Het College van Burgemeester en Schepenen en de Heemkundige Kring Keunsem Vrugger nodigen u uit op het evenement 'Keunsem Vrugger' op zondag 1 maart 2015 vanaf 14u in de parochiezaal van Koninksem, Kerkstraat.
 • 244 - Help Een Hond actie: fotoshoot met uw huisdier
  Fotoshoot huisdier - klein
  Nog tot minstens eind maart 2015 loopt de actie fotoschoot met uw huisdier: voor 20 euro kan men op de foto met zijn of haar huisdier voor het goede doel. Deze actie eindigt uiteindelijk in een foto-expo die aantoont hoezeer mensen gehecht zijn aan hun huisdier.
 • Megalomaan - William Boeva in cc de VELINX
  Tom Bertels - klein
  zaterdag 28 februari 2015 om 20.30 uur
  Met zijn volle 1m37 aan linkerzijde en 1m42 aan de rechterkant is William Boeva de grappigste dwerg der Lage Landen. Gewapend met een 5cm hoge kuif, een kunstheup én een handvol grappen komt hij naar de VELINX!
 • Oproep Beauty & Style
  Beauty Style - klein
  Oproep aan alle kapsters, nagelstylistes, schoonheidscentra,...
  Op zondag 12 april organiseert de stad Tongeren, tijdens de koopzondag een Beauty & Style namiddag, dan kunnen alle vrouwen zich in de binnenstad laten verwennen.
 • Ginette Barée wint 1011 euro met ambi.pas
  Ginette Barée - klein
  Ginette Barée (54) uit Lauw wint als derde een 'Carnavalesk' budget. Zij wint 1011 euro aan punten op haar ambi.pas dankzij haar aankopen bij kleding Vossen (T-Forum).
 • Openbaar onderzoek RUP 'Centrum'
  plannen
  Het openbaar onderzoek loopt van 4 maart tot en met 2 mei 2015. Wie meer uitleg over de plannen wil, kan terecht in het Praetorium op donderdag 19 maart van 16u-20u.
 • Betaling GFT-stickers
  bancontact
  Op donderdag 26 februari 2015 startte de bedeling van huisvuilzakken en de verkoop van GFT-stickers in Julianus. Bewoners die de stickers al kochten melden ons dat er op de rekeningafschriften niet stad Tongeren vermeld wordt als begunstigde maar een handelszaak uit Wambeek.
 • Bouw van toeristisch paviljoen en openluchtzwembad in het Pliniuspark gestart
  zwembad (klein)
  Eind december gunde de raad van bestuur van NV Plinius de bouw van het toeristisch paviljoen en van het openluchtzwembad aan de Tijdelijke Handelsvennootschap Cordeel-Kumpen. De bouwvergunning werd in september door de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar afgeleverd.
 • Dans - AH/HA in cc de VELINX
  AH-HA (klein)
  Op woensdag 4 maart om 20.30 uur brengt Lisbeth Gruwez met 'AH/HA' haar eerste groepschoreografie in het cc de VELINX. Na de kracht van het woord volgt bij Lisbeth Gruwez de roes van de lach.
 • Theater - De groote oorlog in schouwburg Casino
  De soldaat-facteur (klein)
  De Soldaat-facteur en Rachel in schouwburg Casino op vrijdag 6 maart om 20.30 uur. In 'De Soldaat-facteur en Rachel' vertellen twee personages - los van elkaar - hun verhaal na de oorlog.
 • Marina Loyens wint het 'Carnavalesk' budget van 1.111 euro met ambi.pas
  marina loyens
  Marina Loyens uit Vlijtingen wint als vierde een 'Carnavalesk' budget. Zij wint 1.111 euro aan punten op de ambi.pas dankzij haar aankopen bij Dany Blue, Maastricherstraat 84.
 • Diensten telefonisch niet bereikbaar op dinsdag 10 maart vanaf 12u30
  praetorium
  Wegens omschakeling naar een nieuw systeem zijn alle gemeentelijke diensten, scholen, Kinderparadijs, cc de VELINX, de bibliotheek, politie en brandweer telefonisch niet bereikbaar op dinsdag 10 maart vanaf 12u30. De interventie zal 4 à 6 uur duren.
 • Infoavond borstkanker
  AZ Vesalius
  Donderdag 26 maart om 20u vindt in cc de VELINX een gratis infoavond over borstkanker plaats. Iedereen is welkom, ook zorgverleners. Vanaf 19 uur is er een beurs met stands van diverse zorg- en vrijwilligersorganisaties (Huis Erika Thijs, pruikenmakers, vullingen voor bh's, enzovoort).
 • Voorstelling nieuwe website 'Het geheugen van Tongeren'
  Geheugen van Tongeren - klein
  Op maandag 16 maart 2015 wordt de nieuwe website www.geheugenvantongeren.be gepresenteerd in het cc de VELINX om 19u30. De toegang is gratis. Deze website bundelt tal van informatie over het verleden van Tongeren.
 • Sabine Deraedt wint het 'gouden paasei'
  sabine deraedt
  In maart staat de ambi.pasactie in het teken van Pasen. Elke week kunnen ambi.pasgebruikers het 'gouden paasei' winnen. Dit paasei is 1000 euro waar, oftewel 10.000 ambi.punten. Sabine Deraedt uit Henis is de eerste weekwinnaar.
 • Openbaar onderzoek PRUP ' Afbakening kleinstedelijk gebied Tongeren met inbegrip van de herbestemming van agrarisch gebied'
  plannen
  Het openbaar onderzoek ligt ter inzage bij de dienst Ruimtelijke Ordening en Huisvesting van maandag 9 maart tot en met donderdag 7 mei 2015. Op donderdag 19 maart 2015 vindt er tussen 16u en 20u een infomarkt plaats in het Administratief Centrum.


 • Herdenkingsproject provincie Limburg WOI
  helm
  Tongeren is één van de Limburgse gemeenten die meedoet aan een participatief project van de Provincie Limburg dat kadert in de herdenking van WOI. Op dinsdag 17 maart om 15u zal de kunstenaar aan de helm, aan de Velinx, meer uitleg verschaffen.
 • 95.147 bezoekers voor Vikingen!
  Vikingen! - klein.jpg
  De tijdelijke tentoonstelling 'Vikingen' was een groot succes. Zo'n 135.000 bezoekers zakten de voorbije maanden af naar Tongeren om kennis te maken met de fascinerende leefwereld van de Vikingen. Van 18 oktober 2014 tot 15 maart 2015 palmden ze niet enkel het museum maar ook de hele stad in.
 • Hoogdagen voor het drafrennen in Tongeren
  drafrennen
  Maandag 6 april, hoedendag 'Ascot aan de Jeker' en zaterdag 11 april 'Premium Koersen' zijn hoogdagen voor het drafrennen in Tongeren.
 • Dansfeest in cc de VELINX op 2 april
  Dansfeest
  Onder de noemer Bar Sanseveria en Bar Americana brengt een swingend dansorkest zowel Nederlandstalig repertoire als de mooiste liedjes uit de Amerikaanse hitparade van de jaren '50 en '60. Het feest wordt afgesloten met de meest swingende plaatjes van DJ Johnny van Tooren.
 • Jean-Louis Krawinckel wint als tweede een 'gouden paasei'
  Jean-Louis Krawinckel
  Jean-Louis Krawinckel (57) uit Tongeren wint als tweede een 'gouden paasei' dankzij zijn aankopen bij Ben's Café (Grote Markt). Dit paasei is 1000 euro waard, oftewel 10.000 ambi.punten.
 • Voorleesouders gezocht
  de eerste schooldag van Milan
  Voor 'De eerste schooldag van Milan' en met het oog op vaste verteluurtjes, zijn we op zoek naar enthousiaste voorleesouders. De bibliotheek zorgt voor de nodige begeleiding en last voor geïnteresseerde vrijwilligers een voorleesworkshop in op vrijdag 27 maart om 17 uur.
 • Reuze ontbijtpicknick
  inzamelactie recupel
  We gaan er voor! Wil u dat we deze zomer in Tongeren met z'n allen naar een gratis reuze ontbijtpicknick gaan? Breng dan van 20 tot 28 maart uw afgedankte elektro-apparaten naar één van de vele inzamelpunten.
 • Gezocht: Tongerse kunstenaars en muzikaal talent
  zangers of zangeressen
  Op 11 juli 2015, de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap organiseert de cultuurraad in de galerij van de VELINX een ééndaagse tentoonstelling 'Tongerse kunst in woord een beeld' en een muzikale happening. Wil u graag deelnemen? Neem dan contact op met de cultuurraad.
 • Infomarkt: Ruimtelijk Uitvoeringsplan ‘Centrum’ en Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan.
  plannen
  Op donderdag 19 maart organiseert de stad Tongeren, samen met de Provincie Limburg een infomarkt in de foyer van het administratief centrum Praetorium. Van 16 tot 20 uur krijgen geïnteresseerden meer uitleg over het Ruimtelijk Uitvoeringsplan ‘Centrum’ en het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Deskundigen staan klaar om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.
 • Freek de Jonge in de VELINX
  Freek de Jonge
  Donderdag 19 maart 2015 om 20.30 uur
  'Als Je Me Nu Nog Niet Kent' is de nieuwste show van de Nederlandse topcabaretier. Afgaande op de vele lovende recensies behoort deze nieuwe show tot het allerbeste dat Freek ooit gemaakt heeft. Niet te missen dus!
 • Vacature voor standplaats op de donderdagmarkt
  markt
  Voor de donderdagmarkt, locatie Vlasmarkt, zoekt de stad Tongeren één standplaats met specialiteit : mode- en kinderstoffen. Kandidaturen moeten uiterlijk tegen 21 november 2016 aangetekend verstuurd of tegen ontvangstbewijs afgegeven te worden (dienst economie, Maastrichterstraat 10, 3700 Tongeren) onder toevoeging van een afschrift van de ‘machtiging als werkgever’.
 • Gratis boek voor startende kleuters
  de eerste schooldag van Milan
  Mag je peuter voor het eerst naar school na de paasvakantie? Kom dan naar het verteluur in de bibliotheek van Tongeren. Het eerste verteluur gaat door op 28 maart 2015 van 10u tot 11u.
 • Vereniging gestrikt voor de wereld?
  Laat je strikken - klein
  Laat je strikken voor de wereld is een gemakkelijke (kant-en-klare) en toffe manier om de leden van uw vereniging te sensibiliseren en te informeren rond een meer duurzame manier van leven. De eerste 5 inschrijvers kunnen gratis een workshop aanvragen.
 • Elke Debusschere wint als derde een gouden paasei
  Elke Debusschere
  Elke Debusschere (30) uit Rutten is de derde weekwinnaar van maart. Zij wint een gouden paasei dankzij haar aankopen bij Jeansstation (Maastrichterstraat).Dit paasei is 1000 euro waard, oftewel 10.000 ambi.punten.
 • Stadsdiensten gesloten
  praetorium
  Op maandag 6 april 2015, paasmaandag, zijn alle stadsdiensten gesloten. Uitgezonderd de dienst toerisme, deze is geopend van 9u30 tot 17u00.
 • 20 jaar fietsparadijs Limburg, ook Tongeren viert mee!
  Ondertekening Kwaliteitscharter
  Het knooppuntfietsen – en dus ook het Fietsparadijs Limburg – bestaan 20 jaar. Tijdens de viering hiervan ondertekende de stad Tongeren samen met de overige Limburgse gemeenten het kwaliteitscharter toeristisch fietsroutenetwerk Limburg. Met de ondertekening van het charter gaat de stad Tongeren akkoord om in de toekomst te blijven investeren in haar fietsroutenetwerk.
 • Mia Neyens wint als laatste een gouden paasei
  Mia Neyens (Tongeren-vandaag)
  In maart staat de ambi.pasactie in het teken van Pasen. Elke week kunnen ambi.pasgebruikers het 'gouden paasei' winnen. Dit paasei is 1000 euro waard, oftewel 10.000 ambi.punten.
 • Openbaar onderzoek 'Project MER ZO- Omleidingsweg Tongeren'
  plannen
  Het openbaar onderzoek loopt van 7 april tot en met 6 mei 2015 en ligt ter inzage bij de dienst Ruimtelijke Ordening & Huisvesting (2de verdieping Praetorium). Het dossier kan geraadpleegd worden via de website van de dienst MER.
 • Nieuwe speeltuin De Motten wordt vernieuwd
  speeltuin De Motten
  De speeltuin De Motten wordt vernieuwd. Er komt onder meer een nieuwe glijbaantoren. Tegen de zomervakantie zou de speeltuin kaar moeten zijn. De stad heeft voor deze vernieuwing een budget van 100.000 euro voorzien.
 • Koopzondag 'Beauty & Style'
  Beauty Style - klein
  Op zondag 12 april 2015 valt er heel wat te beleven in Tongeren. De winkels zijn open van 13u tot 17u. Er worden modeshows georganiseerd en er is heel wat animatie voorzien. Tevens voeren een aantal handelaars eigen acties uit.
 • Elke woensdag buurtsport
  buurtsport - klein
  Vanaf 22 april 2015 start 'Buurtsport' opnieuw in de wijken Paspoel en Nieuw-Tongeren. dit jaar wordt ook in het sportpark De Motten 'Buurtsport' georganiseerd. Elke woensdag -tot het einde van het schooljaar- staat de sportdienst op die buurtpleinen klaar met telkens andere materialen om jongens en meisjes tussen 6 en 14 jaar een sportieve namiddag te bezorgen.
 • Sporteldag
  seniorensportdag klein.jpg
  Vrijdag 24 april 2015 organiseert de sportdienst haar jaarlijkse sporteldag. Alle Tongerse senioren (50+) kunnen die dag genieten van een heerlijk sportief menu. Inschrijven kan via de sportdienst, prijs: 8 euro.
 • Ondernemersclub Tongeren bezoekt Evapco
  OCT bezoekt Evapco
  Evapco Europe was op 19 maart de ontmoetingsplaats van Ondernemersclub Tongeren. Evapco maakt koeltorens voor ovens, machines en hele gebouwen. Met een sterke nadruk op onderzoek en ontwikkeling, hoogstaande en milieuvriendelijke technologie is Evapco uitgegroeid tot een wereldleider op het vlak van verdampingsproducten voor industriële koeling, proceskoeling en airconditioning.
 • Veilige overwegen
  Veiligheid aan overwegen
  Op 7 februari 2015 organiseerde Infrabel een bewustmakingsactie in de winkelstraten van vijf grote steden in België. Met een mobiele slagboom en de boodschap “Je leven is het wachten waard” probeerden wij voorbijgangers bewust te maken van het belang om de signalisatie aan overwegen te respecteren. In 2014 vielen er immers 11 doden op onze Belgische overwegen, voornamelijk mensen die het belsignaal, de lichten of de slagbomen niet respecteerden.
 • Ciao Tongeren: zondag 3 mei
  Ciao Tongeren
  Op zondag 3 mei 2015 organiseert de stad Tongeren voor de vijfde maal de Italiaanse dag ‘Ciao Tongeren’. De winkels zijn dan open van 13u00 tot 17u00. Het succes van de voorgaande edities indachtig, mogen we nu alvast uitkijken naar een stralende lentedag. Een enthousiaste en gepassioneerde bende Italiaanse standhouders, een arsenaal aan Italiaanse topproducten en sfeervolle muziek zorgen voor een onvergetelijke ambiance.
 • Begeleiderspas
  begeleiderspas
  Als u een handicap heeft, kunt u bij de provincie Limburg een begeleiderspas aanvragen. Uw begeleider mag dan gratis mee als u deelneemt aan bepaalde activiteiten in Limburg (zoals concerten, sportwedstrijden, theatervoorstellingen en tentoonstellingen). Tal van organisaties aanvaarden de begeleiderspas intussen.
 • Nicole Vanderbeuken wint 1.000 euro
  Nicole Vanderbeuken
  Nicole Vanderbeuken (64) uit Tongeren is dankzij het gebruik van de Ambi.pas de eerste weekwinnaar van de actie 'Vijgen na Pasen'. Het levert haar 10.000 extra punten of 1.000 euro op. Nicole wint dankzij haar aankopen bij kledingzaak Gerry Weber (Maastrichterstraat).
 • Evermarusfeesten op 1 mei
  Evermarus foto 3
  Elk jaar op 1 mei wordt in Rutten het in ons land enige nog bewaarde mysteriespel ter ere van de heilige Evermarus opgevoerd. Die dag zakken duizenden bedevaarders en toeristen naar Rutten af. Alle deelnemers aan het spel zijn inwoners van Rutten of afkomstig uit Rutten.
 • Tungri Run
  tungri run 2 - klein.jpg
  Maandag 1 mei 2017 is weer een sportieve hoogdag voor Tongeren. Traditioneel wordt die dag een groot stuk van Tongeren-centrum verkeersvrij gemaakt voor de jaarlijkse TUNGRIRUN.
 • Wandeldriedaagse Haspengouw
  Wandeldriedaagse Haspengouw
  Lekker lang wandelen in Tongeren op 1,2 en 3 mei 2015. Bij de lancering van de lange afstandswandeling 'Streek-GR Haspengouw' organiseert het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren dit wandelweekend in Tongeren.
 • Uitbreiding Tongeren-Oost
  Uitbreiding Tongeren-Oost
  De uitbreiding van de industriezone Tongeren-Oost met 50 hectaren werd weerhouden als SALK-project voor Limburg. Het AGB van de Stad Tongeren zal samen met LRM, de Limburgse Investeringsmaatschappij, instaan voor de realisatie van deze uitbreiding. Hiervoor wordt er een samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen gesloten.
 • Ruimte voor tien nieuwe bedrijven op Prinsenpark
  Prinsenpark
  Projectontwikkelaar Futurn start met de derde fase van de bouw van het nieuwe bedrijvenpark 'Prinsen', gelegen op het industrieterrein Overhaem. Hier zal ruimte gecreëerd worden voor een tiental nieuwe bedrijven. Dit project biedt een antwoord op de vraag naar kleinere bedrijfsruimtes voor Limburgse kmo's. De werken gaan dit voorjaar van start.
 • Schrijf nu in voor de Kroning 2016
  Kroningsfeesten
  Wil je ook deelnemen aan de Kroningsfeesten van 2016? Schrijf je dan nu al in. De besturen van de groepen zijn al druk in de weer met het samenstellen van de processiegroepen.
 • Fleur uw huisgevel op
  straatgeveltuinen
  Wil jij ook kleur en een aangenaam levendig straatbeeld? Kom dan zeker naar de gratis workshop 'Straatgeveltuintjes' die plaatsvindt op woensdag 22 april van 17 uur tot 19 uur in het Praetorium.
 • Politiezone Tongeren-Herstappe verkoopt 2 voertuigen
  politie logo
  De politiezone Tongeren-Herstappe verkoopt 2 voertuigen: een Ford Transit Signa en een Renault Megane Scenic. Een bod uitbrengen kan tot 26 mei 2015.
 • 60-plus? Laat weten wat u wil!
  logo seniorenraad
  De seniorenvereniging en het dienstencentrum De Piepel willen graag weten wat de senioren interesseert. Daarom organiseren ze een kleine bevraging.
 • Laat u testen op dikkedarmkanker
  dikkedarmkanker
  Het centrum voor kankeropsporing en de Vlaamse overheid organiseren tweejaarlijkse bevolkingsonderzoeken om dikkedarmkanker in een vroeg stadium op te sporen. Hoe vroeger dikkedarmkanker behandelt wordt, hoe groter de kans op genezing.
 • Sigrid Simons wint 1.000 euro met Ambi.pas
  Sigrid Simons
  Sigrid Simons (37) uit Mal wint 1.000 euro dankzij het gebruik van haar Ambi.pas bij lingeriezaak Silhouette (Maastrichterstraat). De voorbije twee weken wonnen ook Ludy Lux (62) uit Vreren en Brigitte Pirard (55) uit Piringen elk 1.000 euro.
 • Military 2015 - van 8 tot 10 mei
  Military
  De Military van Tongeren is het sportieve topevenement van het jaar voor vele paardenliefhebbers. De Fifty-One-Club Tongeren organiseert de Military in het weekend van 8 mei 2015 voor de 30ste keer op de Galgenberg.
 • Workshops voor Tongerse handelaars
  workshops Tongerse handelaars
  De stad Tongeren, Syntra-bedrijfsopleidingen en Syntra Vlaanderen organiseren 3 workshops tegen de voordelige prijs van 20 euro (incl. BTW) per workshop. De volgende workshop vindt plaats op dinsdag 2 juni 2015.
 • Infohut en vlonder in natuurgebied de Kevie
  Infohut en vlonder in Kevie - klein
  Er wordt in de Kevie een vlonder aangelegd op de Jeker met hiernaast een infohut. Er wordt een meetpunt uitgebouwd om de waterkwaliteit permanent op te volgen. Ook scholen kunnen hier terecht voor wateronderzoek.
 • Met Belgerinkel naar de Winkel: elke dag winnen
  Met Belgerinkel naar de Winkel
  Nog tot 30 mei 2015 doet heel Tongeren mee met de actie 'Met Belgerinkel naar de Winkel'. U toch ook? Door uw deelname maakt u elke dag kans op diverse cadeaus, met als hoofdprijs de prachtige Belgerinkelfiets.
 • Verdien punten met overschot bordeaux huisvuilzakken
  tegoedzakken.jpg
  Heeft u nog huisvuilzakken over? We ruilen uw overschot van 1 volledige grote rol of 2 volledige kleine rollen om voor punten in uw e-portemonnee van 7 tot en met 13 mei en van 8 tot en met 12 juni 2015, tijdens de kantooruren in het AC Praetorium.
 • Stadsdiensten gesloten
  praetorium
  Op vrijdag 1 mei 2015 'Dag van de Arbeid' zijn alle stadsdiensten gesloten (Praetorium, bibliotheek en containerpark). De dienst toerisme is open van 9u30 tot 17u00.
 • Stadsdiensten gesloten op donderdag 14 en vrijdag 15 mei
  praetorium
  Op donderdag 14 mei 'Onze-Heer Hemelvaart' en op vrijdag 15 mei 2015 'brugdag' zijn alle stadsdiensten gesloten (Praetorium, bibliotheek en containerpark). De dienst toerisme is beide dagen open van 9u30 tot 17u00.
 • Stadsdiensten gesloten
  praetorium
  Op maandag 25 mei 'Pinkstermaandag' zijn alle stadsdiensten gesloten (Praetorium, bibliotheek en containerpark). De dienst toerisme is open van 9u30 tot 17u00.
 • Avondmarkt op woensdag 13 mei - winkels open tot 20 uur
  Avondmarkt - klein
  Tijdens de avondmarkt op woensdag 13 mei 2015 openen de handelaars van het centrum hun deuren tot 20 uur. De avondmarkt start om 18 uur en duurt tot 22 uur.
 • Fietstunnel onder Bilzersteenweg
  Fietstunnel onder Bilzersteenweg - klein
  Er komt een fietstunnel onder de Bilzersteenweg. Deze wordt gelijktijdig met de herinrichting van de Nieuwe Steenweg aangelegd. Een fietstunnel biedt veel voordelen. Fietsers kunnen op de meest veilige manier de Bilzersteenweg dwarsen.

 • Handelaars verwennen alle moeders op zaterdag 9 mei
  bloemen moederdag
  Zaterdag 9 mei 2015 van 10.00 uur tot 18.00 uur verwennen de handelaars van de Maastrichterstraat hun klanten op het Hospitaalplein. Er is ook een stand met kindergrime aanwezig.
 • Versterk uw veerkracht: filmnamiddag voor 55-plussers
  gezonde gemeente
  Op vrijdag 8 mei 2015 om 13.30 uur organiseren de stad Tongeren en het dienstencentrum De Piepel een boeiende filmnamiddag ('The Best Exotic Marigold Hotel') met aansluitend een praatcafé met de medewerkers van het centrum voor geestelijke gezondheidszorg.
 • Verteluurtje in de bib op zaterdag
  verteluurtje in de bib - klein
  De bibliotheek is gestart met tweewekelijkse verteluurtjes op zaterdag. Noteer alvast de volgende data in uw agenda: 9 en 23 mei, 6 en 20 juni 2015 - telkens van 10.00 tot 10.45 uur.
 • Viviane Vanloffeld wint 1.000 euro met Ambi.pas
  Viviane Vanloffeld-klein
  Viviane Vanloffeld (57) uit Nerem is de laatste weekwinnaar van de actie 'Vijgen na Pasen'. Het levert haar 10.000 extra punten of 1.000 euro op. Viviane wint dankzij haar aankopen bij Grand Café de Casque (Grote Markt).
 • Kom jij ook bloedgeven?
  Bloedgeven.jpg
  Ook jij kan iemand zijn leven redden. Kom bloedgeven op woensdag 3 juni, donderdag 4 juni, maandag 8 juni of dinsdag 9 juni in Tongeren.
 • Tongerse Feesten tijdens Pinksterweekend
  Tongerse feesten
  Op zaterdag 23 en zondag 24 mei 2015 gaat in het stadscentrum de tweede editie van de Tongerse Feesten door. Op de verschillende podia wordt u een breed aanbod aan muziekgenres gebracht door een mix van nationale en lokale artiesten.
 • Steun slachtoffers van de aardbeving in Nepal
  Nepal - klein
  Op zaterdag 25 april 2015 werd Nepal getroffen door een aardbeving van 7.8 op de schaal van Richter. Het stadsbestuur van Tongeren roept op tot solidariteit voor alle slachtoffers en hulpverleners.
 • Peter en de Wolf in cc De Velinx op vrijdag 22 mei
  Peter en de Wolf - klein
  Vrijdag 22 mei 2015 om 19.00 uur Oxalys/Het Gevolg i.s.m. Klara - Peter en de Wolf (5+)
  'Peter en de Wolf' wordt hertaald door de bedreven toneelschrijver en regisseur Stefan Perceval.
 • Memorial Frans Schoubben op zaterdag 23 mei
  Memorial Frans Schoubben
  Zaterdag 23 mei 2015 tekent elke wielerliefhebber uit de regio present voor de jaarlijkse wielerklassieker Memorial Frans Schoubben WCup Classic.
 • Conferentieavond Kroningsfeesten 'Beeld van Geluk' op 21 mei
  Kroningsfeesten
  Op donderdag 21 mei 2015 vindt de conferentieavond 'Beeld van Geluk' plaats in zaal Concordia en is gratis toegankelijk. Marc Desmet komt naar Tongeren.
 • Tweedaagse antiekmarkt op 6 en 7 juni
  tweedaagse antiekmarkt - klein
  Op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2015 is er een tweedaagse antiekmarkt. Op zaterdag van 19u tot 23u en op zondag van 7u tot 13u.
 • Wandeling muurplanten
  muurplanten
  Op zondag 31 mei 2015 kunt u deelnemen aan een begeleide wandeling rond muurplanten. De wandeling start om 14 uur op de parking aan de Motten.
 • SOS-polsbandjes voor een zorgeloze uitstap
  polsbandjes - klein
  De Tongerse gemeenschapswacht deelt de volgende maanden gratis SOS-polsbandjes uit op speelterreinen en tijdens evenementen. Op de polsbandjes noteert u - met een gewone pen - de nodige identificatie- en contactgegevens.
 • Gemeenschapswachten helpen bij opsporingsacties
  gemeenschapswachten
  De gemeenschapswachten van de stad Tongeren zullen vanaf nu affiches en vignetten verspreiden bij de opsporingsacties van Child Focus. Ze zijn tijdens hun patrouilles voortdurend aanwezig in het straatbeeld en vormen een belangrijke meerwaarde in de zoektocht naar vermiste kinderen.
 • Oproep: kandidaten voor uitbating horeca toeristisch paviljoen en openlucht zwembad Pliniuspark
  Plinius klein
  NV Plinius zoekt kandidaten voor de uitbating van de horeca in het toeristisch paviljoen en het openlucht zwembad
  op het Pliniuspark te Tongeren. Voor de geïnteresseerden wordt er een informatiesessie met plaats bezoek georganiseerd op vrijdag 19 juni 2015 om 10u00 op de site, Fonteindreef 1 te 3700 Tongeren.
 • Vacature: deskundige personeelsdienst brandweer
  Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
  De Hulpverleningszone Zuid-West Limburg gaat over tot het aanleggen van een werfreserve voor en de aanwerving van (m/v): contractueel deskundige personeelsdienst niveau B in voltijds verband te Hasselt.
 • Parking stadsarchief tijdelijk niet bereikbaar
  werk in uitvoering
  Op donderdag 21 en vrijdag 22 mei 2015 is de parking aan het stadsarchief niet bereikbaar. Tijdens deze twee dagen wordt er een kraan gemonteerd in de Vermeulenstraat voor de verderzetting van de werken aan de nieuwe ondergrondse Q-parking. Deze kraan zal op het stuk tussen de huidige parking langs het stadsarchief en de toegang naar de lokale politie komen te staan.
 • Eerste twee weekwinnaars van Ambi.pas zijn gekend
  Christine Van Mulder
  Christine Van Mulder en Denis Noville wonnen met de Ambi.pas dankzij hun aankopen bij parfumerie Steenmans (Grote Markt) en herenboetiek Lui (Maastrichterstraat). Het levert hun elk 10.000 extra punten of 1.000 euro op.
 • Nieuw toeristisch centrum
  toeristisch centrum
  U kan vanaf nu terecht in het nieuwe regionaal bezoekerscentrum van Tongeren. Hier is de dienst Toerisme van de stad gevestigd. De Gasthuiskapel kreeg hiervoor een grondige restauratiebeurt. Het bezoekerscentrum maakt toeristen op een professionele manier wegwijs in de stad en de regio. De Gasthuiskapel is met andere woorden het uithangbord van de regio en het ideale startpunt om de omgeving op een actieve manier te verkennen. De kapelruimte werd gerenoveerd onder supervisie van het architectenbureau Frank Bertels. Voor de binneninrichting werd beroep gedaan op architect Victor Simoni, in samenwerking met het architectenbureau Michel Janssen.
 • Lang leve de waslijn
  waslijn
  ‘De Stroomlijners’, een initiatief van de provincie en diverse andere organisaties, geeft u tal van concrete tips voor een lager elektriciteitsverbruik. De zomer staat voor de deur en de goede oude waslijn is een zuinig alternatief voor de droogkast. Als elk Limburgs gezin met droogkast in de lente en de zomer de waslijn gebruikt, wordt 30.000.000 kWh bespaard. Dit komt overeen met het elektriciteitsverbruik van tweederde van de gezinnen in Tongeren.
 • Straattheaterfestival - koopzondag
  Straattheaterfestival
  Op zondag 7 juni 2015 zal de Tongerse binnenstad weerom bruisen van de activiteit tijdens het straattheaterfestival. Jong en oud kan een hele namiddag terecht in de Tongerse winkelstraten voor een pittige brok (straat)theater, muziek, humor en shoppen!
 • Werken in Kerkhenis, Verhenis en Winhofstraat
  wegwijzer
  Op dinsdag 26 mei 2015 starten er werkzaamheden in Kerkhenis en vervolgens in Verhenis en de Winhofstraat. Er komen nieuwe stoepen in betonstraatstenen en nieuwe borduren. De werken worden uitgevoerd door aannemer Crommen uit Hoeselt.
 • Wordt uw kmo Mobiliteitskampioen?
  Mobiliteitskampioen
  Met de wedstrijd de Mobiliteitskampioen wil LVZ dit jaar een zelfstandige of kmo bekronen die de beste inspanningen levert op het vlak van duurzame of slimme mobiliteit. Heeft u als bedrijf recent (elektrische) fietsen aangekocht, neemt uw bedrijf actief deel aan carpoolen of autodelen?....
 • Nieuw cultuurseizoen met vriendenpas
  Vriendenpas De VELINX
  De VELINX is helemaal klaar voor het nieuwe cultuurseizoen. Vanaf juni kunt u hiervoor al nieuwe tickets bestellen. Volledig nieuw is de Vriendenpas, die de formule van abonnementen vervangt. De pas maakt de prijzen een stuk overzichtelijker en transparanter.

 • Betonnen Stahlhelm van Tongeren naar Bokrijk
  helm
  Eind februari werden 44 Stahlhelmen verdeeld over alle Limburgse gemeentes. De betonnen Stahlhelmen maken deel uit van het provinciaal herdenkingsproject 'Limburg 1914-1918: Kleine verhalen in een Groote Oorlog'.
 • De Piepel zoekt vrijwilligers
  De Piepel zoekt vrijwilligers
  Het Dienstencentrum De Piepel zoekt vrijwillige lesgevers. Momenteel hebben we dringend nood aan lesgevers Frans en Engels en mensen die goed overweg kunnen met de computer. Bent u met pensioen, handig met de computer of voorzien van een talenknobbel? Dan is dit allicht iets voor u.
 • Ronde van Limburg in Tongeren
  Ronde van Limburg
  Zondag 14 juni 2015 is Tongeren opnieuw de start- en aankomstplaats van de ‘Ronde van Limburg’. De start van de karavaan wordt omstreeks 12.30 uur gegeven op de Grote Markt. De aankomststreep ligt op de Eeuwfeestwal, waar we rond 17.00 uur weten wie Mathieu Van Der Poel opvolgt. De renners passeren er in totaal vijf keer, met in volle finale drie lokale ronden van elf kilometer.
 • Uw taxussnoeisel tegen kanker
  taxusinzameling
  Tussen 13 juni en 12 september 2015 kunt u gratis uw taxussnoeisel aanleveren op het containerpark. Uit het snoeisel wordt vervolgens baccatine gehaald, een grondstof die gebruikt wordt voor de aanmaak van geneesmiddelen tegen kanker. De opbrengst van 75 euro per m³ taxus die ingezameld wordt, gaat naar Limburgse projecten rond kankerbestrijding. Verleden jaar werd in Limburg (en de stad Diest) 1.229 m³ taxus ingezameld.
 • Zomerse activiteiten in De Piepel
  De piepel - klein
  Op woensdag 24 juni start vanaf 14u de muzikale party 'Zomerswing 2015' in De Piepel. Op dinsdag 16 juni gaan de senioren naar Pairi Daiza. Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de bus.
 • Seniorenfietstocht
  Seniorenfietstocht
  Dinsdag 9 juni om 13u verzamelen we op het sportpark De Motten voor een begeleide seniorenfietstocht van zowat 28 kilometer. Onderweg brengen we een bezoek aan de landcommanderij Alden Biesen (met gids).
 • Kroning 2016: "Beelden van geluk"
  Kroningsfeesten
  Deze fotowedstrijd van de Kroningsfeesten 2016 loopt nog tot 28 februari 2016. Deelnemen is gratis. Elke deelnemer mag max. 2 foto's insturen.
 • sms voor Nepal!
  12-12 Nepal - klein
  Het Consortium 12-12 lanceert op 27 mei 2015 om 12u12 een warme oproep aan alle Belgen om NEPAL te sms'en naar 4666 en zo 1 euro te doneren aan de slachtoffers van de aardbeving. Want elke euro telt!
 • Vier dolle dagen in Tongeren
  kraampjesverkoop 2015
  Van 27 tot 30 juni 2015 zijn het weer 4 dolle dagen in Tongeren! Op zondag 28 juni kan u shoppen tijdens de extra koopzondag. De Winkels zijn dan open van 13u tot 17u.
 • B-Classic
  Philip_catherine
  Het tiendaagse (26 juni tot en met 5 juli) muziekfestival B-Classic Festival van Vlaanderen haalt vijftig topmuzikanten uit binnen- en buitenland naar Tongeren. Samen zorgen deze toptalenten voor een unieke en creatieve vorm van musiceren.
 • Hulp aan huis nodig voor het energiezuiniger maken van je woning?
  Stroomtrainers
  Heb je hulp aan huis nodig voor het energiezuiniger maken van je woning? Reserveer dan een gratis huisbezoek van één van onze Stroomtrainers. Deze energiedeskundige overloopt de mogelijke besparingen die jij kan realiseren met eenvoudige tips en slimme keuzes.
 • Hernieuw tijdig uw milieuvergunning
  vergunning
  De milieureglementering (VLAREM I) bepaalt dat de aanvraag tot hernieuwing van een milieuvergunning moet gebeuren tussen de achttiende en de twaalfde maand vóór het verstrijken van de lopende vergunning. In dat geval mag de exploitatie voortgezet worden, zelfs ná het verstrijken van de lopende vergunning en dit tot de definitieve beslissing over de aanvraag tot hernieuwing van de vergunning is genomen.

 • Eerste beton gestort van ondergrondse parking in de Vermeulenstraat
  storten beton
  Op woensdag 27 mei 2015 werd de eerste beton gestort van een ondergrondse parking en de bouw van een woonproject in de Vermeulenstraat.Op vrijdag 28 februari 2014 ging de bouw van start. De parking werd vanaf 28/02/2014 dan ook gesloten
  Het woonproject werd 'Intra Muros' gedoopt en bestaat uit 16 nieuwe flats. Zo biedt de stad een antwoord op de vraag van vaak jonge gezinnen die in het stadscentrum op zoek zijn naar een kleinere woning. De ondergrondse parking in de Vermeulenstraat zal goed zijn voor zowat 250 plaatsen.

 • Fiësta Europa in Tongeren
  Fiësta Europa - klein
  Van vrijdag 26 tot zondag 28 juni komen marktkramers uit heel Europa naar de Grote Markt in Tongeren. Zij brengen specialiteiten, souvenirs, streekproducten,.... mee uit hun land of regio.
 • Nieuwe souvenirs te koop bij toerisme Tongeren
  souvenir toerisme - klein
  Vorige week opende de stad Tongeren haar nieuw toeristisch infokantoor. De gerenoveerde Gasthuiskapel zal voortaan de uitvalsbasis zijn voor elke bezoeker die onze stad wenst te verkennen. De dienst Toerisme maakte van de gelegenheid gebruik om ook enkele nieuwe gadgets te lanceren.
 • Dynamische parkeerverwijsborden in Tongeren
  parkeerbeleid
  Er komen dynamische parkeerverwijsborden in Tongeren. Bezoekers kunnen dan snel en eenvoudig zien welke de dichtstbijzijnde parking is en hoeveel parkeerplaatsen er nog beschikbaar zijn. De borden worden eind dit jaar geplaatst.
 • Laatste twee weekwinnaars bekend
  Rita Stulens
  Roselyne Bollen uit Sint-Huibrechts-Hern en Rita Stulens uit Mal wonnen beiden met de Ambi.pas dankzij hun aankopen bij huis Matton (Grote Markt) en ijssalon 't Ijsveldje in Mal. Het levert hen elk 10.000 extra punten of 1.000 euro op.
 • Verhalentent en fairtrade op Sjiek Gezinsfestival
  Sjiek gezinsfestival
  De bibliotheek en Fairtrade Tongeren zullen aanwezig zijn op het Sjiek Gezinsfestival in Rutten op zondag 28 juni. De bibliotheek heeft 2 leuke voorstellingen uitgewerkt en bij de stand van Fairtrade kan je een glaasje (h)eerlijke wijn proeven. De kleinsten kunnen deelnemen aan het Fairtrade spel.
 • Oproep: Op zoek naar getuigen van WOII
  Oproep WOII
  Het is 70 jaar geleden dat België geconfronteerd werd met de Tweede Wereldoorlog. Heeft u nog herinneringen over de periode 1940-1945 en/of over de bevrijding en de heropbouw na WOII en wil u graag meewerken aan ons nieuw project? Contacteer ons dan.
 • Infosessie 'Dromenvangers'
  Kaat Swartebroeckx - klein
  De 16-jarige Kaat Swartebroeckx maakt dromenvangers voor kinderen die vechten tegen kanker. Wil u meer weten over Kaat en haar werk, schrijf dan snel in voor de infoavond op donderdag 25 juni om 19u30 in de Ambiorixzaal van het Praetorium (Maastrichterstraat 10).
 • MosselOne
  MosselOne
  Fifty-One Haspengouw organiseert op 27 juni 2015 samen met het gerenommeerde mosselhuis Stas-De Jong en Le Barvenu voor de vijfde keer MosselOne op de Grote Markt in Tongeren. U kan er eten vanaf 12u. In het VIP-dorp op het Stadhuisplein krijgt u de allereerste Zeeuwse mosselen van het land aangeboden.
 • Actie Lienemientje: van Küssnacht naar Tongeren
  Lienemientje
  Tussen 31 augustus en 25 september onderneemt Jeannine Mottart voor de zevende keer een voettocht van Küssnacht naar Tongeren. Ze doet dit ten voordele van het Daghospitaal Oncologie van het Tongerse A.Z. Vesalius en het Kinderkankerfonds.
 • Modernisering van de lift AC Praetorium
  praetorium
  Eind deze maand wordt de panoramische lift van het AC Praetorium grondig gerenoveerd. De huidige hydraulische aandrijving wordt vervangen door een energiezuinige, compacte elektromotor met elektronisch sturing en het interieur krijgt een opknapbeurt. De lift wekt zelfs energie op bv. bij de daling van een belaste liftkooi.
 • Fairtrade@work - Handel nu!
  fairtrade@work
  Marlies Janssen, wooncoördinator van de stad Tongeren is de winnaar van de Fairtade@work wedstrijd. Zij wint een mand met fairtradeproducten ter waarde van 30 euro. Elk personeelslid dat de voorbije week dopjes binnenbracht kwam in aanmerking voor deze prijs.
 • Wegenwerken: Legioenenlaan
  werk in uitvoering
  Op vrijdag 26 juni 2015 tussen 6u en 10u vinden er wegwerkzaamheden plaats op de Legioenenlaan. Er wordt hiervoor enkel één rijstrook ingenomen. Tussen 6u en 10u geldt er éénrichtingsverkeer op de Legioenenlaan van de Hasseltsesteenweg naar de Sint-Truidersteenweg. De voertuigen komende van de Sint-Truidersteenweg worden omgeleid via de ringlaan naar de Hasseltsesteenweg.
 • Oproep: kandidaten voor het project 'Boeren planten bij boeren 2015'
  boeren_planten_bij_boeren
  Het project 'Boeren planten bij boeren' reikt land- en tuinbouwers de hand om samen met het Limburgs Steunpunt Rurale Ontwikkeling vzw (LiSRO) de aanleg van het groenplan te realiseren. Voor elk deelnemend bedrijf voorzien we een tussenkomst van 50% of maximaal 2 500 euro in de kosten.
 • Liesbeth Vanhay wint vakantiebudget
  Liesbeth Vanhay
  De laatste weekwinnaar van de actie 'Win je vakantiebudget met de Ambi.pas' is bekend: mevrouw Liesbeth Vanhay wint dankzij haar bezoek aan de kapperszaak Hairpoint Niki (Maternuswal). In juli staat de actie in het teken van: 'Win een BBQ-budget met de Ambi.pas'.
 • Nieuwe dienstregeling De Lijn
  De Lijn - klein
  Vanaf 1 juli 2015 past De Lijn Limburg haar aanbod aan. De dienstregeling wordt dan nog beter afgestemd op de schooluren en de situatie op de weg. In Tongeren zijn er wijzigingen op de volgende lijnen: lijn 27, lijn 23a, lijn 61, lijn 62, lijn 74, T1, T2, T3, T9, Belbus 738.
 • De Mulkenhal op Plinius wordt verbouwd en krijgt een aangepaste bestemming
  Mulkenhal
  De voormalige tennishal van Plinius wordt verbouwd en krijgt een aangepaste bestemming. De nv Plinius krijgt de opdracht om de Mulkenhal te verbouwen voor de huisvesting van buitenschoolse kinderopvang, speelpleinwerking en jongerencentrum met repetitieruimte. Het dossier wordt op 29 juni 2015 voorgelegd aan de gemeenteraad.
 • Tongeren POP(-up)T
  pop-up store
  Het stadsbestuur van Tongeren heeft een nieuwe maatregel klaar om het handelscentrum te ondersteunen. Met het project ‘Tongeren POP(-up)T willen we pop-up stores aantrekken. Het stadsbestuur heeft een project uitgewerkt om eigenaars van handelspanden en jonge startende ondernemers samen te brengen. Het wordt een win-win-situatie: eigenaars krijgen een vrijstelling op de leegstandbelasting als zij een overeenkomst afsluiten met de uitbaters van een pop-up store, weliswaar tegen een kleine vergoeding.

 • Tongeren richt ‘Begeleidingscel Ondernemen’ op
  Begeleidingscel ondernemen
  Tongeren richt een ‘Begeleidingscel Ondernemen’. Hierdoor krijgen potentiële investeerders een uniek aanspreekpunt waardoor zowel kleine middenstandsconcepten als grote investeringsdossiers professioneel en snel behandeld kunnen worden.
 • Cultuurzomer 2015: de stadsmuzikanten keren terug naar Tongeren
  Cultuurzomer
  Tongeren heeft alles in huis om een onweerstaanbare en boeiende plek te zijn. Een hele zomer lang nemen we inwoners en bezoekers mee op een boeiende culturele verkenning. Een cultuurzomer om niet te missen.
 • Erfgoedparel krijgt herbestemming als woonproject
  Chocoladefabriek Nerem - klein
  De Chocoladefabriek in Nerem wordt vanaf 2016 een woonproject met 70 woongelegenheden. Ondertussen wordt het monumentale gebouw opengesteld voor tijdelijke evenementen.
 • Gratis compost
  compost
  Ook dit jaar krijgt u als Tongenaar weer gratis compost aangeboden. U kunt uw voorraad vanaf woensdag 1 juli 2015 tijdens de openingsuren afhalen aan de magazijnen bij de technische dienst van de stad (Industrieweg 4).
 • Zomerdienstregeling en sluitingsdagen stadsdiensten
  praetorium
  De zomerdienstregeling van de stadsdiensten in het Praetorium start op 13 juli en eindigt op 16 augustus. De zomerdienstregeling van het containerpark, de dienst toerisme en de bibliotheek startte op 29 juni en eindigt op 30 augustus.
 • Sluitingsdagen stadsdiensten
  praetorium
  De stadsdiensten zijn gesloten op zaterdag 11 juli 'Feest van de Vlaamse Gemeenschap', dinsdag 21 juli 'Nationale feestdag', zaterdag 15 augustus 'OLV-Hemelvaart' en donderdag 17 september 'Jaarmarkt Tongeren Kermis'.
 • Sluitingsdagen stadsdiensten
  praetorium
  De stadsdiensten zijn gesloten op dinsdag 21 juli 'Nationale feestdag', zaterdag 15 augustus 'OLV-Hemelvaart' en donderdag 17 september 'Jaarmarkt Tongeren Kermis'.
 • Stadsdiensten gesloten
  praetorium
  Alle stadsdiensten zijn gesloten op maandag 15 augustus 'O.L.V-Hemelvaart'. Toerisme Tongeren is wel open van 9.30 tot 17 uur.
 • Nieuwe speeltoestellen voor De Motten
  Nieuwe speeltoestellen De Motten
  Op de speeltuin van De Motten werden de afgelopen weken nieuwe speeltuigen geplaatst. Een nieuwe glijbaantoren, een schommelconstructie en zandgravers maken van de speeltuin de ideale plek om de jongste kinderen te laten genieten van een zomer vol spelplezier.
 • Feest van de Vlaamse Gemeenschap
  Feest van de Vlaamse Gemeenschap
  Op zaterdag 11 juli 2015 om 19.00 uur kunt u genieten van de muzikale happening in de VELINX. Gelegenheidstentoonstelling 'Tongerse kunstenaars in woord en beeld'.
 • Büfkes Pruuve
  Bufkes Pruuve - klein
  Op zondag 5 juli kan u genieten van de culinaire kwaliteiten van de stad Tongeren op de Grote Markt van 11u tot 21u. Het is dan ook koopzondag. De winkels zijn open van 13u tot 17u.
 • De stad Tongeren zoekt redders voor zwembad (vanaf juni 2016)
  Plinius - klein
  Volgende zomer kan er opnieuw gezwommen worden. Vanaf juni 2016 open het nieuwe zwembad haar deuren in het Pliniuspark. Hiervoor is de stad Tongeren op zoek naar gebrevetteerde redders.
 • Mobiele speelpleinwerking
  mobiele speelpleinwerking
  Vanaf 7 juli organiseert de jeugddienst mobiele speelpleinwerking voor kinderen van 2,5 tot 16 jaar. Ze kunnen deelnemen aan kringspelen, sporten, knutselactiviteiten,... op dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15.30 uur in Vreren, Piringen, Henis, Nieuw-Tongeren en Paspoel.
 • Internationale boekenmarkt
  affiche boekenmarkt 2015
  Zondag 9 augustus vindt de achttiende editie van de boekenmarkt plaats in Tongeren. Van 10.00 tot 18.00 uur stellen tal van standhouders uit Vlaanderen en Nederland hun boeken voor aan het grote publiek.
 • Word jij het nieuwe gezicht van Tongeren?
  Ambassadeur van Tongeren
  Wie kan de stad beter promoten dan de eigen inwoners? De stad Tongeren is daarom op zoek naar ambassadeurs. Wil u graag het gezicht van Tongeren worden? Kom dan naar onze fotoshoot op 29 augustus, van 10.30 uur tot 16 uur.
 • Bekendmaking van openbaar onderzoek RUP 'Ambriorixkazerne'
  plannen
  Het Ruimtelijke Uitvoeringsplan 'Ambiorixkazerne', door de gemeenteraad voorlopîg aangenomen in zitting van 29 juni 2015, ligt voor iedereen ter inzage van 2 juli 2015 tem 31 augustus 2015.
 • Bekendmaking van openbaar onderzoek RUP 'Sportoase II'
  plannen
  Het Ruimtelijk Uitvoeringsplan 'Sportoase II', door de gemeenteraad voorlopig aangenomen in zitting van 29 juni 2015, ligt voor iedereen ter inzage van 2 juli 2015 tot en met 31 augustus 2015.
 • Beperkte service containerpark tijdens vernieuwingswerken
  containerpark - klein
  In augustus gaan diverse aanpassings- en uitbreidingswerken in het containerpark van start. De dienstverlening van het park zal hierdoor tijdelijk beperkt zijn. Na de werken baat Limburg.net het park uit. Dan gelden in Tongeren ook de quota en tarieven van de andere Limburg.net-parken.
 • Kunstexpo in Chocoladefabriek toont werk van 15 Belgische kunstenaars
  Chocoladefabriek Nerem - klein
  De officiële opening is op vrijdag 17 juli, vanaf 19u. De expo is verder elke vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken van 18 juli tot en met 9 augustus, van 12u00-20u00. Iedereen is van harte welkom. De deelnemende kunstenaars zijn Nel Aerts, Black Coffee, Julian Cielen, Fia Cielen, Gertie Clark, Sophie D'Ansembourg, Sarah De Vos, Sacha Eckes, Johan Gelper, Kristof Luyckx, Lieven Segers, Stefan Serneels, Nancy Slangen, Niels Vaes, Ruth Van Haren Noman.
 • Radio 2 fietstour in Tongeren
  Radio 2 Fietstour
  Het Limburgse Fietsroutenetwerk bestaat 20 jaar. En daar hoort een feestje bij! Radio 2 - reporter Katrien Vaes maakt elke vrijdag van de zomervakantie een prachtige fietstocht samen met een Bekende Vlaming en een groep luisteraars. Vrijdag 24 juli start de fietstocht in Herberg De Horne in Vechmaal bij Heers. En jij kan meefietsen! Tussen 9u en 16u is De Horne het start- en aankomstpunt van fietstochten van 20 tot 50 kilometer. Onderweg kan je een bezoek brengen aan het Gallo-Romeins Museum.

 • Fairtrade Tongeren op Werremesmèrt 2015
  Werremesmèrt
  Op zondag 6 september 2015 is het opnieuw Werremesmèrt. Van 9u tot 17u kan je terecht in de Wijkstraat tussen de brug van de Oudstrijdersstraat en de parking van Supra Delvigne. Ook dit jaar kan je genieten van fairtradeproducten op het terras.
 • Acties Ambi.pas verlengd
  win je BBQ-budget
  De Ambi.pas is een succes in Tongeren. De vzw Shoppingstad heeft daarom onder andere beslist om de maandelijkse acties en de parkeeractie te verlengen tot minstens eind 2015. Vanaf september krijgt de website www.visittongeren.be ook een nieuwe look.
 • Paardenrennen op zaterdag 4 juli 2015 gaan niet door
  drafrennen
  De paardenrennen op zaterdag 4 juli 2015 op de hippodroom van Tongeren gaan niet door. De organisatie heeft in samenspraak met dierenarts en schepen van Dierenwelzijn Patrick Jans besloten om de geplande paardenrace niet te laten plaatsvinden omwille van de extreem hoge temperaturen.
 • Containerpark uitzonderlijk gesloten om 12u wegens hitte
  containerpark - klein
  Het containerpark is uitzonderlijk gesloten om 12u op vrijdag 3 juli en zaterdag 4 juli wegens de hoge temperaturen.
 • Brandweer werft aan…
  Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
  De Hulpverleningszone Zuid-West Limburg werft een contractueel medewerker IT en een medewerker debiteurenbeheer aan. En legt voor beiden een wervingsreserve aan. Uw kandidatuur indienen kan tot uiterlijk 21 augustus 2015.
 • Onderzoek tot milieueffectenrapportage van RUP Ambiorixkazerne en RUP Sportoase II
  plannen
  Op 19 juni 2015 heeft de dienst MER inzake RUP Ambiorixkazerne beslist dat de opmaak van een plan-MER niet nodig is en de voorgenomen plannen geen aanleiding geven tot aanzienlijke negatieve milieugevolgen.

  Op 25 juni 2015 heeft de dienst MER inzake RUP Sportoase II eveneens beslist dat de opmaak van een plan-MER niet nodig is en de voorgenomen plannen geen aanleiding geven tot aanzienlijke negatieve milieugevolgen.
 • Openbaar onderzoek 'Project MER NO- Omleidingsweg Tongeren'
  plannen
  Het openbaar onderzoek loopt van maandag 15 juni tot en met dinsdag 14 juli en ligt ter inzage bij de dienst Ruimtelijke Ordening en Huisvesting (2de verdieping Praetorium, Maastrichterstraat 10).

 • Wereldrecord in de Chocoladefabriek!
  wereldrecord chocoladetablet
  Op zondag 13 september is het Open Monumentendag in de voormalige chocoladefabriek in Nerem. In samenwerking met de Stad Tongeren en de Chocoladefabriek zal ambachtelijk chocolatier Holle Bolle dan een gooi doen naar het wereldrecord van ‘grootste chocoladetablet ter wereld’. Het doel is een tablet van maar liefst 15 op 7 meter! Hiervoor zijn 10.000 tabletten van 15 op 7 cm nodig die aan elkaar geplakt worden door middel van chocolade.
 • Ambiorix Bierfestival
  Ambiorix Bierfestival
  Geniet op 1 en 2 augustus 2015 van bier met bijhorende hapjes! Meer dan 100 speciale bieren en aanwezigheid van de brouwer op de Grote Markt in Tongeren. Voor de kinderen is er een springkasteel en animatie voorzien.
 • Ontdek de schat van Vlieg in Tongeren!
  Schattenjacht
  Het Toeristisch onthaal Tongeren introduceert een digitale schattenjacht in het centrum van Tongeren voor kinderen vanaf 10 jaar. Met gebruik van een tablet of smartphone ontdekken ze op een speelse en leerrijke manier de geschiedenis van onze stad.
 • Tongpop
  Tongpop - klein
  Op 24 en 25 juli 2015 is de Grote Markt weer het decor voor Tongpop! Niet getreurd voor wie geen tickets voor Tomorrowland heeft, Dave Lambert zowel als Christophe vs Seelen zakken rechtstreeks van Boom af naar Tongeren. Ilse Liebens komt achter de draaitafel bij Studio Brussel uit om een feestje te bouwen in Tongeren. Last but not Least Michael Midnight: hij sluit ieder jaar de boiler room af op Pukkelpop...
 • Le Jardin
  Le Jardin - klein
  Op zaterdag 1 augustus 2015 festival 'Le Jardin' op Pliniuspark Tongeren. Met 3 stages: SAM FELDT, HENRI PFR, MYNGA, DARIUS SYROSSIAN, TRAUMER & ME, MR GRAMMY, DJ DAVID, DJ PHILIP. Meer info: www.le-jardin.be.
 • Ambiorix Bierfestival - koopzondag
  Koopzondag Ambiorix Bierfestival
  Op zondag 2 augustus 2015, koopzondag in Tongeren. De winkels zijn open van 13u tot 17u. Geniet op 1 en 2 augustus van bier met bijhorende hapjes tijdens het Ambiorix Bierfestival! Meer dan 100 speciale bieren en aanwezigheid van de brouwer op de Grote Markt in Tongeren.

 • Bernadette Somers wint BBQ-budget met Ambi.pas
  Bernadette - klein
  Bernadette Somers (57) is de vierde weekwinnaar, zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen met de Ambi.pas bij 'Jocry', Maastrichterstraat. De vorige drie weekwinnaars zijn Ann Swinnen, Caroline Valkeners en Betsy Nijs.
 • Mobidesk Limburg: de kortste weg naar duurzame mobiliteit binnen jouw onderneming
  Mobidesk Limburg
  Mobidesk Limburg biedt tal van diensten aan, onderhandelt met andere instanties om te komen tot duurzame mobiliteitsoplossingen en ondersteunt organisaties bij het indienen van een pendelfondsdossier.
 • Gemeentelijke renovatiepremie voor leegstaande of verwaarloosde panden
  verouderde woning
  Wie een leegstaand of verwaarloosd pand renoveert kan vanaf nu gebruik maken van de gemeentelijke renovatiepremie. Het gaat om een extra financiële ondersteuning naast de premies van Infrax. Uw woning moet aan bepaalde voorwaarden voldoen.
 • Bekendmaking van openbaar onderzoek RUP 'Sportoase II' en 'Ambiorixkazerne'
  plannen
  Het RUP 'Sportoase II' en 'Ambiorixkazerne', door de gemeenteraad voorlopig aangenomen in zitting van 29 juni 2015, liggen voor iedereen ter inzage nog tot en met 31 augustus 2015.
 • Pieter Cilissen wint EK Boccia
  Pieter Cilissen
  Uitgeweken Tongenaar Pieter Cilissen heeft vorige week met zijn team het EK Boccia (Boccia European Team and Pairs Championships) gewonnen in het Engelse Guildford (Surrey Sports Park). In de finale van BC3 Pairs werd Spanje met 7-1 verslagen!
 • Sociale woning: voorrang voor wie acht jaar in Tongeren woont
  Woonzo
  Wie tenminste acht jaar in Tongeren woont of gewoond heeft, krijgt voorrang bij de toewijzing van een sociale woning bij Woonzo. Dat volgt rechtstreeks uit het vernieuwde Toewijzingsreglement Lokale Binding, dat minister Homans recent heeft goedgekeurd.
 • Tele-onthaal zoekt vrijwilligers
  Tele-Onthaal
  In oktober start Tele-Onthaal Limburg een opleiding voor vrijwilligers. Bent u sociaal voelend en kunt u luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kunt u één keer per week vier uur naar Hasselt komen en bent u bereid om ook nachtdiensten te doen?
 • Verdien punten met overschot huisvuilzakken
  huisvuilzakken - klein.jpg
  Heeft u nog huisvuilzakken over? Schitterend, u heeft goed gesorteerd. Van 7 tot en met 11 september kan u uw overschot (1 volledige grote rol of 2 volledige kleine rollen) inruilen voor e-portemonneepunten.
 • Uw activiteit in de Kroningskalender
  Kroningsfeesten
  Bij de Kroningsfeesten 2016 geeft het Kroningscomité weer een kroningskalender. Dit is maar mogelijk dankzij de financiële ondersteuning van de Tongerse Serviceclubs Fifty One Club, Fitfty One Club Haspengouw, Fifty One Ladies Club amAtae, Kiwanis, Kiwanis Amiciticia, Lions, Rotary en Soroptimisten.
 • Kunst in de wolkjes
  Kunst in de wolkjes - klein
  Zaterdag 26 september zijn er gratis workshops, straatanimatie en een expo van 14.00 tot 17.00 uur in het centrum van Tongeren, Praetorium en Grote Markt. Zondag 4 oktober om 15.30 uur vindt er een modeshow plaats door de Middelbare Graad van de Pentagoon Academies in het Centrum van Tongeren.
 • De 9de maand
  9de maand
  Tongeren wil, naast het verleden, ook het heden en de toekomst een plaats geven in het straatbeeld. Daarom blazen we het kunstproject 'De 9de Maand' nieuw leven in. In september wordt voor het eerst een groepstentoonstelling georganiseerd waarbij hedendaagse kunst, openbare ruimte en erfgoed met elkaar in contact komen.
 • Soroptimist goes fashion
  Soroptimist goes fashion
  De Soroptimisten willen door zelf op de catwalk te lopen, zich inzetten voor een goed doel en tegelijk aantonen dat de mode vandaag in eerste instantie draagbaar moet zijn voor iedereen. Soroptimist goes fashion op vrijdag 4 september in cc de VELINX.
 • Erratum stadsgids Tongeren 2015-2016
  stadsgids
  Erratum stadsgids Tongeren 2015-2016. Afgelopen weken is de editie Stadsgids Tongeren 2015-2016 huis-aan-huis bedeeld. Deze gids werd met alle zorg samengesteld. Doch zijn er enkele foutjes ingeslopen. Wij willen u graag van enkele aanpassingen op de hoogte brengen met dit bericht.
 • Yvonne wint als laatste een BBQ-budget met de Ambi.pas
  Yvonne
  Yvonne Wolters (63,5) wint als laatste een BBQ-budget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij Beauty instituut Cleo 'Stationslaan'. In augustus kan je met de Ambi.pas een ‘Last minutebudget t.w.v. 1.000 euro’ winnen.
 • Films in openlucht
  Films in openlucht - klein
  Op 14, 21 en 28 augustus vormt het museumplein het unieke decor voor de vertoning van 3 filmklassiekers: drie keer een echte 'trip' door de - ideale? - stad! Voor elke voorstelling wordt er een kortfilm van jong talent uit de Euregio gedraaid. Er wordt gezorgd voor stoelen en dekentjes bij deze gratis voorstelling.
 • Tentoonstelling: 'Slow City, in the making'
  SLOW CITY - klein
  In het kader van de Cultuurzomer Tongeren presenteert de Maastricht Academy of Fine Arts and Design 'Slow City, in the making': een tentoonstelling die zijn traditionele context zal overstijgen. U kan elk weekend in de maand augustus een bezoekje brengen aan deze tentoonstelling.
 • Zomer in de stad
  zomer in de stad
  Elke zaterdagnamiddag is er straatanimatie in het centrum van Tongeren. Op zaterdag 5 september was voorzien dat de verhaaltjesboom zou langskomen op het Stadhuisplein. Wegens omstandigheden is het bezoek van de vertelboom verplaatst naar zaterdag 3 oktober, in de plaats zal de KSA OLV Basiliek zorgen voor springkastelen en workshops.
 • Imelda wint last-minute budget met de Ambi.pas
  Imelda Vanormelingen
  Imelda Vanormelingen als eerste een last-minute budget met de Ambi.pas. Ze wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij kledingzaak 'Brax' Maastrichterstraat.
 • Gratis gezond ontbijt voor jonge gezinnen...
  gezinsbond
  Alle gezinnen met een boreling in 2014 worden door de gezinsbond en de stad Tongeren uitgenodigd voor een gratis gezond ontbijt op zondag 6 september 2015 om 9u in het parochiaal centrum Sint-Maternus te Paspoel. Inschrijven is verplicht.
 • Werken in uitvoering
  werk in uitvoering
  Deze week zijn de werken in de Kremersstraat gestart, alsook de aanleg van een stoep in betonklinkers t.h.v. het Aniciuspark.
 • Tongeren op volle toeren
  Tongeren op volle toeren
  Tongeren op volle toeren op zaterdag 22 en zondag 23 augustus 2015. Gratis toegang op Grote Markt, met o.a. optredens van Gene Thomas, Wim Soutaer, Dana Winner,...
 • Startersavond - 14 september 2015
  Startersavond Voka
  Ben je onlangs gestart met je eigen zaak of heb je plannen? Ben je op zoek naar een begeleidingstraject of heb je enkele praktische vragen? Kom dan naar onze gratis infoavond op maandag 14 september 2015.
 • Soroptimist goes fashion
  Soroptimist goes fashion
  Op vrijdag 4 september 2015 willen de Soroptimisten door zelf op de catwalk te lopen zich inzetten voor een goed doel en tegelijk aantonen dat de mode van vandaag in eerste instantie draagbaar moet zijn voor iedereen. Dit bereiken zij door zelf als lid het podium te betreden en bijna zonder professionele mannequins!
 • Sabrina wint last-minute budget met de Ambi.pas
  Sabrina Dendas -klein
  Sabrina Dendas uit Tongeren wint als tweede een last-minute budget met de Ambi.pas. Ze wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij bloemenzaak 'Coin Perdu' in de Maastrichterstraat.
 • Vrijwilliger worden bij Awel
  Awel klein
  Als vrijwilliger bij Awel luister je naar de vragen en verhalen van kinderen en jongeren, denk en voel je met ze mee. En maak je zo het verschil voor die ene jongere of dat kleine meisje. Je kiest zelf langs welke weg je dat wil doen: telefoon, e-mail, chat of forum. Awel, ik wil nog meer en schrijf me in!
 • Kunst in de stad - koopzondag: 6 september 2015
  koopzondag kunst in de stad
  Wij zijn Tongeren en op zondag 6 september 2015 presenteren wij u onze koopzondag. De winkels zijn open van 13u tot 17u. U kan tevens genieten van kunst in de stad in het kader van de 9de maand.
 • Opleiding: Licht je onderneming door
  horeca - klein.jpg
  Op dinsdag 22 september 2015 biedt Horeca Vlaanderen via de Horeca Academie alle horecaondernemers een kosteloze, kwaliteitsvolle opleiding aan in Tongeren. Tijdens deze opleiding krijgt u tips en tricks om uw zaak te verbeteren. De opleider Henri Rooze kijkt hierbij door een financiële bril en bespreekt en leert hoe uw zaak te analyseren.
 • Dag van de klant
  Dag van de klant
  Op zaterdag 26 september 2015 staat de klant opnieuw centraal bij de zelfstandige ondernemers. Met een warme glimlach en een kleine attentie zullen opnieuw heel wat klanten in de bloemetjes gezet worden. Unizo, de Unie van Zelfstandige ondernemers en de Vlaamse Overheid willen op die manier klantvriendelijk ondernemerschap onderlijnen.
 • Herstellingswerken asfaltlaag Ring
  asfalteringswerken
  Op vrijdag 28 augustus 2015 tussen 7u en 17u voert aannemer Roebben Jan op diverse plaatsen op de Ring herstellingswerken uit aan de asfaltlaag. Dit ter hoogte van Bilzerpoort, Hasseltsepoort, Sint-Truiderpoort en Albertwal. Aan de Sint-Truiderpoort wordt een omleiding voorzien. De Sint-Truidersteenweg blijft via de westzijde bereikbaar tot na de toegang van het Casino. Het doorgaand verkeer moet de omleiding volgen via Hasseltsesteenweg en Legioenenlaan of Rode Kruislaan, Cottalaan en Sabinuslaan.
 • Daniëlla wint last-minute budget met de Ambi.pas
  Daniëlla Lambrechts
  Daniëlla Lambrechts (61) uit Tongeren wint als derde een last-minute budget met de Ambi.pas. Sabrina Dendas uit Tongeren was de tweede weekwinnaar. Zij winnen elk 10.000 punten of 1.000 euro. Daniëlla won dankzij haar aankopen bij Infini in de Maastrichterstraat. Sabrina won dankzij haar aankopen bij bloemenzaak 'Coin Perdu' in de Maastrichterstraat.
 • Septemberkermis pakt uit met uniek initiatief
  kermis bandje - klein
  De kermisweek start op zaterdag 12 september 2015. Dit jaar pakt Tongeren uit met een nieuw initiatief uniek in Limburg: op maandag 14 september wordt de kermis omgetoverd tot een heus pretpark waar je voor 15 euro onbeperkt gebruik kan maken van alle bewegende attracties.
 • Stadsdiensten gesloten
  praetorium
  Op donderdag 17 september 2015 zijn alle stadsdiensten gesloten, jaarmarkt Tongeren Kermis. Ook het containerpark en de bib.
 • 2 nieuwe musea op zoek naar 1 naam
  2 nieuwe musea
  Heb jij een idee voor een unieke en overkoepelende naam voor de nieuwe museumlocaties aan de O.L.V. basiliek? Laat het ons dan weten vóór 25 september 2015 via erfgoedcel@stadtongeren.be
 • Liziane wint 1.000 euro dankzij Ambi.pas
  Liziane Latet - klein
  Liziane Latet (59) uit Overrepen wint als 4de een last-minute budget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij damesboetiek 'Ellen' in de Maastrichterstraat. Deze maand gaat de nieuwe actie van start: 'Win je Kermisbudget'.
 • Balie cc de VELINX gesloten tijdens verbouwingswerken
  velinx
  Wegens verbouwingswerken in het cc de VELINX zal de balie op maandag 7, dinsdag 8 en woensdag 9 september 2015 gesloten zijn. Tickets kunnen steeds online gereserveerd worden: www.develinx.be.
 • Wijkfeest Paspoel 2
  Wijkfeest Paspoel 2 - klein
  Op zaterdag 29 augustus 2015 vond de tweede editie van het wijkfeest in Paspoel 2 plaats. Onder een stralend zonnetje konden de kinderen zich uitleven op het springkasteel, zich laten grimeren en zich amuseren tijdens de workshop 'circustechnieken'. Intussen genoten de volwassenen van een glaasje tijdens de receptie.
 • 1 jaar restaurant De Piepel
  1 jaar De Piepel
  Op woensdag 2 september 2015 werd het éénjarig bestaan van het dorpsrestaurant De Piepel gevierd. Sinds september 2014 kunnen de Tongerse senioren gezellig samen tafelen in het dienstencentrum De Piepel. Met restaurant De Piepel erbij, heeft Tongeren vier dorpsrestaurants.
 • Stad Tongeren koopt 3 milieuvriendelijke voertuigen
  milieuvriendelijke voertuigen
  De stad Tongeren heeft 3 nieuwe voertuigen gekocht voor dienstverplaatsingen, het betreft 3 Renault Twingo’s. Oudere voertuigen worden systematisch vervangen door materiaal dat voldoet aan alle moderne eisen. Bij deze opdracht lag de nadruk op het milieuvriendelijke aspect.
 • Papierophaling vervroegd naar deze week
  papierophaling
  De papierophaling van vrijdag 18 september is wegens de Kermis vervroegd naar vrijdag 11 september 2015. De papierophaling van de handelaars is verplaatst van donderdag 17 naar donderdag 10 september.
 • Cindy wint Kermisbudget met Ambi.pas
  Cindy Dusaert
  Cindy Dusaert (37) uit Zammelen wint als eerste een Kermisbudget van 1.000 euro dankzij haar aankopen met de Ambi.pas bij 'De Vishoeve' op de Luikersteenweg te Tongeren. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro.
 • Uitbreidingswerken op het containerpark
  containerparkoverzicht.jpg
  Vanaf midden augustus is men gestart met de uitbreidingswerken van het containerpark. Het nieuwe gedeelte bevindt zich achter het huidige containerpark en wordt in gebruik genomen als het betonnen dek afgewerkt is. Dit zal tussen half en eind oktober zijn. Tot dan verandert er niets en kan elk Tongers gezin met alle fracties terecht op het huidige containerpark.
 • Open Monumentendag 2015 in de Chocoladefabriek
  Chocoladefabriek Nerem - klein
  Op zondag 13 september 2015 gaat de 27ste editie van Open Monumentendag door. Naar goede gewoonte neemt ook de stad Tongeren deel aan dit evenement. Dit jaar is het thema van Open Monumentendag: industrieel erfgoed. De chocolade- en tinfabriek in Nerem is een industrieel icoon dat in 2016 herleeft als woonproject. In afwachting van de eerste werkzaamheden werd deze erfgoedparel in 2015 opengesteld voor het grote publiek. En dat bleek een succes. Tijdens de voorbije zomermaanden werd de fabriek druk bezocht en vonden er tal van activiteiten en evenementen plaats. Op de Open Monumentendag kon deze parel dan ook niet ontbreken, meer zelfs, de chocoladefabriek is zelfs uitgeroepen tot één van de toppers van de Open Monumentendag in Vlaanderen.
 • Tongeren ontmoet jonge Belgische kunstenaars
  INTERVIEW
  In Tongeren strijkt dit weekend een nieuwe tentoonstelling neer getiteld INTERVIEW, forum voor beeldende kunst.Van 12 tot 27 september 2015 kan u telkens op zaterdag en op zondag in Pand Mani kunstwerken van jonge Belgische kunstenaars ontdekken.
 • Grote Kermisbraderie
  kermis
  Op zaterdag 19 september 2015 organiseren de Verenigde Handelaars Tongeren Centrum een grote Kermisbraderie van 10 tot 18 uur.
 • Langste eettafel
  Week van verbondenheid - klein
  In het kader van de 'Week van Verbondenheid tegen Eenzaamheid' organiseren de dorpsrestaurants en restaurant De Piepel ook dit jaar een ‘langste eettafel’. Op 30 september verwachten we zo’n 350 deelnemers. We zullen samen genieten van een gezellige en gezonde maaltijd en afsluiten met een spetterend optreden van Jos Roofthooft. Wie nog wil inschrijven kan kaarten kopen bij het Dienstencentrum De Piepel, Dijk 118. Aan 6 euro. Meer info op [t] 012 24 24 30.
 • 't Ravottekot valt in de prijzen
  't Ravottekot
  Tijdens de zomervakantie organiseerde Dr Oetker een wedstrijd. Speelpleinwerking 't Ravottekot nam hieraan deel. De Tongenaren gingen massaal aan het stemmen op facebook. Dankzij uw stem viel 't Ravottekot in de prijzen en mag het zich de populairste speelpleinwerking noemen!
 • Theatercursus voor kinderen
  theatercursus
  Villa Basta organiseert samen met de jeugddienst en de VELINX een cursus theater voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Deze cursus vindt plaats in de VELINX op woensdag van 14u tot 16u. Start op 7 oktober 2015.
 • Concert: Frascati Symphonic
  Frascatie Symphonic
  Op zaterdag 26 september 2015 om 20.30 uur in de VELINX: Frascati Symphonic-Tender Company
  Passie is het thema voor Frascati Symphonic dit jaar. Als we het over passie hebben denken we aan vonken en wilde nachten. Maar passie kan ook bedacht en intiem zijn en in ‘Tender Company’ viert Frascati dit soort passie. Al zullen de vonken van de partituren afspringen! Na afloop van dit concert vieren we graag nog een beetje verder. We starten met dit concert niet enkel het nieuwe seizoen maar we maken ook voor het eerst gebruik van onze nieuwe tribune en daar mag op geklonken worden!
  Meer info: http://www.develinx.be/tender-company
 • Film: The Boss of it all
  the-boss-of-it-all
  Nieuw! Gratis film op dinsdag 6 oktober 2015 om 20.30 uur de VELINX. In het kader van '20 jaar Zebracinema' is deze film GRATIS voor alle bezoekers. Kom tijdig uw ticket(s) afhalen aan de ticketbalie van de Velinx of print uw ticket(s) online af! Volzet is volzet! Zebracinema biedt u graag een drankje aan en misschien wint u wel 20 jaar gratis film!
  Meer info: http://www.develinx.be/lars-von-trier
 • Rina wint Kermisbudget met Ambi.pas
  Rina Tomsin
  Rina Tomsin (61) uit Tongeren wint als tweede een Kermisbudget van 1.000 euro dankzij haar aankopen met de Ambi.pas bij Sanitair Hermans op de Sint-Truiderstraat te Tongeren. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro.
 • Norry Schoefs wint prijs voor sportverdienste
  Norry Schoefs
  Dinsdag 15 september werd traditiegetrouw de jaarlijkse prijs voor Sportverdienste uitgereikt door het Tongria-comité. De laureaaat dit jaar is Norry Schoefs, voorzitter van de Zuid-Limburgse triatlonclub. Bij deze nog een dikke proficiat voor de laureaat met zijn lange sportloopbaan.
 • Bewegingsschool
  bewegingsschool
  De bewegingsschool start op 27 september 2015. Voor kinderen van drie tot en met vijf jaar lopen de sessie van 10.00 tot 11.20 uur. De actieve deelname van één ouder/begeleider per kind is verplicht. De zes- tot tienjarigen kunnen van 11.30 tot 13.00 uur terecht voor hun portie avontuur en uitdaging.
 • Infosessie Commerciële Inspiratie
  commerciële inspiratie
  Op donderdag 24 september 2015 om 19u30 stellen de stad Tongeren en UNIZO-WES u het project Commerciële Inspiratie voor: een individueel inspiratietraject op maat van gevestigde deltailhandelaars, dienstverleners en horeca-uitbaters. De stad Tongeren werkt mee aan de toekomst van uw zaak.
 • Werken in uitvoering
  werk in uitvoering
  Deze week zijn er werken gestart op de Neremweg en de Kremerstraat. Volgende week starten er werkzaamheden op de Dijk en de Leopoldwal.
 • Tongenaar bij 'Jong keukengeweld'
  Jong keukengeweld
  Binnenkort start de zevende editie van ‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren laat genieten van topgastronomie aan betaalbare prijzen. Onder de 58 topchefs jonger dan 35 jaar zijn er 8 Limburgers: Tongenaar Jo Grootaers (24), chefkok van Altermezzo, is opnieuw van de partij. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants.
 • Modepromede - koopzondag
  koopzondag oktober
  Op zondag 4 oktober 2015 is het koopzondag - Modepromenade in Tongeren. Alle winkels zijn dan open van 13u00 tot 17u00.
 • Orkest van de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht presenteert 'Children of the World'
  NATO concert
  Traditiegetrouw zullen de Nederlandse militairen van het NATO Programming Centre een relatieconcert verzorgen in de VELINX en dit op maandag 5 oktober 2015 om 20u00.
 • De sprookjesboom komt naar Tongeren
  Verhaaltjesboom
  Op zaterdag 3 oktober 2015 komt de sprookjesboom naar Tongeren. De sprookjesboom staat op het Stadhuisplein van 14u tot 18u. Er wordt ook voor randanimatie gezorgd: springkasteel, grime, ballonnenclown, versnaperingen,...
 • Isabeau wint Kermisbudget dankzij aankopen met de Ambi.pas
  Isabeau Petitjean-klein
  Isabeau Petitjean (13) uit Tongeren wint als derde een Kermisbudget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij de Casque, Grote Markt te Tongeren.
 • Nacht van de Duisternis
  nacht van de duisternis
  Tijdens de Nacht van de Duisternis op zaterdag 10 oktober 2015 organiseert de stad Tongeren samen met vzw Leefmilieu Tongeren een begeleide wandeling van vier km in het mooi verduisterde Lauw. De wandeling is gratis en wordt afgesloten met een drankje dat u door de stad Tongeren, brasserie 't Smiske en brouwerij La Cress wordt aangeboden.
 • Gunther Verspecht in de bib
  Gunther Verspecht
  Van 10 tot 18 oktober 2015 vindt de bibliotheekweek plaats. Dit jaar staan de 'Verborgen Parels' centraal. Op zaterdag 17 oktober brengt Gunther Verspecht zijn nummers solo tijdens een ingetogen optreden, vergezeld van zijn gitaar.
 • Nieuwe geografische websites
  nieuwe geo-sites
  Eerder kon u al kennismaken met www.gis3700.be, het ‘Online geoloket’ boordevol geografische informatie. Door het grote succes van deze site, lanceert de stad Tongeren nieuwe geo-sites voor mobiliteit( thema: parkeren), het geheugen van Tongeren (thema’s: archeologie en archief) en de toeristische dienst (thema: fietsen).
 • Sportacademie
  sportacademie
  Iedere maandag van 16.00 tot 17.30 uur verzamelen de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar in sporthal KTA2 voor de wekelijkse sportacademie. Elke dinsdag maken we ruimte vrij voor het derde tot het zesde leerjaar.
 • CD voorstelling RAFT ‘Qua Klank’ en voorronde 2 Comedymania in de VELINX
  raft
  'Raft' - een jazzy vibrafoontrio met Jan Nihoul op vibrafoon, Peter Van Tichelen op drums en Koen Toté op contrabas - stellen hun CD ‘Qua Klank’ voor in de VELINX. Ook benieuwd of de nieuwe Alex Agnew of Bart Cannaerts uit Limburg komt? Ontdek het tijdens de voorronde van Comedymania in de Velinx op 1 oktober 2015.
 • Open werf toeristisch paviljoen en openluchtzwembad
  Open werf
  Op zondag 18 oktober 2015 kan je een geleid bezoek brengen aan de werf van het toeristisch paviljoen en openluchtzwembad van het Pliniuspark. Van 14ut tot 17u starten er om de 20 min. geleide bezoeken. Gespecialiseerde gidsen nemen je mee over een uitgezet parcours.
 • Stadsdiensten telefonisch niet bereikbaar
  praetorium
  Op vrijdag 6 november 2015 tussen 12u en 13u worden er onderhoudswerken uitgevoerd aan de telefooncentrale van de stadsdiensten. De volgende diensten zijn dan telefonisch niet bereikbaar: alle administratieve diensten, toerisme, bibliotheek, de VELINX, de gemeentelijke basisscholen, kinderopvang 'Kinderparadijs', brandweer en politie.
 • Verbouwingswerken VELINX
  tribune VELINX
  De infrastructuur van cc de VELINX kreeg een grondige renovatiebeurt. Na 20 jaar was de grote tribune in de schouwburg aan vervanging toe. In 2016 wordt ook de kleine tribune vervangen. De ticketbalie werd volledig vernieuwd en er werd een relighting uitgevoerd ikv ESCO.
 • Mylène wint Kermisbudget met de Ambi.pas
  Mylène Vincent
  Mylène Vincent (51) uit Lauw wint als laatste een Kermisbudget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij Charis Fashion, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Aanleg ruilverkavelingsweg Jagersstraat
  ruilverkaveling Jagersstraat
  Op maandag 5 oktober 2015 starten de werken en deze duren ongeveer 30 werkdagen. Met deze werken willen we de fietsbereikbaarheid van T-Forum, Klein Veldje en Overhaem verhogen en de landbouwers makkelijker toegang geven tot hun landbouwpercelen. Het fietspad tussen de bestaande ruilverkavelingsweg en de Luikersteenweg werd reeds aangelegd.

 • Tine Reymer in de VELINX
  Tine Reymer - klein
  zaterdag 10 oktober 2015 om 20.30 uur
  Na een lange muzikale stilte keert Tine Reymer terug naar het muzikale voorplan en bracht in het voorjaar 2015 haar nieuwe album uit. Ze omringt zich met een lijstje topmuzikanten en komt haar nieuwe plaat live voorstellen in de VELINX!
  Meer info: http://www.develinx.be/reymer
 • Boek: Tijd voor Tongeren
  Tijd voor Tongeren - klein
  Cultuur, antiek, culinair, winkelen, natuur, logeren,... 'Tijd voor Tongeren' verzamelt het allemaal in een prachtig kijk- en leesboek. Een mix van schitterende foto's en tekst, samengebald in 159 pagina's. Het boek is nu te koop voor slechts 5 euro ipv., 19,95 euro bij het kantoor van Toerisme Tongeren (Via Julianus 2).
 • Nieuw wandelpad in De Kevie
  Aanleg nieuw wandelpad
  Op woensdag 30 september 2015 zijn de werken in De Kevie gestart. Er komt een wandelpad doorheen een deel van het natuurpark. Het pad komt evenwijdig met de Oude Blaarstraat en verbindt het bestaande fietspad met het bestaande wandelpad. De werken duren tot eind november 2015 en kosten 30.000 euro. Aannemer Jackers uit Tongeren voert deze werken uit. De Kevie is een mooi en gevarieerd natuurgebied van 200 hectaren dat vrij toegankelijk is. Het nieuwe wandelpad wordt aangelegd in dolomietverharding. Het zal ook toegankelijk zijn voor personen met een beperking.

 • Uitbreidingswerken containerpark
  containerparkoverzicht.jpg
  Midden augustus zijn de uitbreidingswerken aan het containerpark gestart. Dit nieuwe gedeelte bevindt zich achter het huidige containerpark en wordt in gebruik genomen nadat het betonnen dek afgewerkt is. Tot en met 14 november 2015 verandert er niets en kan elk Tongers gezin nog met alle fracties terecht op het huidige containerpark. Vanaf 17 november 2015 zal het tijdelijk containerpark in gebruik genomen worden. U ontvangt nog een infofolder van Limburg.net aan huis met meer info.
 • Werkzaamheden in het centrum
  werk in uitvoering
  Vanaf maandag 12 oktober 2015 zal Cofely-Fabricom in opdracht van Mobistar werken uitvoeren in het centrum van Tongeren. In de Kloosterstraat, Maastrichterstraat, Kielenstraat en Ridderstraat worden HDPE-buizen in de voetpaden gelegd. De werken duren tot en met 30 oktober.

 • Boomplantingsevenement ‘Forest in One Day’
  boomplantingsevenement
  Op zondag 6 december 2015 nodigen het Jane Goodall Institute Belgium en de Bosgroep Zuid-Limburg iedereen uit op het boomplantingsevenement ‘Forest in One Day’ te Lauw. Behalve een nieuw bos aanplanten, krijgen de deelnemers ook de mogelijkheid over de biodiversiteit in de regio te leren en wat het aanplanten van een bos kan betekenen voor België en de wereld. Voor elke boom die geplant wordt tijdens ‘Forest in One Day’ wordt er namelijk ook een boom geplant in het Tchimpounga Natuurreservaat in de Republiek Congo. Daar creëren jongeren een groene corridor voor wilde chimpansees.
 • Christiane wint Halloweenbudget met Ambi.pas
  Christiane Maushammer
  Christiane Maushammer (65) uit Vechmaal wint als eerste een Halloweenbudget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij Standing House, Plein te Tongeren.
 • Winterbarbecue met nocturne
  winterbarbecue
  Op zaterdag 24 oktober 2015 organiseren de Verenigde Handelaars Tongeren een winterbarbecue met in primeur een exclusief avondbezoek aan de tentoonstelling Gladiatoren in het Gallo-Romeins Museum. De winterbarbecue vindt plaats op het Museumplein van 17u tot 22u.
 • Aanleg parking parochiezaal Vreren
  werk in uitvoering
  Vanaf 19 oktober 2015 start aannemer Jackers en Zonen uit Tongeren met de aanleg van een parking aan het parochiecentrum in Vreren. De werken zijn weersafhankelijk, de voorziene einddatum is 16 november 2015.
 • Parkeren op Stadhuisplein
  stadhuis (klein).jpg
  Vanaf 1 november 2015 t.e.m. 31 maart 2016 mag er terug geparkeerd worden op het Stadhuisplein. Er is parkeerplaats voor 15 voertuigen (betalend) en er worden twee parkeerplaatsen voor personen met een beperking voorzien. Deze parkeerplaatsen worden toegevoegd aan de (omringende) gele betalende zone, nl. maximum 1u parkeren van maandag tot en met zaterdag, 9u-18u. Tijdens evenementen en de donderdagmarkt mag er niet geparkeerd worden. Nieuw dit jaar is dat de fonteinen afgebakend zullen worden met de gekende zwarte bloembakken.


 • Lieve Blancquaert in cc de VELINX
  Lieve Blanqckaert
  maandag 12 oktober 2015 om 20.00 uur
  ‘Birth Day’ is de wereldreis van Lieve Blancquaert als moeder, fotografe en journaliste waar zij een antwoord zoekt op vragen als: ”Waarom zetten wij vandaag kinderen op de wereld? Wat betekent het om op een bepaalde plek in de wereld geboren te worden?” Lieve Blancquaert werkte 2 jaar aan dit project en bezocht 14 plekken over de hele wereld. Tijdens deze lezing vertelt zij over haar ervaringen.
 • Maatwerkbedrijven, de sleutel tot succes
  maatwerkbedrijven
  Fietsen monteren, boeken inbinden, medicijnen verpakken, kleding stikken, metaal lassen, onderhoudswerken uitvoeren,... het zijn slechts enkele activiteiten die maatwerkbedrijven (de voormalige beschutte en sociale werkplaatsen) uitvoeren. Ook uw bedrijf kan een maatwerkbedrijf inschakelen. Lees en ontdek hoe u deze sleutel tot succes kan inzetten: www.groepmaatwerk.be.
 • Jeanine wint Halloweenbudget
  Jeanine Noben
  Jeanine Noben (48) uit Tongeren wint als tweede een Halloweenbudget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij kledingzaak Gerry Weber, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • ‘Overbrug De Maand’, niet zomaar een spel ...
  Overbrug de maand
  In Tongeren slaan scholengemeenschap VIIO, het sociaal huis De Semper, De Schakelaar Tongeren en De Nieuwe Volksbond de handen in elkaar om rond dit thema te werken in de week voor 17 oktober. Ze kunnen hiervoor rekenen op de ondersteuning van De Brug Vzw van Hasselt. Deze vereniging tegen armoede heeft het spel ‘Overbrug De Maand’ ontwikkeld. En dit is niet zomaar een spel. Het is een ervaringsspel met een educatieve boodschap.
 • Theaterconcert 'Buurman' in de VELINX
  Buurman
  Vrijdag 23 oktober 2015 – 20.30 uur
  BUURMAN - In de naam van de vader, de zoon en de kleinzoon
  Mooi theaterconcert vol Nederlandstalige pareltjes! ‘In de naam van de vader, de zoon en de kleinzoon’ is een muzikaal verhaal over (groot)vaders en zonen. Over moeders en dochters. Over thuiskomen en vertrekken... Persoonlijke verhalen, maar zodanig gepolijst en vakkundig verteld dat ze universeel worden. Buurman voor het eerst in de VELINX!
 • Tongeren, digitale gemeente
  nieuwe geo-sites
  Uit een onderzoek van RCA Group rond de digitalisering van gemeenten scoort Tongeren goed! We hebben een eigen website www.tongeren.be, een digitale nieuwsbrief (die wekelijks verstuurd wordt), een eigen facebookpagina, een twitterprofiel en social webcare. Enkel aan een responsive website (geschikt voor mobiele toestellen) moet er nog gewerkt worden. Met facebook staat Tongeren in de top 3 van Limburg! We halen een mooie tweede plaats met 5.935 facebookfans na Genk. Ook op twitter staan we in de top 10.
 • Signalisatieplan op de Leopoldwal wordt aangepast
  werk in uitvoering
  Op dit moment voeren zowel Infrax als aannemer Crommen werkzaamheden uit op de Leopoldwal, m.n. nutswerken (gas- en elektriciteitsleiding) en aanleg van stoepen. De nutswerken zijn al sinds 21 september 2015 in uitvoering. Nu volgt aannemer Crommen met de vernieuwing van de stoepen. Deze werken duren tot 8 november 2015. Aannemer Hoogmartens uit Opglabbeek zal aansluitend vanaf 9 november tot en met 20 november 2015 instaan voor de aanleg van een nieuwe bovenlaag van het wegdek in asfalt en de vernieuwing van de kantstroken.

 • Intrede van Sinterklaas
  Intrede van Sinterklaas
  Op zondag 8 november 2015 doet de Sint zijn intrede in Tongeren. De winkels zijn dan open van 13 tot 17u. Op woensdag 11 november zorgt Sinterklaas voor een spetterend feest in de VELINX, er zijn slechts nog enkele plaatsen beschikbaar.
 • Dag van de jeugdbeweging
  Dag van de jeugdbeweging
  Op vrijdag 21 oktober 2016, tijdens de dag van de jeugdbeweging worden de leden en leiding van de lokale verenigingen gevraagd om in hun uniform naar school te gaan. Wie op die dag tussen 7u30 en 8u30 in uniform naar het stadhuisplein komt, wordt getrakteerd op een lekker ontbijt: croissants, chocobroodjes en chocomelk.
 • Halloween in de stad
  Halloween in de stad
  Op zaterdag 31 oktober 2015 in de namiddag kan je in het stadscentrum genieten van tal van griezelige acts, waaronder het 'Dracula orkest'.
 • Plant van hier
  plant van hier - klein
  Help de biodiversiteit vooruit en lever uw bijdrage in de strijd tegen de klimaatopwarming door uw plantgoed te bestellen voor 8 november. De bestellingen kunnen afgehaald worden op 28 november tussen 10 en 12u op de PIBO Campus.
 • Werken in uitvoering
  werk in uitvoering
  Vanaf 3 november 2015 start afbraakwerken Guy Ghijsens uit Borgloon met de afbraak van de kleedkamers en kantine op het voetbalplein van Nerem. De gebouwen stonden reeds enige tijd leeg en werden niet meer gebruikt. Na de afbraak wordt het stuk grond ingezaaid met gras. De kostprijs van de werken is geraamd op 20.000 euro.
 • Nathalie wint Halloweenbudget met Ambi.pas
  Nathalie Francis
  Nathalie Francis (47) uit Tongeren wint als derde een Halloweenbudget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij Retro Velinx, Dijk te Tongeren.
 • Nieuw mobiliteitsplan
  mobiliteitsplan
  In Tongeren hebben we werk gemaakt van een volledig nieuw mobiliteitsplan. Hierin leggen we de visie op mobiliteit voor de volgende tien jaar vast. Grote aandacht gaat naar de fietsers: we willen Tongenaren, de bezoekers van onze stad en werknemers nog vaker op de fiets krijgen. Maar ook voetgangers, het openbaar vervoer en privévervoer komen in het nieuwe plan aan bod.
 • Bert Gabriëls in de VELINX
  Bert Gabriëls
  vrijdag 30 oktober 2015 om 20.30 uur
  ‘Van mij mag het’ is een comedyshow waarin Bert Gabriëls zijn expertise als jurist inzet om de wereld in z’n hemd te zetten.
  “Met zijn snedige, intelligente humor zet de comedian een topshow neer. Dit is comedy van het hoogste niveau” (Karel Michiels, De Standaard ****)

 • Wilde gele narcissen verfraaien het stadsbeeld
  wilde narcissen
  Vanaf vandaag worden er in Tongeren op een twintigtal locaties wilde gele narcissen geplant.
 • Negen volwassen vrouwen leerden fietsen
  fietsen vrouwen-klein
  In Tongeren hebben open school vzw (het vroegere basiseducatie), de stedelijke sportdienst en het sociaal huis De Semper de handen in elkaar geslagen en samen een eerste fietscursus voor allochtone vrouwen georganiseerd.
 • Opnieuw beleving aan Dassenburcht in Kolmont
  Dassenburcht
  Het stadsbestuur van Tongeren investeert samen met het RLHV, het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, in de herinrichting van een belevingsvolle picknickplaats ter hoogte van de Dassenburcht in Kolmont (nabij fietsknooppunt 139). Het zogenaamde ‘fruitspoor’ , gelegen aan het natuurreservaat de Herkvallei is hiermee een bijzonder rustplekje voor fietsers en wandelaars rijker.
 • Sluitingsdagen stadsdiensten
  praetorium
  De stadsdiensten zijn gesloten op woensdag 11 november 2015 (Wapenstilstand). Ook de bib, de buitenschoolse opvang 'Kinderparadijs', het containerpark, het Sociaal Huis 'De Semper' en het dienstencentrum De Piepel zijn dan gesloten. De dienst toerisme is wel open van 10 tot 16u.
 • Ophangen kerstverlichting in centrum
  werk in uitvoering
  Op maandag 21 en dinsdag 22 november 2016 tussen 18u en 23u wordt de kerstverlichting opgehangen in het centrum en komt Tongeren weer helemaal in de kerstsfeer. Het ophangen van deze verlichting kan enige hinder met zich meebrengen.
 • Fred Delfgaauw: Wachtkamer van de liefde
  Fred Delgaauw
  Donderdag 5 november 2015 om 14.00 uur
  Na ruim 30 jaar heeft Fred Delfgaauw een geheel eigen theaterstijl gecreëerd. Een wonderbaarlijke versmelting van meerdere disciplines. In ‘Wachtkamer van de liefde’ zitten een aantal kleurrijke personages met een verhaal over hun zoektocht naar de liefde. Soms tragisch, soms hilarisch, maar altijd herkenbaar.
 • Infosessie: Wat brengt de toekomst voor personen met een handicap?
  logo SAPH
  De stedelijke adviesraad voor personen met een beperking en Stad Tongeren organiseren op dinsdag 3 november 2015 om 20u een gratis infoavond rond de te verwachten evoluties in het aanbod en organisatie van zorg. Basisondersteuning budget, Persoons Volgende Financiering, Zorggarantie …vele begrippen. Welke lading dekken zij? En wat gebeurt er met de wachtlijsten?
 • Griet Op de Beeck te gast in de VELINX tijdens boekenbeursmaand
  Griet op de Beeck
  Maandag 9 november 2015 om 20.00 uur
  Griet Op de Beeck debuteerde in januari 2013 met ‘Vele hemels boven de zevende’ en stootte meteen door tot de top tien. Ook van haar tweede roman ‘Kom hier dat ik u kus‘ werden meer dan 100.000 exemplaren verkocht. In de VELINX gaat Griet - aan de hand van drie à vier fragmenten uit haar boeken – in op de ruime thematieken die in haar oeuvre aan bod komen.
 • Sint-Hubertusfeesten
  Sint-Hubertusfeesten 2013 - klein
  Sint-Hubertus wordt in Tongeren elk jaar op de eerste zondag na 3 november gevierd. Daarbij hoort traditiegetrouw een eucharistieviering in openlucht. Het is een viering waarin huisdieren en hun baasjes centraal staan. De huisdieren worden na de dienst gezegend.Dit jaar heeft de viering plaats op 8 november. Het stadsbestuur nodigt u graag uit om deel te nemen aan deze viering.
 • The Old Black te gast op seniorenfeest
  Seniorenfeest
  Het Seniorenfeest vindt donderdag 12 november om 14u plaats in de VELINX. Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de Tongerse seniorenverenigingen tijdens de week van de derde leeftijd een groot seniorenfeest. De Tongerse band ‘The Old Black’ zorgt op dit feest voor heerlijke dansmuziek. De artiesten spelen bekende deuntjes waarvan ook de niet-dansers ongetwijfeld zullen genieten.
 • Evi Martens wint dankzij aankopen met Ambi.pas
  Evi Martens
  Evi Martens (32) uit Tongeren wint als vierde een Halloweenbudget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij kledingzaak Quiksilver, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Benefiet-Kunstveiling tvv Nederheem vzw
  Benefiet-kunstveiling-klein
  Op 8 november 2015 start de tentoonstelling van kunstwerken in het cc de VELINX, gevolgd door de Benefiet-Kunstveiling ten voordele van Nederheem vzw op 15 november 2015. Nederheem vzw is een voorziening voor volwassen personen met een mentale beperking. In totaal zullen 70 kunstwerken worden geveild rond het thema "allemaal van vlees en bloed".
 • Werken Hemelingenstraat
  werk in uitvoering
  Maandag 2/11/15 starten er werken in de Hemelingenstraat: Hierbij zullen de verzakkingen in de bestrating (kasseien) hersteld worden en zal de voegvulling in de bestrating plaatselijk vervangen worden. De vermoedelijke einddatum is 20 november. De periode en timing van de werken is in overleg gebeurd met de handelaars van de Hemelingenstraat.
 • Stedelijke begraafplaats Berg gedigitaliseerd
  kerkhof
  De stedelijke begraafplaats van Berg is voortaan van thuis digitaal raadpleegbaar. Via een interactieve website (www.gis3700.be) kan men op zoek naar de laatste rustplaats van een overledene. Als men de naam van de overledene ingeeft wordt er automatisch doorverwezen naar de juiste plaats op de begraafplaats.
 • Infosessie: 'Inbraken? Eén-dag-niet'
  Eén-dag-niet
  Op donderdag 12 november 2015 om 19u00 geeft de diefstalpreventiedienst van de Politiezone Tongeren-Herstappe u graag meer info hierover in de Ambiorixzaal van het Praetorium, Maastrichterstraat 10.
 • Vrijwilligers gezocht
  vrijwilligers
  Voor de begeleiding van evenementen en activiteiten die georganiseerd worden door de stad Tongeren zijn we op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers.
 • Maria wint 1.000 euro dankzij Ambi.pas
  Maria Diels
  Maria Diels (51) uit Nieuw-Tongeren wint als vijfde een Halloweenbudget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij brasserie Intermezzo, Grote Markt te Tongeren. Deze maand kan je een Sinterklaasbudget winnen.
 • Konnichiha from Tongeren!
  antiekmarkt
  De Japanse luchtvaartmaatschappij ‘ANA’ (All Nipon Airways) legt dagelijks rechtstreekse vluchten in van Tokyo naar Brussel. Dat is bijzonder goed nieuws voor het toerisme in Vlaanderen. Sinds het faillissement van Sabena in 2011 was er immers geen rechtstreekse verbinding meer tussen Japan en België. Toerisme Vlaanderen voorziet dit jaar nog 25.000 euro om Vlaanderen in Japan te promoten.

 • Sylvie wint 1.000 euro met Ambi.pas
  Sylvie Yerna
  Sylvie Yerna (32) uit Hoeselt wint als eerste een Sinterklaasbudget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij kledingzaak Jeans Station, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Saskia De Coster te gast in de bib
  Saskia De Coster
  Op zondag 22 november, tijdens de boekenbeursmaand, is Saskia De Coster te gast in de bib. Zij komt vertellen over haar nieuwste boek 'Wat alleen wij horen' tijdens een ontbijtlezing. Voor het ontbijt kan je in de bib terecht vanaf 9.15 uur. De lezing start om 10 uur. Ontbijt in samenwerking met Retro Velinx.
 • Brandhoutverkoop
  Brandhoutverkoop
  Wilt u ook graag duurzaam verwarmen met lokaal brandhout? Noteer dan woensdag 25 november 2015 in uw agenda: ’s avonds vindt in ’s Herenelderen een brandhoutverkoop plaats van hout op stam uit verschillende privébossen in Haspengouw, waaronder een aantal in Tongeren. De koper moet het hout zelf kappen en afvoeren. Op de verkoop worden brandhoutloten van verschillende grootte te koop aangeboden via de Bosgroep.
 • Paniek op de planken
  Paniek op de Planken -klein
  Tongers Nieuw Theater brengt 'Paniek op de planken' op 20-21-22 en 23 november 2015 en 3-4 en 5 december 2015 in cc de VELINX. Maanden repeteren, de laatste repetitiedag, de generale èn de première krijgt u van ons op één avond voorgeschoteld, inclusief commentaar van schrijver en regisseur.Kortom : een hilarische avond over hoe het (niet) moet en hoe het had moeten zijn.TNT! TNT! BOEM!
 • Zitdag school- en studietoelagen
  School- en studietoelagen - klein
  Heb je hulp nodig bij je aanvraag? Kom dan naar de zitdag school- en studietoelagen op maandag 23 november 2015 in het Sociaal Huis 'De Semper'. 1 op 4 kinderen heeft er recht op van kleuter tot student.
 • Buurman in de Bieb (5+)
  Buurman in de bib
  zo 15.11.2015 om 15.00 uur
  In deze muzikale dansvoorstelling brengen de buurmannen een ode aan het boek, aan de verhalen en de verbeeldingskracht. Natuurlijk gaat er als vanouds veel mis in de wereld van de buurmannen, maar de vrienden weten dat ook nu weer op geheel eigen wijze prachtig op te lossen.
  Wij presenteren deze voorstelling in het kader van de Kunstendag voor kinderen.
 • Subsidiereglement voor erfgoedinitiatieven in Tongeren
  De Gemeenteraad van Tongeren keurde in mei 2015 het subsidiereglement voor erfgoedinitiatieven goed. Hiermee kunnen erfgoedverenigingen of particulieren die zich bezig houden met het roerend of immaterieel erfgoed een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning van maximaal 1500 euro.
 • Zoektocht: ‘Word jij een echte gladiator?’
  zoektocht gladiatoren
  Wil jij een echte gladiator worden? Neem dan deel aan de zoektocht in het centrum van Tongeren en ga op zoek naar het sleutelwoord. Dat gaat niet vanzelf uiteraard. Duik in de geschiedenis van Tongeren, maak foto’s, zoek beelden en los vragen op. Bij elk antwoord krijg je een letter cadeau. Als alle letters verzameld zijn, kan je het sleutelwoord vormen. Breng de oplossing tijdens de openingsuren binnen bij Toerisme Tongeren en krijg een mooi geschenk. Eén ding is zeker: na deze zoektocht ben je een echte gladiator!
 • Renovatie sanitair in cc de VELINX
  velinx
  Op maandag 16 november 2015 zijn de renovatiewerken van het sanitair van de VELINX begonnen. Het sanitair is tijdens de periode van de werken ontoegankelijk. Er staat een sanitaire container aan de hoofdingang die gebruikt kan worden tijdens de openingsuren van de VELINX en de bibliotheek. Er is ook een toilet aanwezig voor personen met een beperking. De werken zullen tot en met 18 december 2015 duren.
 • Singles night III in Gallo-Romeins Museum
  Singles night III-klein
  Treed op zaterdag 12 december om 19 uur binnen in de arena van de liefde! Single? Kom dan naar het Gallo-Romeins Museum voor een portie cultural dating. Met muziek, een bezoek aan de expo ‘Gladiatoren – Helden van het Colosseum’, animatie en opdrachten voor duo’s. Het lot koppelt u aan een partner. Zo geniet u van cultuur en misschien ook wel… van elkaar.
 • Marleen wint 1.000 euro met Ambi.pas
  Marleen Croes
  Marleen Croes (48) uit Tongeren wint als tweede een Sinterklaasbudget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij Maroquinerie CD Daniëls, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Start aanleg nieuw recyclagepark
  containerpark - klein
  Op dinsdag 1 december 2015 is de aanleg van het nieuw recyclagepark gestart. Het tijdelijke park is bereikbaar via de magazijnen van de technische dienst (Industrieweg 4). U kunt dan enkel nog grofvuil, houtafval, kunststoffen, puin, asbest, roofing, groenafval en metalen naar het recyclagepark brengen. Andere afvalfracties kan u kwijt in de daartoe voorziene containers in uw buurt en bij de huis-aan-huis ophaling of in winkelpunten.
 • Werken Leopoldwal/Hemelingenstraat
  werk in uitvoering
  Op vrijdag 20 november 2015 krijgt de Leopoldwal een nieuwe bovenlaag in asfalt en worden de kantstroken vernieuwd. De Leopoldwal wordt dan afgesloten voor alle verkeer van 7 tot 18 uur. De werken in de Hemelingenstraat worden vrijdag afgerond. Vanaf 19 uur wordt de Hemelingenstraat terug opengesteld voor alle verkeer.
 • Infosessie: Allen tegen Kanker
  Infosessie kanker
  Op maandag 30 november 2015 om 19 uur wordt er een infosessie 'Allen tegen kanker' georganiseerd in de Kimpel, Eikenlaan 25 te Bilzen.Na afloop krijgt u de gelegenheid tot napraten met een drankje. De toegang is gratis, graag inschrijven via socialezaken@bilzen.be of tel. 089 519 495. • Laatste kans om uw huisvuilzakken van 2015 af te halen
  huisvuilzakken - klein.jpg
  U kunt uw tegoed aan huisvuilzakken 2015 tijdens de openingsuren afhalen bij de financiële dienst (eerste verdieping, A.C. Praetorium). Heeft u uw tegoed aan zakken dit jaar nog niet afgehaald, doe dit dan vóór 31 december 2015. Na deze datum vervalt uw tegoed van 2015 onherroepelijk.
 • Seniorenraad zoekt nieuwe medewerkers
  oproep seniorenraad
  Heeft u nog wat tijd en wenst u uw ervaring en kennis ten dienste van de senioren te stellen? Aarzel dan niet en neem contact op met de Seniorenraad. De Seniorenraad van Tongeren bestaat zowat 35 jaar. Het is een gemeentelijk adviesorgaan. De Seniorenraad geeft adviezen aan het lokale beleid, informeert de oudere bevolking en stimuleert de participatie van ouderen in het maatschappelijk leven.
 • Extra parkeerplaatsen voor personen met een beperking
  parkeerplaats personen met een beperking
  Vanaf 1 december 2015 komen er extra parkeerplaatsen voor mensen met een beperking op de Leopoldwal, Elisabethwal, Albertwal, Eeuwfeestwal en in de Stationslaan. De gemeenteraad heeft hiervoor een aanvullend verkeersreglement goedgekeurd. Voldoende parkeerplaatsen voor personen met een beperking, dat blijft in Tongeren een belangrijk aandachtspunt. Mensen met een beperking kunnen max. twee uur parkeren op alle betalende parkeerplaatsen in de binnenstad. Ze parkeren onbeperkt aan de buitenzijde van de Ring en het buitengebied (blauwe zone).
 • Reglement huisnummers zorgt voor duidelijkheid
  huisnummers
  De gemeenteraad heeft het reglement voor huis- en busnummers goedgekeurd. Dit reglement omschrijft de uitgangspunten en de procedure voor de toekenning van de nummers. Het nieuwe reglement brengt niet alleen duidelijkheid voor eigenaars, gebruikers en bewoners maar ook voor administratieve diensten, hulpdiensten, postbezorgers en bezoekers.
 • Didier wint 1.000 euro met Ambi.pas
  Didier Bijnens
  Didier Bijnens (51) uit Vreren wint als derde een Sinterklaasbudget met de Ambi.pas. Hij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij zijn aankopen bij wijnhuis Christiaens, Ijzerbron te Tongeren.
 • Openingsuren budgetmeter gewijzigd
  OCMW Tongeren - klein
  Het Sociaal Huis De Semper heeft zijn budgetmeter verplaatst naar de inkomhal. Ook de openingsuren van de budgetmeter zijn veranderd.
 • Legioenenlaan afgesloten
  werk in uitvoering
  Op donderdag 3 december 2015 wordt de Legioenenlaan afgesloten van 9 tot 15 uur naar aanleiding van de werken aan de school VIIO Humaniora.
 • Singles night III
  Singles night III-klein
  Treed op zaterdag 12 december 2015 om 19 uur binnen in de arena van de liefde! Single? Kom dan naar het Gallo-Romeins Museum voor een portie cultural dating. Met muziek, een bezoek aan de expo 'Gladiatoren - Helden van het Colosseum', animatie en opdrachten voor duo's. Zo geniet u van cultuur en misschien ook wel ... van elkaar.
 • 15 Verborgen Parels-app
  15 verborgen parels app
  Tijdens de bibliotheekweek in oktober kon u stemmen op de '25 Verborgen Parels' van de bib. Het resultaat van deze stemronde is een top 15 van boeken die u gratis kan lezen in de 'Verborgen Parels'-app.
 • Alexandra wint 1.000 euro met de Ambi.pas
  Alexandra Walgrave
  Alexandra Walgrave (37) uit Piringen wint als vierde een Sinterklaasbudget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij lingeriezaak Silhouette, Maastrichterstraat te Tongeren. In december staat de actie in het teken van de eindejaarsfeesten.
 • Huisvuilzakken 2015
  huisvuilzakken - klein.jpg
  U kunt uw tegoed aan huisvuilzakken 2015 nog afhalen tot en met 31 december 2015. Na deze datum vervalt uw tegoed van 2015 onherroepelijk. Heeft u nog huisvuilzakken over van 2015 en heeft u dit jaar nog geen enkel ingeruild? Dan heeft u goed gesorteerd! We ruilen uw overschot in voor e-portemonnee punten.
 • Nieuw: Vraag uw parkeerkaart digitaal aan
  parkeren.jpg
  U kunt voortaan uw parkeerkaart ook digitaal aanvragen. De stad beschikt over een nieuw systeem voor het elektronisch verwerken en beheren van de parkeerkaarten. Om uw parkeerkaart aan te vragen heeft u twee mogelijkheden. U begeeft zich naar het loket of u downloadt het aanvraagformulier en mailt het ingevulde document door.
 • Welke vereniging maakt voor jou het verschil?
  cultuurprijs
  Ken jij een vereniging of organisatie met een vernieuwende en frisse blik? Heeft een organisatie op jou een ongelooflijke indruk nagelaten of is deze van onschatbare waarde gebleken binnen de sector? Nomineer haar dan voor de Limburgse Cultuurprijs 2015! De vereniging maakt zo niet alleen kans op de felbegeerde titel, maar kan ook een geldprijs t.w.v. 5.000 euro winnen.
 • Gratis tickets: feestbussen in Tongeren
  Feestbussen
  In Tongeren kunt u op oudejaarsnacht gratis gebruik maken van de feestbussen van De Lijn. De speciale feestbussen rijden de ganse nacht op het hele grondgebied van Tongeren en stoppen aan elke halte. Waar u ook feest viert, in het centrum of in de dorpen, de feestbus brengt u veilig naar huis.
 • Music for Dreamcatchers for golden warriors
  Music for life
  Op zondag 13 december organiseren Create en Basilica Ice Music for Dreamcatchers for golden warriors met steun van de stad Tongeren. Vraag uw favoriete liedje aan voor 1 euro bij Studio Brussel van 13u tot 16u30. Om 17.15 uur worden 5 dreamcatchers (gemaakt door Kaat Swartenbroeckx) geveild. Je kan ook deelnemen aan de tombola en we sluiten de avond af met een optreden van Sultans Of Swing van 18u tot 20u.
 • Afvalkalender 2016
  afvalkalender
  Eind deze maand valt de afvalkalender voor 2016 in uw brievenbus. Hij biedt een volledig overzicht van de ophaaldagen. De kalender is een boekje waarin ruimte is voor eigen notities. Binnenin zit een uitneembare pagina waarop u in één oogopslag alle ophaaldagen kunt nakijken.
 • Kerstsfeer in De Piepel
  kerstboom
  Spring vrijdag 18 december 2015 eens binnen bij dienstencentrum 'De Piepel' en geniet mee van de mini-kerstmarkt. U vindt er standjes met handgemaakte snuisterijen en snoeperijen en kerstengeltjes uit Mal, die het oude verhaal van vrede en vreugde als nieuw laten klinken.
 • Een mand vol originele cadeaus uit Tongeren
  toerisme souvenirs
  Bent u op zoek naar een verrassend eindejaarsgeschenk? Kom dan gerust een kijkje nemen bij Toerisme Tongeren. Hier vindt u diverse verrassende Tongerse cadeaus en een uitgebreid aanbod streekproducten. We stellen graag een goedgevulde geschenkmand samen volgens uw budget.
 • Kerstcadeaus in de Kroningssfeer
  Kroningsfeesten
  Voor de Kroningsfeesten 2016 (op 3, 5, 8 en 10 juli) kunt u nu al kaarten reserveren voor tribuneplaatsen bij de processie en zitplaatsen bij het avondspel. Zonder m eer een goed idee voor een bijzonder kerstcadeau. U bent welkom in het Kroningssecretariaat, Via Julianus 4, vlakbij Toerisme Tongeren.
 • Stadsdiensten gesloten vanaf 12 uur
  klok
  Op maandag 4 januari 2016 zijn alle stadsdiensten gesloten vanaf 12 uur (ook bibliotheek, Toerisme Tongeren, Sociaal Huis 'De Semper' en dienstencentrum 'De Piepel'). Opgelet! Het containerpark en de buitenschoolse opvang 'Kinderparadijs' zijn de hele dag gesloten.
 • Ophaling kerstdennen
  kerstboom
  Van 11 tot en met 15 januari 2016 worden de kerstdennen opgehaald. Uw kerstden wordt meegenomen op de dag dat in uw straat het huisvuil wordt opgehaald. Gelieve de den (zonder ijzer, grond of versiering) de avond voor de ophaling buiten te zetten.
 • Storysongs: Nieuw leven voor oude liedjes
  storysongsbox
  Bezoek van 5 tot en met 31 januari 2016 de Storysongsbox in de foyer van de VELINX. In de sfeer van een oude huiskamer kan u de tien herwerkte liederen en het verhaal erachter ontdekken. U ziet ook de Tongerse muzikant David Marx aan het werk die het lied 'Ich ben ois aa tant Joan' een tweede leven gaf.
 • Zonnepanelen of zonneboiler? Twijfel niet langer!
  zonnepanelen
  Nog slechts 3 weken om te genieten van een verlaagd BTW tarief van 6% voor verbouwingen voor huizen van minstens 5 jaar oud. Vanaf 1 januari 2016 geldt dit verlaagde tarief enkel nog voor woningen van 10 jaar of ouder.
 • Danielle wint 1.000 euro met Ambi.pas
  Danielle Vanormelingen
  Danielle Vanormelingen uit Tongeren wint als eerste een 'Eindejaarsbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij juwelier Heleven, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Muziek: Fidelio strijkkwartet & Henk Lauwers
  Fidelio Strijkkwartet Henk Lauwers
  Zondag 20 december om 15 uur in cc De VELINX
  Broadway en Kerstmis roepen allebei een sfeer van gezelligheid op. Van ‘The Sound of Music’ tot ‘Porgy and Bess’ met heerlijke songs en walsen, zoetklinkende kerstmuziek en andere meezingers. Een warmhartig programma op zondagnamiddag aan de vooravond van Kerstmis.
 • Gladiator Run
  Gladiator Run
  N.a.v. de tentoonstelling ‘Gladiatoren - Helden van het Colosseum’ organiseren de stad Tongeren, Gladiator Events en het Gallo-Romeins Museum een spectaculaire ‘Gladiator Run’ op de historische site Plinius en dit op zondag 20 maart 2016. Inschrijven kan vanaf 15 december 2015 via de website www.gladiatorrun.be
 • Infodagen: Nieuwe renovatiepremie
  plannen
  De stad Tongeren organiseert twee infodagen (donderdag 7 en 14 januari 2016) over de nieuwe renovatiepremie. Schrijf je in op één van beide dagen en krijg persoonlijk advies bij de aanvraag van uw renovatiepremie.
 • Bibliotheek ontvangt 100.000ste bezoeker
  100.000ste bezoeker - klein
  Op vrijdag 11 december werd de 100.000ste bezoeker van de bibliotheek in de bloemetjes gezet. Het is de eerste keer dat deze kaap wordt overschreden. De eer viel te beurt aan Andrea Van Nylen (66) van de Sint-Truidersteenweg.
 • Ambikrets: Kras & Win op de donderdagmarkt!
  Ambikrets - klein
  Ontvang een krasbiljet bij een van de deelnemende marktkramers op donderdag 17 en 24 december 2015 en win één van de 500 winnende krasbiljetten van 5 euro. Met het winnende krasbiljet krijg je onmiddellijk 5 euro korting bij de marktkramer op de donderdagmarkt.
 • Nikki wint 1.000 euro met Ambi.pas
  Nikki Tubbax
  Nikki Tubbax wint als tweede een 'Eindejaarsbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij Eurosys, T-Forum te Tongeren.
 • Nieuwe locatie voor opslag archeologische artefacten en objecten
  Nieuwe loods
  Behalve de plicht tot onderzoeken en dus het uitvoeren van archeologische opgravingen is er ook de eis om de gevonden artefacten te stockeren en dit bij voorkeur in goede omstandigheden. Diverse opgravingen die in de loop der jaren in onze stad plaatsvonden hebben geresulteerd in een aanzienlijke collectie aan archeologisch materiaal. Recent werd bovendien de vraag gesteld om ook de vondsten van de opgravingen in de OLV-basiliek en enkele andere sites (deels) in bewaring te nemen. Momenteel worden nog heel wat stukken bewaard in de Ambiorixkazerne. Het betrof hier echter slechts een tijdelijke en allerminst ideale oplossing. De meest voordelige optie is het huren van deze moderne loods van 180m² t.h.v. het bedrijventerrein Prinsenpark.
 • Kerstbornstraat afgesloten wegens filmopnames
  omleiding
  Op woensdag 16 december 2015 wordt de Kerstbornstraat tussen de Romeinse Kassei en Populierenstraat afgesloten tussen 17u00 en 03u00 wegens filmopnames (Film: Blue Silence). Er wordt een omleiding voorzien via Romeinse Kassei en Sint-Truidersteenweg.
 • Sociale economie creëert nieuwe toeristische arrangementen in Zuid-Limburg: Lokaal & Speciaal
  groepsarrangementen sociale economie
  Tongeren, Bilzen, Hoeselt, Riemst en Voeren slaan de handen in elkaar voor sociale economie. Samen zijn er, onder de noemer ‘Lokaal & Speciaal’, 9 toeristische groepsarrangementen uitgewerkt die zuurstof geven aan de sociale economie in de regio.
 • Bijkomende parkeerplaatsen voor personen met een beperking
  Parkeerplaats personen met beperking
  In het centrum van Tongeren zijn 15 parkeerplaatsen bijgekomen voor personen met een beperking. De Stedelijke Adviesraad voor Gehandicapten staat volledig achter deze maatregel. Hiermee maken we het centrum toegankelijker voor personen met een beperking.
 • Germaine wint 1.000 euro met Ambi.pas
  Germaine Jans
  Germaine Jans (67) wint als derde een 'Eindejaarsbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij fietshandel 'Marco's Vélo shop', Wijkstraat te Tongeren.
 • Bibliotheek verdeelt lerarenkaart 2016
  Lerarenkaart
  Vanaf nu tot juni 2016 kunnen leerkrachten die in Tongeren wonen hun lerarenkaart ophalen aan de balie van de bibliotheek.
 • Kirsten wint 1.000 euro met de Ambi.pas
  Kirsten Brougmans
  Kirsten Brougmans (42) uit Tongeren wint als vierde een 'Eindejaarsbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij Kledingzaak Barea, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Cava shoppen - koopzondag
  cava shoppen - klein
  Op zondag 3 januari 2016 zijn de winkels open van 13 tot 17 uur. Geniet van het shoppen in Tongeren met een glaasje cava!
 • Prinsenfeest 2016
  Prinsenfeest 2016 - klein
  Op zaterdag 16 januari 2016 vindt het jaarlijks prinsenfeest plaats in cc De VELINX op zondag 17 januari 2016 kan ook de jeugd genieten tijdens het jeugdprinsenfeest.
 • Simone wint 500 euro met Ambi.pas
  Simone Proesmans
  Simone Proesmans (82) wint als eerste een 'Winterbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankopen bij Taverne Cheers, Looierstraat te Tongeren.

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley