Intussen op de werf

30/03/2018

Om het water van de Jeker te laten doorvoeren zal er onder de ring een nieuwe inbuizing aangelegd worden. Tijdens de twee weken van de Paasvakantie en de derde week van april - van dinsdag 3 april tot en met vrijdag 20 april (weg is reeds terug opengesteld) – tussen 6u en 18u - zal de Tongerse ring bijgevolg volledig onderbroken worden. Deze afsluiting start vanaf de Moerenpoort en loopt tot aan de Dijk en de Wijkstraat. Op woensdag 4 april zal er ook gewerkt worden aan de weg ter hoogte van de Sint-Jansschool. Hier zal er een omleiding voorzien worden voor het verkeer afkomstig van de stad, via de Wijngaardstraat naar de Dirikenlaan.

 

Om de hinder tot een minimum te beperken zal er een tekstkar geplaatst worden en worden de nodige signalisatiemaatregelen getroffen.

 

02/03/2018
Winterprik

Koning winter heerst in het land. Gezien de ongunstige weersomstandigheden en vorsttemperaturen kunnen de beton- en graafwerken momenteel niet worden voortgezet. Indien de weersomstandigheden het toelaten, gaan de werken op woensdag 7 maart weer van start.


Intussen op de werf...

De rioleringen worden verder afgewerkt en de huisaansluitingen uitgevoerd. Vervolgens kan de wegopbouw in de Looiersstraat en Luikerstraat aanvatten. Door deze werken zijn er enkele wijzigingen in de verkeerscirculatie. De parkings aan de Looiersstraat en de Sint-Lutgartstraat zijn enkel bereikbaar via de Sint-Jansstraat. De garages en handelaars blijven bereikbaar.

Ter hoogte van de Sibbo en de Jeugdherberg wordt de Jekerbak verder afgewerkt (constructie van de vloerplaat en de wanden).
Verder wordt de middeleeuwse begijnhofmuur verstevigd en is de aannemer bezig met het opruimen van de volkstuinen. 

Volkstuin zoekt tuinders
Momenteel ondergaan de volkstuintjes (tegenover Moerenpoort) een metamorfose: alle oude stallingen werden verwijderd, het ruime perceel
van circa 2,6 ha werd opgeruimd en er is plaats voor nieuwe tuintjes.

De aanleg van de nieuwe toegangsweg is reeds gestart en de plaatsing van individuele tuinhuisjes volgt zeer binnenkort. Als finishing touch worden infoborden, een insectenhotel, regenwatertonnen en compostbakken geplaatst. Volgens de huidige planning worden de vernieuwde en nieuwe tuintjes heropend in de lente van dit jaar.

Ben je geïnteresseerd om één van deze tuintjes te huren geef dan je gegevens (naam, adres, telefoonnummer en e-mail) samen met het juiste antwoord op de vraag ‘Sedert hoe lang tuiniert men al in de volkstuinen?’ door aan de milieudienst uiterlijk 31 maart via het nummer 012 80 01 53 of via milieu@stadtongeren.be (de volgorde van inschrijving telt later ook voor de toewijzing).

Ben je niet bij de gelukkigen? Niet getreurd. Indien er een perceel vrijkomt, contacteren we de eerstvolgende op de wachtlijst. Zorg er daarom steeds voor dat je contactgegevens up-to-date zijn, ben je onlangs verhuisd of heb je een nieuw mailadres, laat het dan zeker weten.

 

15/02/2018

Tijdens de werken in de Looiersstraat werd er ontdekt dat de waterleidingen in zeer slechte staat verkeerden. Bijgevolg werd er besloten nieuwe leidingen aan te leggen. Bewoners van en rondom de Looiersstraat hebben afgelopen dagen wellicht last ondervonden van een lage tot geen waterdruk op hun kranen. Alles wordt in het werk gesteld om de overlast te beperken. Voor verdere vragen kan u steeds terecht op info@jeker.be .

 

09/01/2018

Op dinsdag 9 januari starten de werken in de Looiersstraat. In een eerste fase wordt er gewerkt vanaf de Sint-Lutgartstraat tot de Jekerstraat. Parkeren doet u best op de parking van De Motten (langs Kastanjewal) en de Victor Lenaersdreef. De woningen binnen de werkzone blijven steeds te voet bereikbaar.

-bereikbaarheid woningen bewoners van Looiersstraat/Bulkerstraat/Jekerstraat/Luikerstraat/Krekelstraat/Sint-Jansstraat en Sint-Lutgartstraat

-huisaansluitingsfiche bewoners

 

Op vrijdag 12 januari (afhankelijk van de weersomstandigheden) starten de rioleringswerken in de Looiersstraat.

 

De Sint-Jansschool blijft steeds met de auto bereikbaar vanuit de Sint-Jansstraat. Er geldt eenrichtingsverkeer vanuit de Sint-Jansstraat naar de Victor Lenaersdreef/Kastanjewal. De Kastanjewal blijft open voor autoverkeer in twee rijrichtingen. De voetgangers tussen de parking aan de Kastanjewal/Victor Lenaersdreef en de school worden van het weg- en werfverkeer gescheiden door hekken.

-bereikbaarheid Sint-Jansschool

 

Rijrichtingen tijdens de werkuren (06.30 uur tot 17.00 uur):

plannetje werken Jeker 

 

Ter hoogte van de school SIBBO en de Jeugdherberg wordt de Jekerbak verder afgewerkt (constructie van de vloerbalken en de wanden), alsook de bouw van het pompstation, nabij de vroegere parking aan de Kastanjewal.

 

De werken aan het bufferbekken in Mal zijn opnieuw opgestart.

 

De aannemer doet al het mogelijke om de hinder tot een minimum te beperken door het inzetten van borstelzuigwagens om de straten moddervrij te maken.

 

Wil je graag op de hoogte blijven van de werken? Schrijf je dan  in voor de nieuwsbrief via jeker@stadtongeren.be

 

22/12/2017

Momenteel liggen de werken stil (bouwverlof) tot 8 januari 2018. Hieronder alvast wat foto's van de werken op dit ogenblik (aanleg Jekerbak).

 

IMG 20171221 152519

IMG 4024

 

IMG 20171221 152835

 

IMG 20171221 152723

 

IMG 20171221 152841

 

IMG 20171221 153857

 

 

 

06/12/2017
De aannemer zit op schema en de werken vorderen goed.
Ter hoogte van de school SIBBO en het Begijnhof werd de Jekerbedding uitgegraven en gaan de betonwerken van start.

 

Dirikenlaan 4

aanleg riolering aan Dirikenlaan

 

Berlinerwand - Jekerbak

darmwandconstructie (berlinerwand)

IMG 4135

IMG 4134 

 

Bekijk hier meer foto's over de werken op De Motten.

© drônebeelden - VMM

 

Minder-hindermaatregelen
De werfzone wordt afgeschermd en voorzien van de nodige signalisatie. Helaas kan niet elke vorm van hinder vermeden worden, maar de aannemer doet al het mogelijke om de overlast tot een minimum beperken. Zo besteedt BAM de nodige aandacht aan moddervrije straten en wordt de borstelzuigwagen dagelijks ingezet.

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley