Doe het licht maar uit op 28 maart

Doe zaterdag 28 maart van 20u30 tot 21u30 - samen met uw stad - het licht uit! Zo maakt u er een gezellige en sfeervolle avond van. Tegelijk neemt u actief deel aan Earth Hour.

 

Tijdens Earth Hour laten elk jaar miljoenen mensen en duizenden organisaties zien dat zij de aarde belangrijk vinden. Door één uur het licht te doven kan iedereen een bijdrage leveren aan de bescherming van onze toekomst. Ook de Tongerse handelaars roepen we op om de reclameborden en winkelverlichting maximaal te doven. Met deze symbolische actie vragen we aandacht voor de problematiek rond de klimaatverandering en lichthinder. Er dient nog een hele weg afgelegd te worden in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Maar deze editie is extra belangrijk omdat 2015 een schakeljaar moet worden in de strijd tegen klimaatverandering.

 

De stad Tongeren geeft alvast het goede voorbeeld door de openbare verlichting in het stadscentrum te doven. Een uur zonder elektrische verlichting kan overigens heel romantisch zijn. Waarom zou u uw geliefde niet verrassen met bijvoorbeeld een knus diner bij kaarslicht?

 

Meer info: http://www.earthhour.be/

 

banner earth hour

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley