Homepage stad Tongeren

 • Patricia wint 500 euro met ambi.pas
  Patricia Maessen
  Patricia Maessen uit Tongeren wint als tweede een 'WK-budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij lingerie Vanclee, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Zomerregeling en sluitingsdagen
  praetorium
  De zomerregeling loopt voor de meeste stadsdiensten van 9 juli tot en met 12 augustus. Sluitingsdagen: Feest van de Vlaamse Gemeenschap (11 juli), Nationale Feestdag (21 juli), OLV-Hemelvaart (15 augustus) en jaarmarkt kermis (13 september).
 • Nieuwe website
  nieuwe website
  De stad Tongeren lanceert volgende week haar nieuwe website. De vertrouwde www.tongeren.be behoudt haar naam maar zal er helemaal anders uitzien. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen bewoners en bezoekers.
 • WZC De Motten viert 40-jarig jubileum
  40 jarig jubileum WZC De Motten
  Op zaterdag 30 juni 2018 viert het woonzorgcentrum De Motten haar 40-jarig jubileum. 40 jaar geleden werd het rustoord Sint-Jacobus herdoopt tot WZC De Motten.
 • Boekvoorstelling Joke Van Leeuwen - 'Nu is later vroeger'
  Foto Joke Van Leeuwen
  Woensdag 27 juni om 15.00 uur in Standaard Boekhandel
  Vers van de pers: met groot genoegen stellen we het boek 'Nu is later vroeger' van Joke Van Leeuwen voor. Op uitnodiging van MoMeNT schreef Joke een boek met TIJD als het centrale thema.
 • Opening Huis van het Kind
  huis vh kind - klein
  Kom jij ook naar de feestelijke opening van Huis van het Kind op zaterdag 30 juni 2018 tussen 13 en 17 uur?
 • TIJD installaties
  TIJD installaties
  23 en 24 juni 2018 van 13 tot 18.30 uur
  De laatstejaarsstudenten PXL MUT3 maken een audio-installatie met de naam 'TIJD' en popelen om deze in het TIJDkapitaalkrachtige Tongeren te tonen. Ze lieten zich inspireren door Sarah SZE's Timekeeper uit 2016, een installatie die Kopenhagen ervan overtuigd heeft dat het mogelijk is MOMENTEN en herinneringen in TIJD te herbeleven.
 • Voka open bedrijvendag - hotspot Tongeren
  Open bedrijvendag - klein
  Dit jaar wordt Tongeren 'hotspot' op de Open Bedrijvendag van Voka op zondag 7 oktober 2018. Verscheidene bedrijven hebben hun deelname al bevestigd. Waarom zou uw bedrijf niet deelnemen? Ook de stad Tongeren doet mee en gunt u een blik achter de schermen van het stadsvernieuwingsproject De Motten.
 • Expo Kopten
  Expo Kopten
  16 juni tot 2 december 2018
  Ongekend = onbemind. In deze tentoonstelling over de kopten tonen we u een ander Egypte. Egypte associeert men meestal met pyramides, mummies en hiërogliefen. Maar een andere cultuur die zich vanaf de 4de eeuw ontwikkelt, is deze van de kopten. Ze stellen zich graag voor als de laatste erfgenamen van de faraonische beschaving. Zo hebben de kopten zeker één aspect lang bewaard: de taal.
 • Kraampjesverkoop
  KRAAMPJESVERKOOP
  Zaterdag 23 juni 2018 van 10 tot 18 uur is het kraampjesverkoop in het centrum.
 • Francine wint 500 euro met ambi.pas
  Francine Tits
  Francine Tits uit Tongeren wint als eerste een 'WK-budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Italiaans restaurant 'Etna', Grote Markt te Tongeren.

 • Infomarkt windenergieproject langs E313
  windmolen
  Om u als inwoner de kans te geven het project te bestuderen en eventuele suggesties te formuleren organiseert Limburg win(d)t een infomarkt. U bent welkom in zaal ‘De Meir’, Kerkhenis 10 te Tongeren, op maandag 25 juni 2018 doorlopend tussen 16 uur en 19 uur.

 • Tongerse molendag
  Molendag-klein
  Op zondag 24 juni 2018 zetten de Motmolen, Hoogmolen, Ruttermolen en Blaarmolen hun deuren open van 10 tot 17 uur.
 • Schatkamer Teseum tijdelijk gesloten
  schatkamer Teseum
  Omwille van de opbouw van de expo 'de kopten, een ander Egypte' is de schatkamer van het Teseum gesloten van dinsdag 12 t.e.m. vrijdag 15 juni 2018. We verwelkomen u graag terug vanaf zaterdag 16 juni 2018.
 • Waterschade
  landbouwschade
  Bent u getroffen door het noodweer de voorbije weken? Zowel als particulier of als landbouwer is het van belang dat u de nodige bewijzen verzamelt: foto's, facturen,... en dat u contact opneemt met uw verzekeringsmaatschappij.
 • Ronde van Limburg
  Ronde van Limburg
  Zondag 10 juni 2018 is Tongeren weer in de ban van de fiets. Onze stad gaat dan opnieuw de 'Ronde van Limburg', een wielerwedstrijd van UCI 1.1, van start.
 • Gezocht: kindergidsen
  GIDSUUR
  Ben jij tussen 10 en 14 jaar? Heb je een grote interesse voor de toeristische trekpleisters rond Tongeren? Kan je een aantal MoMeNTen vrijmaken tussen 10 en 19 augustus? Dan ben jij de MoMeNT-gids die we zoeken. Je wordt opgeleid door een ervaren gids die je de kneepjes van het vak leert.
 • DJ's gezocht voor MoMeNT feest
  MoMeNT
  Zaterdag 18 augustus 2018 om 22 uur houdt MoMeNT een feest na het 10-daagse festival. Voor deze bruisende activiteit is MoMeNT op zoek naar DJ's. Wie zin heeft om plaatjes te draaien tussen 22 en 5 uur en zijn DJ-skills te laten horen, mag contact opnemen met MoMeNT via mona.vanschoenwinkel@stadtongeren.be
 • Adrienne wint 500 euro met ambi.pas
  Adrienne Houbben
  Adrienne Houbben uit Vreren wint als vijfde een 'Italiaans budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij kaas- en delicatessenwinkel Rok4, Hemelingenstraat te Tongeren.
 • Speel Digital Duel en test uw digitale vaardigheden
  Digital Duel
  Digital Duel is een interactieve en ludieke onlinetest. U neemt het op tegen 'digital natives' voor wie digitalisering geen geheimen meer kent. Kunt u met hen de strijd aangaan? Doe de test en ontdek tot welke digitale generatie u behoort.
 • Vacature: deskundige publieksbemiddeling Gallo-Romeins Museum
  praetorium
  Vanuit een eigentijdse visie op publiekswerking in een archeologisch museum ontwikkelt de deskundige publieksbemiddeling diverse soorten educatieve programma’s en activiteiten, in het bijzonder voor (school)groepen.

 • Rita wint 500 euro met ambi.pas
  Rita Weynen
  Rita Weynen uit Antwerpen wint als vierde een 'Italiaans budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Boutique Dany, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • MoMeNT: Orgel 4U
  MoMeNT
  De 'Vrienden van het Le Picard-orgel Tongeren' laten u uitgebreid genieten van de orgels in de Tongerse basiliek. De concertreeksen staan dit jaar in het teken van het thema TIJD en lopen in samenwerking met cultuurfestival MoMeNT.
 • Büfkes Pruuve
  Büfkes pruuve
  Zondag 3 juni 2018 Büfkes Pruuve op de Grote Markt van 11 tot 21 uur. Büfkes Pruuve voor kids van 15 tot 17 uur. Kinderen kunnen spelen in de kinderfoodtruck of zoals bij een echte foodtruck een fastfoodgerecht maken samen met de kinderchef.
 • Tweedaagse antiekmarkt
  Antiekmarkt
  Zaterdag 2 juni van 17 tot 23 uur
  Zondag 3 juni van 7 tot 13 uur
 • Zwembad Plinius open
  zwembad
  Op woensdag namiddag en in het weekend kan er volop gezwommen worden in openlucht. Op woensdag is het zwembad open van 13.30 uur tot 19.30 uur in het weekend van 10.00 uur tot 20.00 uur.
 • Baloise Belgium Tour
  Baloise Belgium
  Zondag 27 mei 2018 is Tongeren voor de derde keer gaststad voor de slotetappe van de Baloise Belgium Tour. Op het einde van de rit zijn er twee plaatselijke ronden van 16 km, volledig op Tongers grondgebied. Omstreeks 14.00 uur is er bovendien nog een doortocht aan de aankomst op de Elisabethwal. Daar ziet u de wielrenners drie keer passeren. De aankomst is voorzien rond 16.30 uur. Op de Elisabethwal is de volledige wedstrijd op een groot scherm te volgen (rechtstreekse uitzending VRT).
 • Eventing Tongeren
  Eventing
  Zaterdag 26 mei en zondag 27 mei 2018
  Zaterdag dressuur en zondag jumping-military
  Berg-Tongeren
 • Marie-Louise wint 500 euro met ambi.pas
  Marie-Louise Proesmans
  Marie-Louise uit Tongeren wint als derde een 'Italiaans budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij grand café De Casque, Grote Markt te Tongeren.
 • Premie zwaluwnesten
  zwaluwnesten
  Het aantal huis- en boerenzwaluwnesten neemt drastisch af. Huis- en boerenzwaluwen zijn dan ook sterk verbonden met landelijke gebieden, waaronder ook de Tongerse regio.
 • Slechtvalken in Tongeren
  slechtvalk
  Sinds lange tijd is er weer een geslaagd broedgeval van slechtvalken op de Basiliektoren in Tongeren.
 • Vacatures
  praetorium
  De stad Tongeren zoekt een deskundige groen. Je beheert het openbaar groen in ruime zin, stelt beheersplannen, planningen op, stelt aanplantingen voor, maakt projecten uitvoerbaar,...
 • Vraag tijdig reispas en kids-id aan
  kids id - klein.jpg
  Gaat u buiten Europa op reis? Denk dan aan uw reispas en eventueel de kids-ID. De maanden juli en augustus zijn traditioneel drukke maanden. Wil u wachtrijen vermijden? Kom dan nu reeds langs om uw reispas en/of kids-id aan te vragen.
 • Francesco wint 500 euro met ambi.pas
  Franceso Boncaldo
  Francesco Boncaldo uit Tongeren wint als tweede een 'Italiaans budget met de ambi.pas'. Hij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij zijn aankoop bij brasserie Balanja, Grote Markt te Tongeren.
 • Sluitingsdagen stadsdiensten
  praetorium
  De stadsdiensten zijn gesloten op 21 mei 2018 (Pinkstermaandag). Toerisme Tongeren is wel open.
 • Ascot aan de Jeker
  Hoedendag op Hippodroom - klein
  Pinkstermaandag (21 mei 2018) is het weer 'Ascot aan de Jeker', een traditionele hoedendag op de Tongerse Hippodroom. Op de renbaan kampen man en paard in één gracieuze beweging. Naast de renbaan flaneren de bezoekers in modieuze outfit met flamboyante, soms extravagante hoeden.
 • Tweede editie Pline Fest
  Pline Fest
  Op zaterdag 19 mei 2018 vindt de tweede editie van Pline Fest plaats in Hal P (Pliniuspark). Headliners van de avond zijn de 'bompa-punks' van Belgian Asociality en de dames van 2Empress.
 • Sandra wint 500 euro met ambi.pas
  Sandra Knapen
  Sandra Knapen uit Borgloon wint als eerste een 'Italiaans budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij damesboetiek Très Jolien, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Open werf De Motten
  Open werf
  Kruis zondag 13 mei 2018 alvast aan in uw agenda. Dan wordt de werfomheining letterlijk opengezet en kunt u de werf van dichtbij bezoeken. Start van de werfrondgang is in de cafetaria van de atletiekpiste (Kastanjewal). De eerste rondgang start om 14 uur. Uw aanwezigheid bevestigen is niet nodig. We raden u wel aan degelijke schoenen te dragen, aangepast aan het weer.
 • Enquête Veiligheidsmonitor
  veiligheidsmonitor
  De Veiligheidsmonitor is een bevraging in heel België over de werking van de lokale politie, het (on)veiligheidsgevoel en de ervaringen wanneer men slachtoffer van een misdrijf werd.
 • Lindy wint 500 euro met ambi.pas
  Lindy Janssen
  Lindy Janssen uit Tongeren wint als vierde een 'Paasbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Huize Puck, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Avondmarkt
  avondmarkt
  Woensdag 9 mei 2018 van 18 tot 22 uur
  Vele winkels houden hun deuren open tot 20 uur.
  De avondmarkt is ter vervanging van de donderdagmarkt op 10 mei.
 • Tungrirun
  Tungrirun
  Dinsdag 1 mei 2018 is weer een sportieve hoogdag. Traditioneel wordt die dag een groot stuk van het stadscentrum verkeersvrij gemaakt voor de Tungrirun. De loopwedstrijd is dit jaar aan haar 29ste editie toe. Het is een gezellig en sfeervol evenement voor lopers en toeschouwers.
 • Nadia wint 500 euro met ambi.pas
  Nadia Pepe
  Nadia Pepe uit Tongeren wint als derde een 'Paasbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Culaccino, Via Julianus te Tongeren.
 • Evermarusfeesten
  Evermarusfeesten
  Dinsdag 1 mei 2018 in Rutten
  Om 9 uur eucharistieviering in de kerk, om 10.30 uur processie doorheen het dorp en om 14 uur martelarenspel van de Heilige Sint-Evermarus aan de kapel.
 • Tuinieren zonder pesticiden. Kleine daad, schoon resultaat!
  pesticiden inzamelactie
  Pesticiden zijn schadelijk voor mens en milieu. Maak er deze lente eindelijk komaf mee! Breng ze op zaterdag 21 april 2018 binnen bij ons in het containerpark. In ruil ontvang je een handige voegenborstel (zolang de voorraad strekt).
 • Renovatie wegdek Viséweg t.h.v. kruispunt Maastrichtersteenweg
  gewijzigde verkeerssituatie
  Het Agentschap Wegen en Verkeer zal de Viséweg gedeeltelijk renoveren t.h.v. het kruispunt met de Maastrichtersteenweg. De werkzaamheden starten op maandag 23 april 2018 om 6u en zullen ten laatste op dinsdag 24 april 2018 om 20u klaar zijn. De werfzone wordt volledig afgesloten voor het verkeer en een omleiding wordt voorzien. De zone blijft wel toegankelijk voor fietsers en voetgangers, via de naastgelegen berm.
 • Erfgoeddag - thema: Kiezen
  Efgoeddag
  Zondag 22 april
  In het AC Praetorium: Een blik achter de schermen en TIJDlijn verkiezingen in Tongeren
  In het Gallo-Romeins Museum: Kies de gids!
 • B-Classic festival
  B-classic
  25 t.e.m. 29 april 2018
  B-Classic festival in het hart van Tongeren!
 • GRUP Hippodroom: startnota en participatiemoment
  GRUP Hippodroom
  Er wordt een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) opgemaakt voor de Hippodroom. Het plangebied omvat onder meer de paardenrenbaan, tennisvelden en de bebouwing aan de Rutterweg, de hoeve, en een perceel landbouwgebied ten zuiden van de insteekweg Rutterweg.
 • Winnaars Lente Shoppen
  winnaars lente shoppen
  De 5 winnaars van de actie Lente Shoppen tijdens de koopzondag op zondag 8 april zijn gekend. De winnaars mogen weldra vertrekken naar hun bestemming.
 • Renata wint 500 euro met ambi.pas
  Renata Schoefs
  Renata Schoefs uit Sluizen wint als tweede een 'Paasbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij kleding Hauben, Viséweg te Tongeren.
 • Buurtsport in Paspoel en Nieuw-Tongeren
  buurtsport - klein
  Vanaf 25 april 2018 start 'Buurtsport' opnieuw in de wijken Paspoel en Nieuw-Tongeren. Elke woensdag (tot het einde van het schooljaar) staat de sportdienst er klaar met sportmaterialen.
 • Werken kruispunt Leopoldwal/Dijk/Neremweg - weg terug opengesteld
  Volkstuintjes
  Van 3 tot en met 20 april worden er werken uitgevoerd op het kruispunt Leopoldwal/Dijk/Neremweg. Het kruispunt wordt volledig afgesloten voor alle verkeer. Tijdens de werken is het niet mogelijk om van de Leopoldwal naar de Wijkstraat te rijden. Er wordt een omleiding voorzien via de ringlaan.
  Op de Dijk wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer ingesteld en geldt er een totaalverbod op parkeren. De Dijk is met de wagen enkel bereikbaar via de Dirikenlaan. De bewoners van Dijk parkeren hun wagen best op parking ‘De Motten’. Moerenpoort blijft bereikbaar, zowel vanuit het centrum als vanuit de Leopoldwal.
 • Verkoop tweedehands materialen
  Poort
  De stad Tongeren verkoopt een aantal tweedehands materialen: poort loods en twee bladblazers. Een bod uitbrengen op een of meerdere materialen kan tot uiterlijk vrijdag 11 mei 2018 om 12 uur. De hoogste bieder krijgt het materiaal toegewezen.
 • Nieuwe procedure om een kind te erkennen
  een kind erkennen
  Sinds 1 april 2018 is de procedure om een kind te erkennen gewijzigd. U moet nu een aantal documenten kunnen voorleggen en beide ouders moeten samen eerst de aangifte van erkenning tekenen, u doet dit best voor de geboorte.
 • Arlette wint 500 euro met ambi.pas
  Arlette Entbroukx
  Arlette Entbroukx uit Tongeren wint als eerste een 'Paasbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij reisbureau Allezi Travel, Stationslaan te Tongeren.
 • Paulette wint 500 euro met ambi.pas
  Paulette Hanno
  Paulette Hanno uit Tongeren wint als vierde een 'Fashionbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij brasserie ijssalon 'Basilica', Stadhuisplein te Tongeren.
 • Word jij Romeinse soldaat voor één dag?
  soldaten
  Kruip je graag eens in de huid van een Romeinse soldaat? Kom dan op zondag 8 april naar het Gallo-Romeins Museum.
 • Lente shoppen
  Lente shoppen
  Zondag 8 april - uitzonderlijk 2de zondag van de maand!
  Shop in Tongeren en maak kans op één van de 5 leuke citytrips
  Winkels open van 13 tot 17 uur
 • Supergids
  super gids
  Van 31 maart t.e.m. 15 april in het Gallo-Romeins Museum, Kielenstraat 15
  Een gids die werkelijk alles vertelt over jullie favoriete onderwerpen? Op wie jullie al jullie vragen kunnen afvuren? Ja hoor, zo'n Supergids bestaat: in het Gallo-Romeins Museum! Hoe maakte de oermens vuur? Hoe versierde een Kelt potten? Rook Romeins parfum lekker? Ontdek het samen - groot en klein - met jullie Supergids! Kies zelf de voorwerpen, van de prehistorie tot de Romeinen. Een bezoek duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. De gids vertelt honderduit en laat jullie proeven, passen, voelen. Kriebels om zelf aan de slag te gaan? Dan kunnen jullie samen knutselen, tekenen, puzzelen,... Bijleren was nog nooit zo leuk.
 • De zomertijd ging in, TIJD voor een nieuw MoMeNT!
  CWXRM
  Ook de zomer vult MoMeNT uw agenda met kunst en cultuur. Voor wie MoMeNT nog niet kent, MoMeNT is het Tongerse cultuurfestival dat parallel loopt met de hele zomertijd. Neem zeker de TIJD om ons programma te raadplegen via onze vernieuwde website via moment.tongeren.be. Hou daarbij alvast vele gaatjes vrij in uw agenda voor het ruime cultuur aanbod van MoMeNT tijdens de zomer.
 • Werken Sint-Jansstraat
  gewijzigde verkeerssituatie
  Op 3 april – bij het begin van de Paasvakantie - starten de wegenwerken in de onderste zijde van de Sint-Jansstraat (ter hoogte van basisschool Sint-Jan) en duren 5 weken.
 • Chantal wint 500 euro met ambi.pas
  Chantal Cuyx
  Chantal Cuyx uit Overrepen wint als derde een 'Fashionbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Raepers Textiel, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Car control cursus
  car control
  Op zaterdag 5 mei organiseert de jeugddienst samen met de firma ProMove een car control cursus. Ben jij tussen 18 en 20 jaar heb jij je rijbewijs al? Dan bieden we jou de kans om je rijvaardigheden wat bij te schaven.
 • Infonamiddag: Speelgroen
  Speelgroen
  Maandag 9 april van 16 tot 18 uur in Hal P
  We willen nieuwe speelweefsels aanleggen in Tongeren. Ook jij mag jouw mening en/of idee geven tijdens deze infonamiddag. Laat ons weten hoe jij de groene zone in jouw buurt 'speelvriendelijk' wil maken.
 • Reinigen carpoolparking
  op- en afrittencomplex - klein.jpg
  In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 maart 2018 wordt tussen 20.00 uur en 06.00 uur de carpoolparking aan afrit 32 gereinigd. Er geldt dan ook een parkeerverbod.
 • Tips en trics van de feestarchitect
  Ine Brands
  Donderdag 29 maart om 20 uur in de bibliotheek
  De Hasseltse Ine Brands, mama van twee en handelsingenieur van opleiding, heeft een zwak voor feestjes. Eén van haar motto's is dan ook: 'Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen'.
 • Gft-sticker
  GFT-sticker 2018
  Ten laatste op 2 april 2018 moet de nieuwe gft-sticker op de container kleven, anders wordt hij niet meer geledigd. Voor een sticker voor de kleine gft-container betaal je 15 euro en voor een grote gft-container betaal je 40 euro.
 • Carina wint 500 euro met Ambi.pas
  Carina Haegen
  Carina Haegen uit 's Gravenvoeren wint als tweede een 'Fashionbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Ambiotel te Tongeren.
 • Afsluiten Leopoldwal en Dijk
  Volkstuintjes
  Maandag 19 maart starten de werken op het kruispunt van Dijk met Dirikenlaan. Tot en met 2 april wordt de Dijk ter hoogte van de Dirikenlaan afgesloten. De rijbeweging van Victor Lenaersdreef naar wijkstraat is wel nog mogelijk. Op Dijk geldt dan tweerichtingsverkeer vanaf parking ‘De Motten’ tot aan de Dirikenlaan.
 • Burgemeesterconvenant Klimaat en Energie
  burgemeesterconvenant
  Vorige week ondertekende de stad Tongeren samen met 40 andere Limburgse gemeenten het nieuwe Burgemeestersconvenant voor Klimaat en Energie 2030. Hiermee hernieuwt de stad haar engagement om een actief klimaatbeleid te voeren en de CO2-uitstoot te verminderen met 40%. Maar minstens even belangrijk : we gaan anticiperen op de gevolgen van de klimaatveranderingen = klimaatadaptatie.
  Om deze doelstellingen te bereiken, zijn heel wat maatregelen nodig die tegen eind 2019 allemaal worden verzameld in een nieuw gemeentelijk klimaatactieplan.
 • Dansnamiddag voor 50-plussers
  dansnamiddag
  Op dinsdag 20 maart om 14 uur organiseert het dienstencentrum De Piepel in samenwerking met de Velinx en de seniorenraad de jaarlijkse 'Thé-dansant'. 'Voices 2 you' brengt swingende dansmuziek en retro rock.
 • Evermaruske speelt Evermarus
  Evermaruske speelt Evermarus
  De kleuters van kleuterschool Evermaruske en kinderen van het Ruttense dorp geven naar aanleiding van het 1.050 jarig bestaan van de verering van Evermarus een voorstelling van het Evermarusspel op kindniveau op zondag 25 maart om 14 uur.

 • Dag van de motorrijder
  Dag van de motorrijder
  Op zondag 25 maart kun je deelnemen aan de 'Dag van de motorrijder' en alzo het nieuwe motorseizoen feestelijk starten. Je kan hiervoor in de buurt terecht in Borgloon (Kernielerweg 59 - fruitveiling Belorta). Hier kan je je motor en banden technisch laten keuren, en kan je je rijkunsten opfrissen onder begeleiding van professionele instructeurs zodat je helemaal klaar bent voor die eerste motorrit van het voorjaar. Daarnaast staan er in Limburg ook tal van testritten en initiaties gepland en houden heel wat motorhandelaren een opendeurdag.
 • Earth Hour 2018
  Earth Hour
  Op zaterdag 24 maart neemt de stad Tongeren deel aan Earth Hour. Doof jij thuis ook de lichten van 20.30 tot 21.30 uur? Ook als handelaar kan je deelnemen door zoveel mogelijk uw reclameborden en/of winkelverlichting te doven. WWF organiseert Earth Hour voor de 12de keer. Meer dan één miljard mensen uit ruim 100 landen doven symbolisch de lichten om aan te tonen dat de strijd tegen klimaatverandering iedereen aangaat.
 • Laura wint 500 euro met ambi.pas
  Laura Schoofs
  Laura Schoofs uit Heers wint als eerste een 'Fashionbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij schoonheidsinstituut Venus, Pliniuswal te Tongeren.
 • Reinigen van carpoolparking afrit 32
  op- en afrit 2017_05_17
  Tijdens de nacht van vrijdag 23 maart op zaterdag 24 maart wordt tussen 20 uur en 06 uur de carpoolparking aan afrit 32 gereinigd door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).
 • Startactiviteit MoMeNT 2018: CWXRM
  CWXRM
  Boetseren in hoop en verbondenheid
  Nog tot en met 2 april kan iedereen op aanvraag terecht in het mobiel atelier in het Gallo-Romeins Museum. De deelnemers worden begeleid tijdens het maken van hun eigen beeldje en worden peter of meter van dit waardevolle project.
 • Nacht van de steenuil
  Steenuil
  Zaterdag 17 maart om 19 uur
  Voorstelling over de steenuil en steenuilwandeling in Rutten. Na de wandeling krijgt u een lekkere fairtradesoep aangeboden.

 • (H)eerlijke maaltijd in dorpsrestaurants
  Fairtrade in dorpsrestaurants
  Dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 maart kan je weer proeven van de (H)eerlijke maaltijd in de dorpsrestaurants. De menu is dan volledig samengesteld met (h)eerlijke 'fairtradeproducten'.
 • Ria wint 500 euro met ambi.pas
  Ria Troost
  Ria Troost uit Tongeren wint als vijfde een 'Valentijnbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij café Au Phare, Grote Markt te Tongeren. Deze maand kan je een fashionbudget winnen.
 • Thuisloket – nu ook afschrift geboorteakte, huwelijksakte en echtscheidingsakte online aan te vragen
  Thuisloket
  Kent u het thuisloket al? Eenvoudig, veilig, rechtsgeldig en bovendien razendsnel vraagt u hier tal van attesten en uittreksels digitaal aan. Nieuw ‘Itsme app’! Met de ‘Itsme app’ kunt u met uw digitale identiteit snel en veilig transacties tekenen en overal inloggen met één enkele code. U heeft dus geen kaartlezer meer nodig als u deze app gebruikt.
 • De stad Tongeren werft aan...
  praetorium
  Wij zijn Tongeren en zoeken een ingenieur technische aangelegenheden (niv. A) en een deskundige wegen (niv. B). Je kandidaat stellen kan tot uiterlijk 31 maart 2018.
 • Stadsarchief Tongeren en Design Museum Gent organiseren samenkomst ex-werknemers van NOVA
  Nova - klein
  In 2016 werden een aantal elektrische apparaten die geproduceerd werden in de fabriek van NOVA door het stadsarchief van Tongeren overgemaakt aan het Design Museum in Gent. Om de ex-werknemers van NOVA samen te brengen, organiseren het Stadsarchief van Tongeren en het Design Museum op dinsdag 27 maart een contactdag in CC de Velinx in Tongeren.
 • Praatgroep 'Leven met Parkinson'
  Parkinson
  Elke eerste vrijdagnamiddag van de maand komen patiënten met Parkinson en/of hun familieleden samen in het dienstencentrum De Piepel, en dit onder begeleiding van dokter Lambié.
 • Dennis Haesevoets nieuwe wijkinspecteur voor Herstappe
  Dennis Haesevoets
  Dennis Haesevoets is de nieuwe wijkagent voor Herstappe. Dennis zal vanaf 1 maart het aanspreekpunt zijn voor alle inwoners van Herstappe. Hij volgt dan Alain Grommen op die met pensioen gaat.
 • Lisa wint 500 euro met ambi.pas
  Lisa Verhasselt
  Lisa Verhasselt uit Tongeren wint als vierde een 'Valentijnbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij 'Skin Secrets', Hemelingenstraat te Tongeren.
 • Lezing Kaat Swartebroeckx
  Kaat Swartebroeckx
  Dinsdag 6 maart om 20 uur
  Eeuwenlang al maken Indianen dromenvangers. Volgens een Indiaanse legende worden de slechte dromen gevangen in het web en de mooie bewaard in de parel. Op haar vijftiende startte de 19-jarige Tongerse Kaat Swartebroeckx ' Dreamcatchers for golden warriors'.
 • Nieuwe wijkinspecteur
  nieuwe wijkagent
  De wijkdienst van de politiezone Tongeren-Hersteppe heeft sedert januari een nieuwe wijkinspecteur in dienst voor het centrum, mevrouw Eleonora Marx. Zij volgt wijkinspecteur Peter-Paul Custers op. Hij gaat met pensioen.
 • Verzilver nu nog uw e-portemonneepunten
  e-portemonnee
  De voorbije jaren hebben heel wat burgers deelgenomen aan het spaar- en beloningssysteem voor milieuvriendelijk gedrag (e-portemonnee). Limburg.net gaat over naar de Limbu (= digitale munt) en zet de e-portemonnee stop op 15 maart 2018.
 • Nieuwe 'Limburg vakantiegids'
  Limburg vakantiegids
  De gids voor een vakantie of daguitstap in Limburg. Meer dan driehonderd inspirerende pagina's boordevol foto's, toppers, nieuwe belevingen, kindvriendelijke uitstapjes, streekspecialiteiten, smakelijke tips en logeeradresjes. Kortom, allemaal ideetjes om volop te proeven van de Limburgse gastvrijheid en gastronomie.
 • Kelly wint 500 euro met ambi.pas
  Kelly Driesen
  Kelly Driesen uit Tongeren wint als derde een 'Valentijnbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij 'Bij Peter', Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Huis van het Kind zoekt vrijwilligers
  Huis van het Kind klein
  Werk je graag met kinderen of hun ouders? Heb je een talent waarmee je anderen kan helpen? Dan ben jij misschien de vrijwilliger die het 'Huis van het Kind' zoekt?
 • Verplaatsen voetgangersoversteek Sint-Truidersteenweg
  werk in uitvoering
  Tijdens de krokusvakantie verplaatst het Agentschap Wegen en Verkeer de voetgangersoversteek op de Sint-Truidersteenweg (N79) ter hoogte van de Romeinse Kassei. Zo kunnen de scholieren en andere voetgangers veiliger oversteken op de Sint-Truidersteenweg.
 • Verkoop tweedehands materialen
  tweedehands materialen
  De stad Tongeren verkoopt een aantal tweedehands materialen: kopieermachine Canon, klepelmaaier, beugel om borduren te plaatsen, lampen, spiegel, stootkar en een hakselaar.
 • Haal uw huisvuilzakken af en vergeet uw gft-sticker niet
  GFT-sticker 2018
  Elk Tongers gezin betaalt een bijdrage aan Limburg.net voor de inzameling en de verwerking van het afval. In dat bedrag zit een hoeveelheid huisvuilzakken vervat, die u vanaf 5 februari (en dit tot het einde van het jaar) kunt afhalen bij één van de verdeelpunten. Het aantal huisvuilzakken hangt af van de gezinstoestand op 1 januari 2018.
 • Carnaval
  carnaval - klein.jpg
  Het weekend van 10 februari viert Tongeren carnaval met op zaterdag 10 februari de jeugdstoet en op zondag 11 februari de grote carnavalstoet. Hier lees je meer over omleidingen, routes,...
 • Gezocht: Enquêteurs Wandelen in Limburg
  Wandelen in Limburg
  Hou jij van wandelen en raak jij vlot aan de praat met mensen? Dan ben jij misschien de persoon die ze zoeken! Voor een studie over het Wandelen in Limburg, is het Regionaal Landschap op zoek naar vrijwilligers die één of twee keer per maand voor enkele uurtjes een korte bevraging willen afnemen van de wandelaars in de Limburgse wandelgebieden.

 • MoMeNT zoekt....
  moment - klein
  Moment zoekt productiemedewerkers, technieker en communicatiemedewerkers (stage/werkervaringsplek) voor de periode maart/april 2018. Heb jij een brede culturele interesse, houd je van theater, muziek, film, festivalsfeer en wil jij het festivalteam van Moment komen versterken? Stel je dan zeker kandidaat.
 • Sabine wint 500 euro met ambi.pas
  Sabine Vanhove
  Sabine Vanhove uit Tongeren wint als eerste een 'Valentijnbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij 'Le Comptoir', Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Sportkampen en speelpleinwerking tijdens de krokusvakantie
  speelpleinwerking
  Ben je op zoek naar leuke en toffe dingen om je vakantie zinvol in te vullen? Neem dan deel aan een van de sportkampen of de speelpleinwerking.
 • Infosessie: Pesticidevrij tuinieren
  pesticidevrij tuinieren
  Hoe pak je de tuin pesticidevrij aan? Hoe zit het met biologische bestrijdingsmiddelen? Wat kun je preventief doen?
  Donderdag 8 februari om 19.30 uur in de Ambiorixzaal van het Administratief Centrum Praetorium (Maastrichterstraat 10).

 • Sabine wint 500 euro met ambi.pas
  Sabine Broes
  Sabine Broes uit Tongeren wint als vierde een 'Driekoningenbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Beauty Instituut Cleo, Stationslaan te Tongeren.
 • Krokuskriebels in het Teseum en het GRM
  krokuskriebels
  Op zoek naar een fijne uitstap met het hele gezin in de krokusvakantie? De ronddwalende geest van kanunnik Stefanus ontvangt families als eregasten en neemt ze mee op ontdekking naar de middeleeuwse rijkdom van het Teseum. Jong en oud maken op een speelse en prikkelende wijze kennis met de talrijke schitterende kunstobjecten en het eeuwenoude gebouw.

 • 'Open Call' MoMeNT
  Visual MoMeNT
  MoMeNT is de multidisciplinair Tongerse broeiplaats voor jonge kunstenaars die aan de slag gaan met het thema TIJD. MoMeNT nodigt uit: performers, muzikanten, schrijvers, kunstenaars, fotografen, filmmakers, architecten, ontwerpers, gamedesigners, street artists en andere artiesten. Deze creatieven krijgen de kans om onder professionele begeleiding en in interactie met elkaar hun project uit te werken.
 • Infomarkt windturbineproject Tongeren-Oost
  windmolen
  Op maandag 29 januari organiseren EDF Luminus en Elicio NV een infomarkt in Sportoase, Vrijheidweg te Tongeren. De infomarkt bezoeken kan van 16 tot 20 uur. Je kunt er terecht voor uitgebreide informatie en vragen over het project (ligging, motivatie, participatie,…). De projectverantwoordelijken van Luminus en Elicio zijn aanwezig.
 • 'Er was eens...' in de bib
  Sprookjestentoonstelling
  Nog tot en met 17 februari komen sprookjes tot leven in de bib met de tentoonstelling 'Er was eens...' Over rode kapjes, glazen schoentjes en huisjes van peperkoek. Kunstenares Micheline Vanderveken (o.a. Villa Verbeelding) creëerde een sprookjeswereld met levensgrote figuren uit papier-maché. De tentoonstelling kan doorlopend bezocht worden tijdens de openingsuren.
 • Groepsaankoop zonnepanelen
  limburg_kiest
  Het Belang van Limburg en iChoosr zetten voor de tweede keer hun schouders onder de groepsaankoop zonnepanelen: Limburg kiest zonne-energie. Deze actie wordt mee bekend gemaakt door de provincie Limburg en de stad Tongeren. Dit geeft je een unieke kans om voordelig zonnepanelen aan te kopen en daarmee een duurzame keuze te maken; goed voor je portemonnee én het milieu.

 • Uitschrijven papieren telefoongids
  uitschrijven gouden gids
  Als milieubewuste gemeente kiest de stad Tongeren samen met FCR Media (uitgever van de Gouden en Witte Gids) voor een gezamenlijke verdeling van de telefoonboeken. Gebruik jij de papieren gids niet meer? Schrijf je dan uit.
 • Monique wint 500 euro met ambi.pas
  Monique Rochus
  Monique Rochus wint als derde een 'Driekoningenbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij brasserie Ben's Café, Grote Markt te Tongeren.
 • Onderhoudssnoei laanbomen in Koninksem
  snoeien
  In Koninksem (woonwijk Binnenveld) krijgen de laanbomen (80 bomen) een onderhoudssnoei. De snoeiwerken starten in de week van 22 januari 2018 en worden uitgevoerd door de groenaannemer.
 • Gemma wint 500 euro met ambi.pas
  Gemma Piette
  Gemma Piette wint als tweede een 'Driekoningenbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij kledingzaak 'Gerry Weber', Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Euro-Children zoekt gastgezinnen
  Euro-children
  Euro-Children zoekt Vlaamse gastgezinnen voor kinderen uit probleemgebieden in Europa. Dit jaar worden er 25 kinderen verwacht waarvan 15 jongens en meisjes tussen 8 en 12 jaar voor de eerste maal in Vlaanderen op vakantie komen. Van deze laaste zijn er 9 uit het zuidoosten van Wit-Rusland, ongeveer 100 km van Tsjernobyl, en 6 uit Kroatië en Bosnië & Herzegovina.
 • Thuisloket
  Thuisloket
  Vraag uw documenten en attesten digitaal aan. Vanaf nu geen verplaatsingen meer om uw documenten en attesten van de dienst Burgerzaken aan te vragen. U vraagt thuis uw documenten online aan en u ontvangt ze in een mum van tijd. Het thuisloket is eenvoudig, veilig en rechtsgeldig.
 • Jean-Marie Nys wint 500 euro met ambi.pas
  Jean-Marie Nys
  Jean-Marie Nys wint als eerste een 'Driekoningenbudget met de ambi.pas'. Hij wint elk 5.000 punten of 500 euro dankzij zijn aankoop bij brasserie 'Esquina', Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Intussen op de Motten
  Intussen op de Motten
  Begin deze week zijn de werken in de Looiersstraat. In een eerste fase wordt er gewerkt vanaf de Sint-Lutgartstraat tot de Jekerstraat. Parkeren doet u best op de parking van De Motten (langs Kastanjewal) en de Victor Lenaersdreef. De woningen binnen de werkzone blijven steeds te voet bereikbaar.
 • Ophalen kerstdennen
  kerstden
  Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 januari 2018 worden de kerstdennen aan huis opgehaald. Ze worden opgepikt de dag dat in uw straat het gewone huisvuil wordt opgehaald. Zet de kerstden (zonder ijzer, pot, grond of verseiering) de avond voor de ophaling - of uiterlijk om 6 uur de dag van de ophaling - tegen de grens van uw eigendom buiten.
 • Gallo-Romeins museum overgedragen aan stad Tongeren
  GRM
  Op 1 januari 2018 werd het Gallo-Romeins Museum overgedragen van de Provincie naar de stad Tongeren. Vanaf nu is dat stad Tongeren verantwoordelijk voor het Gallo-Romeins Museum, dat meer dan 60 jaar functioneerde onder auspiciën van de provincie Limburg.
 • Nieuwjaarsreceptie
  Nieuwjaarsreceptie
  Samen klinken we op het nieuwe jaar. Het stadsbestuur nodigt alle Tongenaren uit op de feestelijke nieuwjaarsreceptie. Die vindt dit jaar plaats op zondag 7 januari 2018 van 11 tot 13 uur op de Grote Markt.
 • Aangepaste dienstregeling De Lijn
  De Lijn - klein
  Op 30 oktober 2017 optimaliseert De Lijn Limburg, naar jaarlijkse gewoonte, haar aanbod. De dienstregeling wordt o.a. nog beter afgestemd op de schooluren en op de situatie op de weg. Via deze weg informeren we u alvast over de veranderingen.
 • Gratis feestbussen oudejaarsnacht
  Feestbus
  De Lijn legt ook dit jaar weer extra bussen in om feestvierders veilig te vervoeren tijdens oudejaarsnacht. Dit is mogelijk door de financiële tussenkomst van de provincie Limburg en de stad Tongeren.
 • Antiek- en brocantemarkt op zondag 24 en 31 december
  antiekmarkt - klein
  De antiek- en brocantemarkt gaat door op zondag 24 en 31 december 2017.
 • Inge wint 500 euro met de ambi.pas
  Inge Wolfs
  Inge Wolfs uit Overrepen wint als derde een 'Winterbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij 'De Vishoeve', Luikersteenweg te Tongeren.
 • Gewijzigde dienstregeling De Lijn
  De Lijn - klein
  De dienstregeling van De Lijn werd aangepast op 1 januari. Hieronder vindt u een beknopt overzicht. Meer info via www.delijn.be
 • Kerstverhalenwandeling in begijnhof
  kerstverhalenwandeling
  Ga mee op pad met een verteller in het begijnhof, waar klassieke en hedendaagse kerstverhalen tot leven komen. Een borreltje onderweg verdrijft de winterse koude en verhoogt het kerstgevoel.
 • Santa in the sky - 23 december van 12 tot 19 uur
  Santa in the sky
  Op zaterdag 23 december van 12 tot 19 uur zakt Radio 2 af naar Tongeren. De Kerstman is er helemaal van in de wolken. 'Santa in the Sky' is een afgeleide van het bekende concept 'Dinner in the Sky', maar dan in een feeërieke uitvoering.
 • Dit weekend: stad van de Kerstman
  Kerst
  Vanaf 16 december ruilt de Kerstman het koude Hoge Noorden in voor de gezellige warme binnenstad van Tongeren. Hij heeft zijn oog laten vallen op een prachtig pand in de schaduw van de basiliektoren. Dit wordt de uitvalsbasis voor zijn vele geschenktochten.
 • Spring ook eens binnen bij...
  Stad van de Kerstman
  Spring tussen 16 december en 8 januari ook eens binnen bij Santa's Post Office, Santa's Hall of Fame en Santa's Shops.
 • Schrijf eens een brief...
  Schrijf eens een brief...
  De Kerstman ontvangt niet alleen zakken vol brieven van kinderen. Er zijn ook vele opdracht- en bestelbrieven voor gebak en cadeaus, vrachtbrieven voor de chauffeurs,... "Wat op papier staat, telt", zegt de Opperelf die de postbehandeling in goede banen leidt.
 • Installatie Rudolph op de Grote Markt
  Rudolph
  Rudolph is de aanvoerder van de negen rendieren van de Kerstman en is onlosmakelijk verbonden met de verhalen rondom Kerstmis en de Kerstman.
 • Els wint 500 euro met ambi.pas
  Els Vandyck
  Els Vandyck uit Tongeren wint als tweede een 'Winterbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij 'Needle & Stitch', Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Gewijzigde verkeerssituatie De Motten
  gewijzigde verkeerssituatie
  In de Luikerstraat en de Kastanjewal geldt eenrichtingsverkeer. De parkings aan het Looiersplein en de Sint-Lutgardstraat zijn enkel bereikbaar via de Sint-Jansstraat.
 • Expo Rebirth Day
  Expo Rebirth Day
  Gratis te bezoek in het GRM van 23 tot en met 31 december 2017
  Op Rebirth Day vinden wereldwijd evenementen en performances plaats die geïnspireerd zijn op het Derde Paradijs van Michelangelo Pistoletto. Deze Italiaanse kunstenaar ging in september een samenwerking aan met de stad Tongeren in het kader van zijn filosofie.
 • Strooidiensten staan klaar
  sneeuw op de weg
  Tongeren heeft een prioriteitenplan dat in werking treedt bij streng winterweer. Met landbouwers en loonwerkers zijn contracten afgesloten. Het provinciebestuur slaat een strategische zoutvoorraad op voor alle Limburgse gemeentes. 110 ton strooizout ligt alvast klaar om de wegen sneeuw- en ijsvrij te maken in Tongeren. Zo zijn we gewapend tegen de winter en blijft iedereen veilig mobiel.
 • Koopzondagen december
  Stad van de Kerstman - klein
  Op zondag 17 en zondag 24 december zijn de winkels open van 13 tot 17 uur.
 • Kandidatuur Tongerse sportfiguur
  sportfiguur
  Bent u ouder dan 18 en in 2017 kampioen geworden? Woont u in Tongeren maar bent u niet aangesloten bij een Tongerse sportclub? Dan komt u in aanmerking voor de titel van Tongers sportfiguur. Het hier om kampioenen die een eerste, tweede of derde plaats behaald hebben op een provinciaal, nationaal of Europees kampioenschap.
 • Eindejaarsactie donderdagmarkt
  eindejaarsactie
  Voor de eindejaarsactie op de donderdagmarkt worden tijdens 4 opeenvolgende donderdagen in december telkens 5 trolleys verloot die gevuld zijn met producten van de markt (waarde inhoud €125, waarde trolley €65).
 • Begijnhofmuseum Beghina zoekt vrijwillligers
  begijnhofmuseum
  Begijnhofmuseum Beghina is gelegen in het pittoreske begijnhof van Tongeren, een van de oudste begijnhoven van Vlaanderen en door UNESCO erkend als werelderfgoedsite. Het museum biedt een kijk op het leven van de vroegere begijntjes en bevat een unieke collectie gebruiksvoorwerpen en kunstwerken.
 • Hoe uw afval correct aanbieden?
  afval correct aanbieden
  Dagelijks halen de afvalophalers van Limburg.net tonnen afval op. De meeste mensen bieden hun afval correct aan waardoor de ophalers het afval veilig en efficiënt in de ophaalwagen kunnen deponeren. Toch wordt niet alle afval correct aangeboden.
 • Gewijzigde verkeerssituatie Blaarstraat
  gewijzigde verkeerssituatie
  Er wordt gewerkt tussen de Ambiorixkazerne en de Hardelweg. Enkel voertuigen van lokale bewoners worden daar ter plaatse toegelaten. Het doorgaand verkeer mag geen gebruik meer maken van de Blaarstraat en wordt omgeleid via Maastrichtersteenweg.
 • Tongeren, culinaire hotspot
  Jo Grootaers
  De voorbije weken waren het spannende tijden voor restauranthouders in België. Zowel Michelin als Gault Millau maakte dan zijn quotering bekend. En Tongeren prijkt hoog in beide lijsten.

 • Sonja wint 500 euro met ambi.pas
  Sonja Milkers
  Sonja Milkers uit Tongeren wint als derde een 'Speculoosbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij lingerie Vanclee, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Tongerse antiekmarkt behoort tot 's werelds beste markten
  antiekmarkt - klein
  De wekelijkse antiekmarkt van Tongeren werd recent opgenomen in de online folder op de website van 'Fleamapket', een online folder waar uitsluitend 's werelds beste markten in opgenomen worden. Tongeren is er daar eentje van.
 • Maandelijkse nieuwsbrief 'De Jeker'
  nieuwsbrief Jeker
  Wist je dat we maandelijks een nieuwsbrief versturen met de stand van zaken van de werken op de Motten? Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in door een mailtje te sturen naar jeker@stadtongeren.be
 • Noodplan
  noodplan
  Weet jij meteen wat je moet doen als er zich bij jouw thuis een noodsituatie voordoet? Ken ja alle evacuatiewegen en weet je bij wie je terecht kunt als je tijdelijk je huis niet in kan? Het is belangrijk dat je op voorhand over deze dingen nadenkt, zo kun je snel reageren in een noodsituatie.
 • City Golf vanaf nu ook in Tongeren
  city golf
  Ontdek de historische binnenstad van Tongeren tijdens een ontspannend partijtje City Golf, ook wel bekend als stadsgolf. Kies uit een parcours van 6 of 9 holes en laat u rondleiden door een team van enthousiaste begeleiders, die de passie voor de stad graag met u delen. Ontdek tijdens deze tour de leukste weetjes over de stad en de bezienswaardigheden. Kroon jezelf tot winnaar door het parcours in zo weinig mogelijk slagen uit te spelen!
 • Herinrichting begraafplaats oud-strijders te Tongeren
  graven oud-strijders
  De begraafplaats voor oud-strijders op het oud stedelijk kerkhof werden in ere hersteld. Op de stedelijke begraafplaats van Berg werden 5 buitenrolstoelen geplaatst. Bezoekers met een mobiliteitsbeperking kunnen hiervan gratis gebruikmaken.
 • Parkeren op Stadhuisplein
  parkeren op Stadhuisplein - klein
  Van 1 november 2017 tot en met 31 maart 2018 mag u weer parkeren op het Stadhuisplein. Er is parkeerplaats voor 15 voertuigen. Twee plaatsen zijn gereserveerd voor personen met een handicap. Op het Stadhuisplein mag u maximaal één uur betalend parkeren, van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 18 uur. Bij evenementen en tijdens de donderdagmarkt mag er niet geparkeerd worden.
 • Toerisme Tongeren lanceert culinaire campagne Foodies Tongeren
  foodiestongeren
  In hotel 't Huys van Steyns stelde Toerisme Tongeren een nieuwe culinaire publicatie voor. De pocketgids krijgt de naam Foodies Tongeren en bundelt alle restaurants en smaakmakers van onze stad. Met deze publicatie start een gelijknamige campagne Foodies Tongeren om de eet-, drink- en tafelcultuur van de eerste stad van België te promoten.
 • Welk is uw favoriete plekje in Haspengouw?
  Agentschap onroerend erfgoed-klein
  Iedereen beleeft het landschap op een andere manier. De ene houdt van weidse zichten, terwijl de andere liever de beslotenheid van een bos opzoekt. We willen graag te weten komen welke landschappen de inwoners van Haspengouw aantrekken en waarom.
 • Boek Grote Markt
  Boek Grote Markt - klein
  In december 2017 verschijnt een uitgebreide publicatie over de Grote Markt (328 bladzijden), uitgegeven door het Geschiedkundig Genootschap en het Stadsarchief.
  De Grote Markt is het hart van onze stad. Al meer dan 1000 jaar is dit de plek waar Tongenaren elkaar vinden. De huizen die rond dit plein staan, hebben bijgevolg een boeiende geschiedenis, met generaties van handelaars, herbergiers, etc. die de panden bewoonden.
 • Denkdag Huis van het Kind
  Huis van het Kind-klein
  In 2018 hebben we in Tongeren een eigen Huis van het Kind. Heeft u een leuk idee? Of wil u hierover graag ideeën uitwisselen? Kom dan naar de denkdag op zaterdag 28 oktober, van 9.30 tot 15.30 uur in De Piepel (Dijk 118).
 • Politiebesluit m.b.t. de drinkwaterschaarste
  drinkwater
  Het politiebesluit van de gouverneur van de provincie Limburg m.b.t. de drinkwaterschaarste is vanaf nu van toepassing. Dit besluit is ingevoerd naar aanleiding van de aanhoudende droogte, die moeilijkheden kan veroorzaken m.b.t. de normale drinkwaterbedeling. Met deze maatregelen trachten we onnodig verbruik van drinkwater tegen te gaan.
 • Vaststelling inventaris bouwkundig erfgoed in provincie Limburg
  Erfgoed
  Het agentschap Onroerend Erfgoed, Vlaamse overheid, organiseert een openbaar onderzoek voor de vaststelling van het bouwkundig erfgoed in de provincie Limburg. Het openbaar onderzoek opent op 1 juni 2017 en sluit op 30 juli 2017.
 • Openbaar onderzoek meest kwetsbare waardevolle bossen stopgezet
  bos - klein
  In de stadskrant staat het openbaar onderzoek meest kwetsbare waardevolle bossen (MKWB) aangekondigd. Dit openbaar onderzoek is intussen stopgezet!
 • Asfalteringswerken
  werk in uitvoering
  In de week van 8 mei 2017 worden er asfalteringswerken uitgevoerd in volgende straten: Meulemanslaan, Honnestraat, Godgavestraat, Kleinstraat, Wijkstraat, Winhofstraat en Ambiorixstraat.
 • Stoepenplan Tongeren
  werk in uitvoering
  Tongeren investeert jaarlijks 500.000 euro voor de aanleg en vernieuwing van voetpaden. We geven u graag een overzicht van de huidige planning.
 • Wegenwerken in Tongeren
  werk in uitvoering
  Elk voorjaar worden er in Tongeren herstellingswerken aan het wegdek uitgevoerd. We geven u graag een overzicht van de wegen waar er in 2017 zal gewerkt worden aan de verbetering van het wegdek.
 • Openbaar onderzoek onteigening en onteigeningsplan zuidelijke rand Ambiorixkazerne
  praetorium
  Het openbaar onderzoek ligt ter inzage bij de dienst Ruimtelijke Ordening. Het openbaar onderzoek vangt aan op 1 april 2017 en eindigt op 15 april 2017.
 • Kennisgeving milieuvergunningsaanvraag klasse 1 - windmolenproject te Vreren
  windmolen
  Eoly, groene energieproducent en –leverancier van Colruyt groep, wil samen met Windkracht Vlaanderen een windenergieproject realiseren ten zuiden van Vreren en Nerem.Het aanvraagdossier met bijlagen ligt van 3 februari 2017 tot en met 4 maart 2017 ter inzage bij de milieudienst, Praetorium, Maastrichterstraat 10, 3700 Tongeren.
 • Vlaams Rampenfonds (update)
  Rampenfonds
  In het Belgisch Staatsblad van 31 oktober 2016 werd het erkenningsbesluit gepubliceerd. Op donderdag 15 december 2016 om 19u30 wordt een toelichting gegeven door de heer Georges Noelmans over de werking van het rampenfonds en de hierbij horende formulieren.
 • Pliniuspark
  buurtbewoners Pliniuspark


 • Kiss & Ride voor GBS Henis
  werk in uitvoering
  De gemeentelijke basisschool in Henis ondervond reeds enige tijd verkeershinder. Het aanleggen van een Kiss & Ride zone biedt hier een oplossing. Zo wordt de verkeershinder er beperkt en creëren we een veiligere verkeersomgeving. De werken zijn gestart op 2 augustus 2016 en zullen zo’n 45 werkdagen duren.
 • Kroning 2016
  Kroningsfeesten
  Het hoogtepunt van de Kroningsfeesten 2016 vindt plaats in de week van 3 tot en met 10 juli 2016. Dan zal de Kroningsprocessie viermaal door de Tongerse straten trekken: op de zondagen 3 en 10 juli om 15u en op dinsdag 5 en vrijdag 8 juli telkens om 19u. Op deze vier dagen vindt om 22.30u een avondspel plaats op de Grote Markt van Tongeren.
 • Bekendmaking openbaar onderzoek Plein 17
  Bekendmaking openbaar onderzoek
  Openbaar onderzoek voorgenomen onteigening en onteigeningsplan van het ingestorte pand en bijbehorende tuin met kadastrale gegevens Tongeren, 1ste afdeling, sectie C, nr. 689D, gelegen te 3700 Tongeren, Plein 17.
 • Brandweer
  Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
  Nieuw telefoonnummer brandweer vanaf 21 juni 2017 - 012 26 00 10. Stormschade, wateroverlast of een wespennest kunt u online melden via www.zuidwestlimburg.be.
 • Gezondheidsadvies bij overstroming
  overstroming moestuin
  Deze week werd Vlaanderen geteisterd door wateroverlast en overstromingen. Bij overstromingen wordt vervuild slib afgezet bij het terugtrekken van het water. Er worden dan microbiële en chemische verontreinigingen meegevoerd met het water en bij terugtrekking afgezet op de bodem. Tijdens de recente overstromingen zijn heel wat huizen, moestuinen en drinkwaterputten overstroomd. Deze plaatsen kunnen dan ook zowel microbiologisch als chemisch verontreinigd (geweest) zijn.
 • Werken Millerweg en Peuskensstraat
  werk in uitvoering
  Op verschillende plaatsen in Tongeren moeten er werkzaamheden aan het wegdek gebeuren. Op donderdag 9 en vrijdag 10 juni worden er werken uitgevoerd in de Millerweg en de Peuskensstraat.
 • Werken Glaaierweg
  werk in uitvoering
  Deze week zijn er werken gestart in de Glaaierweg. In opdracht van Infrax worden de elektriciteits- en de teledistributieleidingen ondergronds geplaatst en de verlichtingspalen vernieuwd. Daarop aansluitend wordt in opdracht van de stad Tongeren door aannemer Crommen uit Hoeselt een nieuwe stoep in klinkers aangelegd. Het einde van de werken is voorzien voor de start van het bouwverlof op vrijdag 8 juli 2016.
 • Asfaltwerken mei 2016
  werk in uitvoering
  Deze week worden er asfalteringswerken uitgevoerd in Tongeren. Er wordt een nieuwe bovenlaag in asfalt aangebracht. Tijdens de werkzaamheden zijn de straten niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. ’s Avonds worden de straten wel terug opengesteld.
 • Nieuw GAS-reglement
  loslopende honden
  De gemeenteraad heeft het nieuwe GAS-reglement (Gemeentelijke Administratieve Sancties) goedgekeurd. Het nieuwe reglement is ingegaan op 1 mei 2016.
 • Masterplan De Motten & openleggen Jeker
  Jeker
  Tongeren verdient beter dan een gedempte Jeker waarop parkings en straten zijn aangelegd. Een open Jeker zal een enorme impact hebben op de uitstraling van onze stad en op de woonkwaliteit. Een open Jeker maakt de stad groter en gezelliger. Het is de logische stap in de verdere stadsontwikkeling. Een ingrijpende stap, maar een stap die alle andere belangrijke troeven van Tongeren naar een hoger niveau tilt.
 • Werken Godensteenstraat
  werk in uitvoering
  Deze week zijn de werken gestart in de Godensteenstraat. In opdracht van Infrax wordt er tussen de huisnummers 3 en 18 een nieuwe gasleiding aangelegd. Aansluitend, in de week van 14 maart 2016, start aannemer Crommen uit Hoeselt met de aanleg van nieuwe stoepen in klinkers aan beide zijden van de weg. De werken duren vermoedelijk tot eind april 2016.

 • Werken Kleinveldstraat
  werk in uitvoering
  In de week van 15 februari 2016 starten de werkzaamheden in de Kleinveldstraat. Groenaannemer BV Henssen zal in de eerste fase de hoogstammige bomen (elzen) vellen en gedeeltelijk ontstronken. Tijdens de tweede fase worden 12 nieuwe bomen aangeplant (Japanse sierkers). Vermoedelijk zullen deze werken 3 weken duren.

 • Werken Leopoldwal en Neremweg
  werk in uitvoering
  In de week van 8 februari 2016 worden de stoepen van de Leopoldwal en Neremweg aangelegd. Vermoedelijk zullen deze werken 15 werkdagen duren.In de tweede fase (tussen 1 april en 31 mei 2016) zal aannemer Hoogmartens uit Opglabbeek de weg in asfalt vernieuwen aan de bovenkant van de middeleeuwse wallen grenzend aan de woningen.
 • Nieuw: Vraag uw parkeerkaart digitaal aan
  parkeren.jpg
  U kunt voortaan uw parkeerkaart ook digitaal aanvragen. De stad beschikt over een nieuw systeem voor het elektronisch verwerken en beheren van de parkeerkaarten. Om uw parkeerkaart aan te vragen heeft u twee mogelijkheden. U begeeft zich naar het loket of u downloadt het aanvraagformulier en mailt het ingevulde document door.
 • Reglement huisnummers zorgt voor duidelijkheid
  huisnummers
  De gemeenteraad heeft het reglement voor huis- en busnummers goedgekeurd. Dit reglement omschrijft de uitgangspunten en de procedure voor de toekenning van de nummers. Het nieuwe reglement brengt niet alleen duidelijkheid voor eigenaars, gebruikers en bewoners maar ook voor administratieve diensten, hulpdiensten, postbezorgers en bezoekers.
 • Nieuw mobiliteitsplan
  mobiliteitsplan
  In Tongeren hebben we werk gemaakt van een volledig nieuw mobiliteitsplan. Hierin leggen we de visie op mobiliteit voor de volgende tien jaar vast. Grote aandacht gaat naar de fietsers: we willen Tongenaren, de bezoekers van onze stad en werknemers nog vaker op de fiets krijgen. Maar ook voetgangers, het openbaar vervoer en privévervoer komen in het nieuwe plan aan bod.
 • Gemeentelijke renovatiepremie voor leegstaande of verwaarloosde panden
  verouderde woning
  Wie een leegstaand of verwaarloosd pand renoveert kan vanaf nu gebruik maken van de gemeentelijke renovatiepremie. Het gaat om een extra financiële ondersteuning naast de premies van Infrax. Uw woning moet aan bepaalde voorwaarden voldoen.
 • Openbaar onderzoek 'Project MER NO- Omleidingsweg Tongeren'
  plannen
  Het openbaar onderzoek loopt van maandag 15 juni tot en met dinsdag 14 juli en ligt ter inzage bij de dienst Ruimtelijke Ordening en Huisvesting (2de verdieping Praetorium, Maastrichterstraat 10).

 • Onderzoek tot milieueffectenrapportage van RUP Ambiorixkazerne en RUP Sportoase II
  plannen
  Op 19 juni 2015 heeft de dienst MER inzake RUP Ambiorixkazerne beslist dat de opmaak van een plan-MER niet nodig is en de voorgenomen plannen geen aanleiding geven tot aanzienlijke negatieve milieugevolgen.

  Op 25 juni 2015 heeft de dienst MER inzake RUP Sportoase II eveneens beslist dat de opmaak van een plan-MER niet nodig is en de voorgenomen plannen geen aanleiding geven tot aanzienlijke negatieve milieugevolgen.
 • Doe het licht maar uit op 28 maart
  Earth hour
  Doe zaterdag 28 maart van 20u30 tot 21u30 - samen met uw stad - het licht uit! Zo maakt u er een gezellige en sfeervolle avond van. Tegelijk neemt u actief deel aan Earth Hour.
 • UiTdatabank: Wie invoert haalt er veel UiT
  UiT databank
  Surf naar www.UiTdatabank.be en maak je activiteit gratis bekend. Op 5 minuten is je activiteit ingevoerd en wordt ze automatisch gepubliceerd op tal van communicatiekanalen.
 • Infosessie: 'De Stroomlijners'
  De Stroomlijners (klein)
  De stad Tongeren doet mee aan de nieuwe campagne rond energiebesparing 'De Stroomlijners' die de Provincie Limburg organiseert. Interesse? Kom dan zeker naar de infosessie op woensdag 25 februari 2015 om 19u30 in het AC Praetorium.
 • Tongerse wijk Offelken piloot voor collectieve renovatie
  Limburg renoveert
  De wijk Offelken is geselecteerd voor het pilootproject 'Collectieve Renovatie' en is hiermee één van de vijf pilootprojecten van de Provincie Limburg. Het project heeft als doel gezamenlijk energiebesparende renovaties uit te voeren.
 • Limburg zoekt Stroomtrainers voor 'De Stroomlijners'
  De Stroomlijners (klein)
  De provincie Limburg zoekt Stroomtrainers voor de nieuwe energiecampagne 'De Stroomlijners'. Vind je energiebesparing belangrijk en wil je meehelpen om anderen daarvan te overtuigen? Dan is dit zeker wat voor jou!
 • Doe jij het al zonder pesticiden?
  zonder is gezonder - klein
  Vanaf 1 januari 2015 geldt er een verbod op het gebruik van pesticiden. Zij vormen immers een bedreiging voor het milieu, de waterkwaliteit en het behoud van duurzame waterreserves. We moeten ook onze gezondheid beter beschermen tegen de gevaren ervan.
 • Bijeenkomst éénoudergezinnen
  Eénoudergezinnen
  Iedere eerste donderdag van de maand van 18u tot 20u in dienstencentrum De Piepel kun je in groep stil staan bij vragen en ervaringen van alleenstaande ouders.
 • Infosessies 'Duurzaam bouwen en wonen'
  Warm Limburg - klein
  De stad Tongeren organiseert tijdens de maanden oktober en november infosessies over duurzaam bouwen en wonen. De eerste infosessie 'Dakisolatie voor doe-het-zelvers' vindt plaats op dinsdag 7 oktober 2014.
 • Bewegingsschool
  bewegingsschool - klein
  Een sportieve mentaliteit brengt u uw jonge spruit best al op jonge leeftijd bij. De bewegingsschool is de ideale start voor uw kind om zijn of haar sportieve interesse op te wekken. Elke tweede en vierde zondag van 10u tot 11.20u vindt in sporthal Eburons Dome de bewegingsschool plaats.
 • Tongeren heeft eigen 'P' mobile-site
  parkeersite - klein
  Naar aanleiding van het nieuwe parkeerplan werd een gebruiksvriendelijke website ontwikkeld waarop u alle info kan terugvinden over: kort parkeren (snel shoppen), lang parkeren (uitgebreid genieten), bewonersparkeren en parkeren voor werknemers.
 • Bekendmaking van openbaar onderzoek
  ruimtelijk structuurplan
  Het plan-mer voor het provinciaal RUP 'Afbakening kleinstedelijk gebied Tongeren, inclusief het locatieonderzoek naar de inplanting van circa 50 ha bijkomend regionaal bedrijventerrein' ligt ter inzage van 2 juli 2012 tot en met 31 juli 2012.
 • Babbelschatten: ontmoetingsmomenten voor ouders en jonge kinderen
  babbelschatten
  Wilt u er even tussenuit samen met uw baby, peuter of kleuter? Zoekt u een plek om samen te spelen? Praat u graag met andere ouders over de opvoeding van uw kind? De opvoedingswinkel houdt tweewekelijks een ontmoetingsmoment voor ouders en kinderen tot 3 jaar.

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley