Infosessies 'Duurzaam bouwen en wonen'

Het collectief renovatieproject van de Tongerse wijk Offelken wordt wegens succes opgevolgd door een tweede kans moment en  door een nieuw collectief project Paspoel

De start is gemaakt :

Een informatievergadering is gepland op 16 maart 2017 in de parochiezaal St-Maternus.

Start van de vergadering : 19.00 u

Bij inschrijving ontvangt u fijn en nuttig gadget

Voor meer info: klik hier.
 
Energiezuinige renovaties nu financieel bereikbaar voor elke Limburger.

Duwolim maakt energiezuinig renoveren financieel mogelijk via de DUWOLIM of de DUWOLIM+ lening. Elke Limburger kan nu tot  10 000 of zelfs tot 30.000 euro lenen voor isolatie, nieuwe ramen of zuinige verwarming. Aan een intrestvoet van 2%, of - voor kleine inkomens - zelfs aan 0%. Deskundige begeleiding door energie-adviseurs hoort bij de service. Gratis, want een juiste investering is de snelste weg naar een lagere energiefactuur.

Als je bedenkt dat geld op de spaarbank niks meer opbrengt op dit moment, dan kan men beter een 'leen'investering doen die dan toch de dagdagelijkse kosten naar beneden brengt. en dit zelfs drastisch gezien de exponentieel stijgende kosten de laatste jaren. vb. Stel je leent 6000 euro voor de plaatsing van zonnepanelen. Dan betaal je over 10 jaar 6120 euro terug in het 2% scenario, maar je elektriciteitsrekening is ondertussen wel al die 10 jaar een heel pak lager ! Echt nuttig om te overwegen. De huisdokter, zie hieronder, kan u hier alles over vertellen !

Meer info: http://www.duwolim.be/

Bouw of verbouwplannen? Vraag duurzaam bouwadvies!

Voor meer info, klik hier.

 

Advies nodig? Contacteer de Huisdokter!

Wil je doorgedreven renoveren en weet je niet goed hoe je daar aan moet beginnen? Heb je nood aan objectief en onafhankelijk advies? Dan kan je de Huisdokter van Dubolimburg op visite vragen. Onze specialist geeft bouwadvies op maat en aan huis, en staat Limburgse verbouwers gratis bij met hun plannen en bekijkt welke winst je als bouwheer kan maken, zowel op financieel vlak als wat leef- en wooncomfort betreft. Hij helpt je desgewenst met een stappenplan en zorgt er samen met jou voor dat je woning nu al klaar is voor de toekomst.

Reserveer HIER een bezoek van de Huisdokter.

 

Wegwijs in overheidsopdrachten

Hoe ga je als bouwprofessional om met overheidsopdrachten? Hoe zitten de contracten in elkaar? Waar let je op? In de sessie 'Wegwijs in de uitvoering van overheidsopdrachten' van de Confederatie Bouw Limburg in samenwerking met ESCOLIMBURG2020 gaat advocate Ann Eeckhout - experte in onder andere bouwrecht, gunning en uitvoering van overheidsopdrachten - dieper in op het thema en geeft aannemers of hun raadgevers aan de hand van modelcontracten en -brieven heldere antwoorden op pertinente vragen.

Meer info lees je HIER.

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley