Infosessies 'Duurzaam bouwen en wonen'

Infosessie : Zonnepanelen : zin en onzin
Donderdag 15 juni 2017 om 19.30 u in de Ambiorixzaal van het AC Praetorium, Maastrichterstraat 10 te 3700 Tongeren
Deelname is gratis maar inschrijven gewenst : joan.verelst@stadtongeren.be of 012/80.01.52
Infosessie : Verwarming wordt voorzien in januari

 

Het  pilootcollectief renovatieproject van de Tongerse wijk Offelken werd wegens succes opgevolgd door een tweede kans moment en  door een nieuw collectief project Paspoel

De start is gemaakt :

De informatievergadering op 16 maart 2017 in de parochiezaal St-Maternus was een groot succes.

De stand van zaken voor CRII : Paspoel :

isoleren en renoveren platte daken:       9

vervangen van ramen en deuren:            5

na-isolatie van de spouwmuur:                5

plaatsen zonnepanelen:                             9

na-isoleren van kelderplafond:                1

regenwaterrecuperatie:                             2


 

Energiezuinige renovaties nu financieel bereikbaar voor elke Limburger.

Duwolim maakt energiezuinig renoveren financieel mogelijk via de DUWOLIM of de DUWOLIM+ lening. Elke Limburger kan nu tot  10 000 of zelfs tot 40.000 euro lenen ( in combinatie met de Vlaamse energielening) voor isolatie, nieuwe ramen of zuinige verwarming. Aan een intrestvoet van 2%, of - voor kleine inkomens - zelfs aan 0%. Want een juiste investering is de snelste weg naar een lagere energiefactuur.

Als je bedenkt dat geld op de spaarbank niks meer opbrengt op dit moment, dan kan men beter een 'leen'investering doen die dan toch de dagdagelijkse kosten naar beneden brengt. en dit zelfs drastisch gezien de exponentieel stijgende kosten de laatste jaren. vb. Stel je leent 6000 euro voor de plaatsing van zonnepanelen. Dan betaal je over 10 jaar 6120 euro terug in het 2% scenario, maar je elektriciteitsrekening is ondertussen wel al die 10 jaar een heel pak lager ! Echt nuttig om te overwegen. De huisdokter, zie hieronder, kan u hier alles over vertellen !

Meer info: http://www.duwolim.be/

Bouw of verbouwplannen? Vraag duurzaam bouwadvies!

Voor meer info, klik hier.

 

Advies nodig? Contacteer de Huisdokter!

Wil je doorgedreven renoveren en weet je niet goed hoe je daar aan moet beginnen? Heb je nood aan objectief en onafhankelijk advies? Dan kan je de Huisdokter van Dubolimburg op visite vragen. Onze specialist geeft bouwadvies op maat en aan huis, en staat Limburgse verbouwers gratis bij met hun plannen en bekijkt welke winst je als bouwheer kan maken, zowel op financieel vlak als wat leef- en wooncomfort betreft. Hij helpt je desgewenst met een stappenplan en zorgt er samen met jou voor dat je woning nu al klaar is voor de toekomst.

Deze reportage op TV-Limburg legt  in enkele minuten uit wat het Huisdokterbezoek inhoudt en welke de voordelen zijn van  het objectieve advies.

Reserveer HIER een bezoek van de Huisdokter.

 

Wil je doorgedreven gratis advies voor je gehele verbouwingsproces ? Contacteer je buren en ga dan via de Burenpremie over tot een BENOVATIE !

Reserveer via :  www.eandis.be/burenpremie of www.infrax.be/burenpremie

 

Wegwijs in overheidsopdrachten

Hoe ga je als bouwprofessional om met overheidsopdrachten? Hoe zitten de contracten in elkaar? Waar let je op? De Confederatie Bouw Limburg weet alles over het thema en geeft aannemers of hun raadgevers aan de hand van modelcontracten en -brieven heldere antwoorden op pertinente vragen.

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley